Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ GAMATO.INFO ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ---



41 σχόλια:

δε φοράω κουκούλα είπε...

οι ελληνικές αρχές δεν είχαν κανένα δικαίωμα και ο εισαγγελέας δεν έχει κανένα νομικό πάτημα να εκδώσει ένταλμα (δεν ξέρουμε και αν το έκανε κιόλας). Θα ήθελα πάρα πολύ να έβλεπα αυτή τη δικογραφία. θα κυκλοφορούσε σαν ανέκδοτο στις Βρυξέλες.

το μόνο αδίκημα θα ήτανε, αν οι admins ήτανε τόσο βλαμένοι και είχανε παράνομο υλικό (mp3 και ταινίες) στον server τους.
Αλλά σε αυτες τις κατηγορίες είμαστε υπόλογοι όλοι όσοι κατεβάζουμε παράνομο υλικό.

Είναι από τις λίγες φορές που επίσημη ανακοίνωση της ΕΛληνικής ΑΣυδωσίας δεν αναφέρεται ο νόμος που στηρίζεται η σύλληψη και αν υπάρχουν αποδείξεις για την σύλληψη.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ με mp3 player και ζητήστε του απόδειξη ότι τα έχει αγοράσει αυτά τα τραγούδια. Ούτε όλα τα στάδια της ελλάδος δε θα σας φτάνανε για να ενεργοποιήσετε την αυτόφορω διαδικασία.

Ακόμα και ένας rookie τελειόφοιτος δικηγόρος μπορεί να πάει στο δικαστήριο (λέμε τώρα) και να τους βγάλει χωρίς καν περιοριστικούς όρους. Το πολύ πολύ ένα χρηματικό πρόστιμο για τα πνευματικά δικαιώματα που ενδεχομένως είχανε στους servers.

Αν τα σαίνια-μαριονέτες της ελληνικής αστυνομίας είναι τόσο ξεφτέρια που λύσαν τα θέμα των πνευματικών διακαιωμάτων σε P2P environment, θα ήθελα αυτό πάρα πολύ να το ακούσω, όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

Γιατί όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει ακόμα ούτε καν σε επίπεδο directive από EU, οδηγίες για νόμο πλαίσιο για αυτό το θέμα.

Και όσο για τα πνευματικά δικαιώματα, ναι , ισχύει για τους ΚΑΤΟΧΟΥΣ του υλικού , δηλαδή του χρήστη που έχει και χρησιμοποιεί αυτό το υλικό, και όχι του tracker, που απλά δίνει πληροφορίες για το ΑΝ θες να κάνεις την παρανομία, κάντην με δική σου ευθύνη. ΚΑΜΙΑ μα καμία δουλειά δεν έχει το administration ενός site με τον κάτοχο παράνομου υλικού.

Δηλαδή , να μπουζουριάσουμε όλα τα site που δείχνουν πως να κάνει κάποιος από σφεντόνες μέχρι πυρινικές βόμβες. Ποιος είναι ο υπόλογος? To site που σου δείχνει τον τρόπο, ή το άτομο που είναι βλαμένο και χρησιμοποιεί τη γνώση για παράνομη δράση?

μη τρελαθούμε τελείως ρε παιδιά, μη ψαρώνετε με το κάθε παραμύθι της εκάστοτε εξουσίας.

τα λέμε στους δρόμους. το δίκιο είναι με το μέρος μας. και αυτό μας πορώνει ακόμα περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Ισως να ειναι ασχετο το σχολιο μου με την συγκεντρωση , ειναι σχετικο με την υποθεση ομως ,

Ξερει κανεις τι εγινε με τις προ δυμηνου συλληψεις του greek fun ?

Ανώνυμος είπε...

Eίναι άσχετο και με την υπόθεση. Τους είχαν συλλάβει για άλλο λόγο.

Ανώνυμος είπε...

συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το gamato!!!!!!!!!!ε βέβαια έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα? όχι βέβαια

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ!!!!!!
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!
ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ!!!!

LEFTO26
ΠΡΟΟΘΗΕΣΤΕ ΤΑ

Ανώνυμος είπε...

απλα να προσθεσω κατι που ειπε ενας φιλος μου.

οτι το συνταγμα ειναι υπερανω των νομων.

'Αρθρο 19

1. Tο απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο. Nόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων.
**2. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη συγκρότηση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες ανεξάρτητης αρχής που διασφαλίζει το απόρρητο της παραγράφου 1.
**3. Απαγορεύεται η χρήση αποδεικτικών μέσων που έχουν αποκτηθεί κατά παράβαση του άρθρου αυτού και των άρθρων 9 και 9Α.

αρα η ΑΡΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (που μονο για σοβαρα εγκληματα γινετε βλεπε ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ π.χ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ - ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ - ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ κτλ ειναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ και φυσικα ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι τα αντιλαϊκά μέτρα συνεχίζονται.Προσπαθούν με νταϊλίκι να μας κάνουν να δώσουμε όσα λεφτά μας έχουν απομείνει,στις μεγαλοεταιρείες για να τις κάνουμε ακόμα πιο πλούσιες,να πληρώσουμε εμείς δηλαδή την όποια χασούρα είχαν λόγω οικονομικής κρίσης(αν πράγματι είχαν...).Παίρνω λοιπόν το θάρρος να προτείνω να μην υποκύψουμε σε έναν ακόμα εκβιασμό τους και να προσπαθήσουμε να μποϊκοταρουμε κάθε ψηφιακό προϊόν των μεγάλων εταιρειών παραγωγής,να μην αγοράσουμε τίποτα από αυτά τα πανάκριβα είδη.Εγώ και αρκετοί γνωστοί μου τουλάχιστον θα το επιχειρήσουμε.Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο και η πλήξη είναι μεγάλη στην έποχη μας,αλλά έστω για κάποιο χρονικό διάστημα ας προσπαθήσουμε να τους στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα.Και βέβαια όλοι την Παρασκεύη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα παιδιά του gamato.Φτάνει πια στους τραμπουκισμούς της αστύνομιας και στην επιβολή των θέλω τους με τσαμπούκα.Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστη η αφισα.

ολοι οι κλεφτες ειναι εξω, αυτους μονο πηγανε και πιασαν οι αχρηστοι γελιοι.

πασοκ ρε μουτρα θελατε.

Ανώνυμος είπε...

Οι τύποι του χειρότερο torrent site της ιστορίας έπαιξαν και έχασαν, σιγά μη τρέχουμε και σε πορεία για πάρτη τους.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι στη συγκέντρωση λοιπόν αύριο!!
το gamato.info έχει 850000 μέλη. Φαντάζεστε οι μισοί από μας στο δρόμο τι έχει να γίνει? Πέφτουν κυβερνήσεις σε 10 λεπτά.

Ανώνυμος είπε...

8a er8o ki ego aderfia avrio, ade na prokalesoume ligo samata se afti ti gamimeni xora, na doune oti o laos den kimate.....

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ,ΤΑ DVD,CD

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία... οι εικόνες που έπαιξαν από την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα από το DVD της κας Αλεξανδράτου είχαν την άδειά της....?Ή μήπως και ο Αντ1 θα έπρεπε να διωχθεί για αναπαραγωγή υλικού από το συγκεκριμένο DVD? Και φυσικά δεν είναι μόνο οι Ράδιο Αρβύλα αλλά και οι μεσημεριανές εκπομπές...Απλά ρωτάω....

Ανώνυμος είπε...

1.28
όλα συνδέονται, όλα συγκοινωνούν
οι απολύσεις, τα αντιλαικά μέτρα
η καταστολή, η περιστολή ελυθεριών
(σήμερα το gamato, αύριο όποιο blog
τους μπαίνει στην μύτη,μεθαύριο εσύ
γιατί δημοσιοποιείς τις απόψεις σου,
μέχρι να ακούγεται μονάχα η φωνή του
άδωνη και του πρετεντέρη)
ΟΛΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

κάτι τύποι που πετάγονται κάπου κάπου σαν μουνότριχες στη ζύμη και πετάνε κάτι ενάντια στο gamato αναρωτιέμαι τι να είναι? και τι σκατά έχουν στο κεφάλι τους για να προκαλούνε τόσο?
είναι μήπως τίποτα παραδουλεύτρες σε καμιά εταιρεία της πούτσας, και νομίζουν ότι είναι βασικά στελέχη του θεάματος και του τραγουδιού ή μήπως ότι τους έρχεται απ' τον κώλο το λένε απ' το στόμα?

πάντως άν το κάνουν απο αντίδραση σίγουρα τα άτομα ίσως είναι άρωστα!

Ανώνυμος είπε...

Βγήκαν όλοι οι τζαμπατζήδες να μιλήσουν, αντί να καθόσαστε σπίτι να βλέπετε τσόντες να πάτε να δουλέψετε εργάτες να μπορείτε να πάρετε τουλάχιστον κάνα dvd.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ο τελευταίος που εγραψες για εργατες και λοιπα...
Δεν ειναι το θεμα δουλειας ειναι θεμα εκμεταλλευσης ξυπνα και καλυτερα μην κλάνεις εδω μεσα γιατι εδω μιλαμε σοβαρα
αν δεν γουσταρεις το gamato να πας να γαμηθεις δεν σου ειπε κανενας να μπαίνεις στο site... Να πάς εσυ να αγοράσεις 30 ευρω DVD μαλάκα

Ανώνυμος είπε...

"κάτι τύποι που πετάγονται κάπου κάπου σαν μουνότριχες στη ζύμη και πετάνε κάτι ενάντια στο gamato αναρωτιέμαι τι να είναι?"

Ειναι τα διαφορα φασιστοειδη που ειχαν παρει ποδι απο εκει μεσα και ειναι πικραμενα.

Δυστυχως ευδοκιμουσαν και στο gamato τετοια παρασιτα γιατι ειναι σαν τα ποντικια που υπαρχουν παντου.


ΛΕΥΤΕΤΙΑ ΣΤΟΥ GAMATO ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΑ είναι έξω...

moderatorX είπε...

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥ GAMATO ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

NA SAS DO TORA
MAGKES TIS POUTSAS.
ADE NA PATE STIS DIGEDROSIS XORIS KUKULA !! XORIS KODIKO PROSBASIS KAI XORIS PASSWORD ALLA ME TIN FATSAS FATSA KARTA,ADE NA SAS DO EPANASTATES TIS PLAKAS.

SKATA STA MUTRA SAS

moderatoX είπε...

μαθε πρωτα να γραφεις αχρηστο φασιστοειδες

Ανώνυμος είπε...

εθνίκια του gamato (μην λέμε τώρα ψευδώνυμα) θα κατεβείτε στην συγκέντρωση?

Ανώνυμος είπε...

ο τυπος που λεει για τσαμπατζηδες και μαλλον εχει videoclub να κατουραει και λιγο και να του εξηγησει καποιος οτι δεν ειμαστε τεμπεληδες δουλευουμε αλλα τα εξοδα τρεχουν και δυστυχως δεν εχουμε τις πλατες του μπαμπα ουτε και μας περισσευουν για να πληρωνουμε 21% φ.π.α.αλλα αφου του περισσευουν αυτου ας μας αγοραζει αυτος τις τσοντες...

iva είπε...

o "kyrios" anwnymos profanos einai enas apo autous pou pshfisan to pasok,mallon einai idiokthths dvd club kai pragmatika tha eprepe na apeythinthei se aytous gia ta problhmata toy.einai ntroph tou na ta bazei me thn genia twn 700eyrw.
epishs pisteyw oti polloi apo emas den katebazoume giati den mporoume na noikiasoume mia tainia alla ws antistash se ayth thn koinwnia pou to mono pou metraei einai ta posa lefta exei o mpampas.Mpoikotarere ta panta paidia anatrepste ayth thn dhmokratikh xounta pou zoume ayth th stigmh

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΟΕΕΟ??


ΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ..ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ...

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΝΕΤ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΣΤΑ ΑΚΡΑ''

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΥΧΗ.-

Ανώνυμος είπε...

Από zugla.gr

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στην Βουλή έγινε πριν από λίγη ώρα. Άγνωστος τηλεφώνησε στις 16:35 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στην Βουλή, χωρίς ωστόσο να δώσει χρονικό περιθώριο. Στο σημείο σπεύδει δύναμη της Αστυνομίας, ενώ ε΄χουν κλείσει οι γύρω δρόμοι.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=113529

Να γιατι δεν υπάρχει ψυχή. Κάποιος μάλλον δεν ήθελε να γίνει η συγκέντρωση..

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ???? ΟΧΙΙΙΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ GAMATO ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ.ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ.ΝΑΙ ΡΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΜΗΣΟΥΝ.ΑΚΟΥ 1 ΔΙΣ ΧΑΣΟΥΡΑ.ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

me ta torrents k to internet ehoun aniksi ta matakia mas!tora denun ta psarakia pu mirazun links. i plisi egefalu den dulevi kala me tin tv k 8elun na tis dosun ena boost. vres lefta na pas cinema k na petaxis 10E.prin apla esvines to torrent pu telika itan vlakia.tora des diafimisis na pas gia psonia.tv kills.

Ανώνυμος είπε...

Ektos apo fasistozwa mpainoun kai koumounozwa na doune ti ipo8ike? Ekplisomai...

Ανώνυμος είπε...

να πάνε να τα πάρουν απο τις εταιρίες παρόχους internet. τόσα λεφτά κονομάνε. ας πάρουν απο ένα ευρώ απο τα λεφτά που μας παίρνουν.εγώ πιστεύω ότι αν σταματήσουν τα torrent,γενικώς, οι μισοί θα κόψουν τις συνδέσεις internet.τότε να δούμε πώς θα αντιδράσουν. έχουν τα κότσια να τα βάλουν με τον Γερμανικό ο.τ.ε.? αν συνενοηθούμε και πάμε και τα κόψουμε όλοι τότε θα σου πώ. αλλα θέλει δράση και δυστηχώς κοιμόμαστε βαθειά σε όλους τους τομείς. ούτε δράση υπάρχει ούτε αντίδραση. σε βαθειά ύπνωση είμαστε και ζούμε σε εικονική πραγματικότητα.
έχουμε τα κότσια να κόψουμε όλοι μας το internet.? ερώτηση

Ανώνυμος είπε...

ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο καποιοι υποστηριζουν το παρανομο?και μη μου πει κανεις οτι το gamato ειναι νομιμο...γιατι αν ηταν δεν θα ετρεχαν να γλυτωσουν ολοι αυτοι...!συμφωνω μαζι σας οτι υπαρχουν και αλλα παρανομα¨"θεματα"που δεν εχουν συλληφθει αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο καθε πολιτης που παρανομει θα παραμενει ατιμωρητος...μπορει εσασ να μην σασ αγγιζει και να χαιρεστε που με ενα κλικ βλεπετε οποια ταινια θελατε απο τον καναπε σας αλλα κανεισ δεν αναφερθηκε σε ολους αυτουσ που δουλευουν σε dvdadika,στα cinema και στα δισκοπωλεια.εμενα με ρωτησε κανεισ αν θελω να χασω τη δουλεια μου,εστω αυτα τα 700ε που παιρνω??ασ μην τα ισοπεδωνουμε ολα....

Ανώνυμος είπε...

Οι 850.000 επισκέπτες του www.gamato.info κινδυνεύουν. Σύμφωνα με τον νόμο δύναται να ασκηθούν διώξεις εναντίον τους. Οποιος κατέβασε έστω και ένα τραγουδάκι στον υπολογιστή του μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών. Κλέφτης δεν είναι μόνο ο διαχειριστής μιας ιστοσελίδας που διακινεί ταινίες, μουσική, λογισμικό χωρίς την άδεια των δημιουργών, κλέφτης είναι και όποιος έκανε το σχεδόν αθώο κλικ για να αποκτήσει δωρεάν κάποιο προϊόν που κανονικά πωλείται. Ας περιγράψουμε όμως το έγκλημα, για όσους τυχόν δεν κατέχουν την τέχνη της τσαμπατζοσύνης. Ενας έξυπνος τύπος και η παρέα του στήνουν μια ιστοσελίδα από την οποία διαθέτουν ό,τι ψηφιακό τραβάει η ψυχή μας. Θέλουμε να δούμε τα Οσκαρ προτού βγουν στο σινεμά; Τα έχουμε. Θέλουμε το ολόφρεσκο CD της Εϊμι Μακ Ντόναλντ; Το έχουμε. Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας τα κερνάει. Πλην όμως πρόκειται για ξένα κόλλυβα. Δεν έχει καμία κολεγιά με τους δημιουργούς, δεν υπάρχει συμφωνητικό, απλά υφαρπάζει τα δημιουργήματα για να τα διαθέσει αφιλοκερδώς στον πλανήτη όλο.

Ο έξυπνος διαχειριστής από τη μύτη πιάνεται. Για τη λειτουργία του gamato.info συνελήφθησαν έξι άτομα στην Αθήνα, στη Λάρισα, στην Πέλλα και στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ασχολήθηκε με την υπόθεση ύστερα από μήνυση της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων. Υπολογίζεται ότι στα επτά χρόνια λειτουργίας της συγκεκριμένης ιστοσελίδας χάθηκαν πνευματικά δικαιώματα αξίας 1 δισ. ευρώ. Μία υποσημείωση: Δεν μιλάμε για τους Ρομπέν των ψηφιακών δασών αλλά για επιτήδειους που σφετερίζονται ξένο κόπο, και μάλιστα εισπράττουν έσοδα από διαφημιζομένους στην ιστοσελίδα τους. Ταυτόχρονα κλέβουν και την Εφορία, αλλά τούτο δεν είναι του παρόντος.

Δεν χρειάζεται καμιά βαθυστόχαστη ανάλυση για τη δημοτικότητα τέτοιων ιστοσελίδων. Είναι συναρπαστικό να βρίσκεις τα πάντα μέσα από το κομπιούτερ: παλιές ηχογραφήσεις, σπάνια βίντεο, ακριβά παιχνίδια, σίριαλ της καλωδιακής. Γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό να χαρίζονται τα καλούδια. Στον αντίποδα, οι εταιρείες παραγωγής κάνουν τα πάντα για να μπουν στο μάτι των απλών ανθρώπων, κάνουν τα πάντα για να προκαλέσουν την κλοπή. Πωλούν σε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές: τα CD δεν είναι πανάκριβα λόγω των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά λόγω της απληστίας των παραγωγών. Το ίδιο ισχύει και για τις ταινίες: τα DVD αλλά και το εισιτήριο είναι πολύ ακριβά σε συνάρτηση με τη μαζικότητα. Επιπλέον τα μεροκάματα των καλλιτεχνών είναι παλαβά. Ποιος θα λυπηθεί τους U2 που το 2009 είχαν κέρδη 108 εκατ. δολάρια; Ποιος θα συμπαρασταθεί στον Στίβεν Σπίλμπεργκ με κέρδη 80 εκατ. δολάρια τον χρόνο; Ποιος θα σκεφτεί ότι αδικεί την Εμα Γουάτσον που είναι 19 χρόνων και κάνει ετήσια σούμα 30 εκατ. απλά και μόνο επειδή έπαιξε στις ταινίες «Χάρι Πότερ»; Και για τον Μπιλ Γκέιτς με την περιουσία των 53 δισ. δολαρίων, τι να πούμε, ότι θα είχε τα διπλά αν οι χρήστες δεν αντέγραφαν τη δουλειά του; Εκεί ίσως βρίσκεται η εξήγηση της πειρατείας: όσοι αποδέχονται τα κλοπιμαία νιώθουν να απαλλοτριώνουν όλους αυτούς τους στουμπωμένους με χρήματα.

Παρά τα δικαιολογητικά, η κλοπή παραμένει κλοπή. Πέρα όμως τις ηθικές αναστολές, οι συνθήκες είναι μη αναστρέψιμες. Οι 850.000 επισκέπτες του gamato.info θα κυκλοφορούν πεινασμένοι στο Διαδίκτυο ώσπου να βρουν άλλον πάροχο. Θα τον βρουν, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Θα βρεθούν και ο άνθρωπος και ο τρόπος για να διακινούνται τσάμπα όλα αυτά. Είτε το εγκρίνουμε είτε όχι, έχει συντελεστεί μια επανάσταση, με τους εξεγερμένους να αρνούνται να πληρώσουν. Η τεχνολογία είναι με το μέρος τους. Πληθυσμιακά υπερτερούν. Οσο κι αν τους κυνηγήσει ο εισαγγελέας, έχουν βάλει τη διακίνηση της τέχνης σε μιαν άλλη ρότα, ανεπιστρεπτί. Και για όσους κινδυνολογούν λέγοντας ότι θα καταστραφεί η μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία με τέτοιες πρακτικές, υπάρχει απάντηση: η βιομηχανία ίσως καταρρεύσει, η τέχνη ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Στον τελευταιο που εγραψε αυτον τον ποταμο (Δηλαδη στον απο πάνω μου!):
Φιλε στην αρχη θα σε εκραζα αλλα μετα το διορθωνεις..Αυτο που σου διαφευγει ειναι οτι η τεχνη υπήρχε!Στηθηκε ομως τα τελευταια 40 χρονια μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ συμμορία (εσυ την λες βιομηχανία)που ρουφάνε κανονικά το αιμα της τεχνης και ζητανε και δικαιωματα!!!Αν το download σκοτωνει τις πολυεθνικες απο 10 τραγουδια τον μηνα που κατεβαζα τωρα θα κατεβάζω 10 tera!!!Οι καλοι οι καλλιτεχνες δεν θα πεινασουν ποτε!Μονο τα α-ταλεντακια-δημιουργηματα των πολυεθνικων θα πεινασουν..(και αυτοι κλαιγονται αλλωστε σημερα!)

Ανώνυμος είπε...

γαμηστε τους ρε τους Βιντεοκλαμπάδες, ας πάνε να αγοράζουν DVD αυτοι και αν είναι τόσο λεφτάδες να τους δώσουμε και απο ένα τραπεζικό λογαριασμο να μας βάλουν κι εμάς κανα φράγκο...

Έχουμε κανένα νέο ρε παιδιά απ το gamato μας???

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα κι αν έχουμε νόμους που να καταδικάσουν τους γαμάτους (που, αν δεν κάνω λάθος, ΔΕΝ έχουμε), ακόμα και τότε, τι θα έχει γίνει;
Δεν θα υπάρχουν άλλοι τράκερ;
Δεν θα υπάρχει το γκουγκλ;

appena είπε...

μπορει το group του facebook για τα παιδια του ΓΑΜΑΤΟΥ να αριθμει πανω απο 110.000 μελη αλλα χθες παρασκευη στο συνταγμα που πηγα κ εγω δεν ειχε κοσμο. σε κανει να αναρωτιεσαι... 110.000 μελη και 500 ατομα στον δρομο?? κριμα πολυ κριμα

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

"ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΝΑ ΧΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΕΞΩ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Πνευματικά δικαιώματα? Πατέντες? Διαφυγόντα κέρδη?

ΜΠΑΣΟΝΓΚ - Ν.Δ. - Συνασπιστήρια - ΗΠΑ - ΕΕ - ΔΝΤ - ΝΑΤΟ - Ρωσάκια και Κινεζάκια σας επιβάλουν την "δημοκρατία" της βόρειας "Μακεδονίας" τώρα στη μάπα, εσείς όμως στείλτε φυλακή τους Gamatous.

Συναινέστε στην άκρατη χρηματο-οικονομική εκμετάλλευση και στην νομιμοποίηση του Internet/Τεχνολογίας ως τον μεγάλο αδερφό/αδερφή/θείο/μπαντζανάκη/πατέρα και μάνα μαζί.

Παραχωρήστε όλοι την υπεραξία της δουλειάς και της "επιστήμης" σας σε 10 διεθνής νταβατζήδες της "ελεύθερης αγοράς" για 3.60, με 21%ΦΠΑ (Φάτε ΠΑΛΙ Πούστηδες Αλλαγή).

Πληρώστε και για τον ΑΕΡΑ που αναπνέετε... πρόβατα με άποψη και παπαγαλάκια με "ταυτότητα".

"Δώστε πίσω τα Κλεμμένα" της Τζούλιας και των παραγώγων - παραγωγών της προπαγάνδας του "ierou-jylou".

Πιάστε τους όλους! Η τεχνολογία είναι το μεγάλο σας "όπλο", "σωτήρες" / "πωλητές" της "ελπίδας", κήρυκες και βαποράκια της "παγκόσμιας διακυβέρνησης".

H Νέα Εποχή είναι εδώ.
Ζήτω η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ!

Δε φοράω κουκούλα είπε...

μερικοί εδώ μέσα μπερδεύονται άσχημα. καλά δε θα σχολιάσω τα φασιστόμουτρα που μπαινοβγαίνουν εδώ μέσα, αυτοί είναι άξιοι της μοίρας τους, καμία λύπηση.

ΑΛΛΑ, έχετε ξεχάσει τι θα πει τέχνη, πως δημιουργείται η ανάγκη για ποίηση (με την πρωταρχική έννοια) η ανάγκη για δημιουργία δηλαδή.

Τα είχε πει ο Παυλής για το έργο του κάθε δημιουργού και τα δικαιώματα του από τη στιγμή που φεύγει από τον δημιουργό και αποκτά αυτόνομη πορεία.

Πια αυτόνομη πορεία? Που μας έχουνε βομβαρδίσει με το κάθε πουταναριό κα τον κάθε ατάλαντο, να τον πληρώνει ο κάθε κατακαημένος κατευθυνόμενος χρυσό για μιας εβδομάδος "τραγούδι" (τόσο χρειάζεται πάνω κάτω να καταλάβει την βλακεία του κάθε ανέραστου ατάλαντου μοδάτου παλιάτσου).

Αλλά τους πήρανε την κουτάλα και μείνανε με την καυτή σούπα. Αφήστε την τέχνη ελεύθερη ρε λαμόγια. Οι δημιουργοί αυτά που έχουν αγωνία να πούνε θα τα πούνε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Και για πληρωμές, να κάνουνε σχέδιο παπάζογλου κλπ κλπ. Δηλαδή φτηνό εισητήριο με κάνενα ενδιάμεσο σε συναυλίες. Έτσι ενισχύουμε τον πραγμνατικά καλό δημιουργό που γουστάρουμε και καταστρέφουμε τον καρκίνο της δημιουργίας, τις δισκογραφικές.

Δύσκολο πολύ είναι να το καταλάβετε γιατί τους κυνηγάνε?

Αλλά η ορμή του ποταμού έχει καθοριστεί. Όσοι πανε ανάποδα για να πιάσουν ακόμα λίγο κλεμένο μέλι, απλά θα φάνε τα μούτρα τους.

Και να το θυμάστε ε? Αυτοί είναι που σκοτώνουν ότι αγνό και σημιουργικό υπάρχει στο βωμό του χρήματος, κανένας άλλος. κανένας.

Στις παραλίες ακόμα καβαδία τραγουδάμε. Θα μας κυνηγήσετε και εκεί για τα πνευματικά δικαιώματα? Πόσο αστεία ελιναι όλα αυτα ρε. ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

Pao Ole είπε...

Αμα σαρέσει πλήρωνε.

Εγώ παντως δεν γουσταρω να πληρωνω γουσταρω να κατεβασω η πιο πολοι εβαλαν ιντερνετ για να κατεβαζουν μουσικη
και οχι για να μπενουν σε φορουμς και να ποιανουν σηζητηση τεσπα εκει δεν ειναι το θεμα μας

Υπαρχουν τοσοι αλβανοι ,πακιστανοι στην χωρα μας και ερχονται και δουλευουν με 10 ευρω τις 8 ωρες και δεν αφινουν
δουλεια στους ελλινες και ο παπανδρεου με τους 300 βουλευτες στον κολο του να τους βαλει ο παλιο μαλακας και φτεμε εμειες που τον ψηφησαμε μας εχει
κανει να μην μπορουμε εμεις η 20ριδες να σκεφτουμαι το μελλον μας να μην κανουμε ονειρα να μην μπορουμε να κανουμε μια
οικογενεια γιατι για να τα κανουμε θα πρεπει να ειμαστε εφοπλιστες...

Μας κοβουν την συνταξει στους παπουδες μας που περασαν σκληρα στην κατοχη και κοβουνε απο εδω και απο εκει γιατι εεε?

Και στο τελος να μπενουν στο ιντερνετ και να λενε η αρχες ο νομος ανεβασες μουσικη θα σε καταδικασουμε να παρουμε μερικα λεφτα
και απο σενα γιατι ανεβασες 1000 αλπουμ μουσικης εεε και τι εγινε βρε φιλε επειδη ανεβασα 1000 αλπουμ μουσικης δεν σκοτωσα
και κανενα οπως κανετε εσεις πιγενουν ολοι η ανθρωποι προς την ανεργια να βγενουμε στους δρομους καμια ωρα να πανα πλενουμε
αυτοκινητα και να μας φερουνται στην ιδια μας την χωρα οσαν τους γυφτους...

απο οταν μπηκαν τα ευρα εχουμε καταστραφει ολοι μας και εσεις κοιταζετε πως θα φατε τα λεφτα του κοσμακι
για να ξεπληρωσετε τα δικα σας λαθοι τα δικα σας χρεωστικα που μονη σας τα εχετε κανει οσαν τα μουτρα σας...

Αυτα ειναι τα κομματα...η νομοι και τα σκατα τους ΄....που εχουμε καταντησει.!