Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2010

ΤΟ EUROGROUP ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ...ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ....

Η πρόταση για την ίδρυση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου δεν θα συζητηθεί στο Eurogroup της Δευτέρας υποστήριξε σε σημερινές του δηλώσεις ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να προηγηθεί πολύμηνη συζήτηση, ενώ αποσύνδεσε το θέμα του Ταμείου από το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.
"Δεν θα βρίσκεται στην ατζέντα των συζητήσεων της Δευτέρας επειδή πρέπει να περιμένουμε την επίσημη πρόταση από την Κομισιόν, τους Γερμανούς, τους Γάλλους και άλλους, που θα διευκρινίζει το τι θα σημαίνει αυτό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι η δημιουργία του ΕΝΤ δεν είναι μια ιδέα άμεσα εφαρμόσιμη. "Πιστεύω ότι η ιδέα του ΕΝΤ θα υλοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα τεθούν οι σωστές αρχές. Συμπλήρωσε πάντως ότι "με κανένα τρόπο δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί αυτή η ιδέα, προκειμένου να υπάρξει ένα "παράθυρο" για να αποφευχθεί ο κανόνας της ευρωσυνθήκης για τη "μη διάσωση" κρατών". Αυτές οι έννοιες πρέπει να ξεκαθαριστούν", πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα με αυτά της Ελλάδας, ο κ. Γιούνκερ τόνισε: "Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα που να βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με την Ελλάδα".
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, τόνισε ότι η Ε.Ε. διαθέτει μηχανισμό στήριξης για την περίπτωση που η Ελλάδα χρειασθεί βοήθεια.
Στην ερώτηση "αν συμβεί κάτι σήμερα μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε ότι είστε έτοιμοι αύριο να παρέμβετε;", ο κ. Αλταφάζ απάντησε: "Απλή ερώτηση, απλή απάντηση: Ναι.".

ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: