Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LEDRA MARRIOTT ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ...ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ...

Την καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου LEDRA MARRIOTT την επιβολή άδειας άνευ αποδοχών στους εργαζόμενους του λογιστηρίου και των γραφείων της επιχείρησης την Παρασκευή, 26 Μαρτιου, ανακοίνωσε η εργοδοσία του ξενοδοχείου. Το πρόσχημα είναι η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιχείρηση να μην είναι βιώσιμη αν η κρίση συνεχιστεί.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων Λίδρα Μάριοτ» με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, ώστε, όπως σημειώνει, «με ευκολία να δεχτούμε παραπέρα πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας». Οπως άλλωστε σημειώνουν οι δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν στο στόχαστρο της εργοδοσίας οι κατακτήσεις των εργαζομένων, καθώς και στο παρελθόν, αρκετές φορές, με πρόσχημα τη βιωσιμότητα του ξενοδοχείου, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να γίνουν θυσία για να σωθούν τα κέρδη τους.
«Το καινούριο σήμερα, συνεχίζει, είναι η σφοδρότητα της επίθεσης που δεχόμαστε, με τη δημιουργία τετελεσμένων και η ουσιαστική αποδοχή από την πλευρά της πλειοψηφίας του σωματείου μας των όποιων μέτρων έλαβε και θα λάβει η εργοδοσία».
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων», απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, υπογραμμίζει ότι «καμιά υποχώρηση δε θα λύσει κανένα πρόβλημα. Οσο μεγάλη και αν είναι. Και αν αύριο έρθει πάλι ο καιρός των "παχιών αγελάδων", κανένα από τα μέτρα της εργοδοσίας δε θα παρθεί πίσω». Καλεί όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και απαιτεί τώρα από την πλειοψηφία του σωματείου να πάρει απόφαση για έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την οργάνωση αγώνων που θα βάλει φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας.

ΠΡΕΖΑ TV
24-3-2010

4 σχόλια:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Κάποιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι χαίρονταν πριν από 1 μήνα με την ανακοίνωση των μέτρων κατά των δημοσίων υπαλλήλων. Τώρα η κατάσταση αρχίζει και γυρίζει εναντίον τους...

Είδατε τι πουτάνα που είναι η μπάλα που γυρίζει???
Εμείς φωνάζαμε για την ανάγκη συνολικού αγώνα από όλη την κοινωνία. Τώρα...πάπαλα!

Ή αλλαγή ή υποταγή!

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Και η ανεργία σίγουρα δεν είναι επιλογή του!

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ LEDRA MARRIOT ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΥΡΡΑΣ 4. ΟΙ ΠΟΙΟ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥ (ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΡΡΑΣ 4). ΚΥΡΙΕ ΣΙΩΚΑ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΤΕ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΧΤΙΖΕΤΕ ΒΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.
ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΑΣ.
ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΚΕΙ Η ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ Ε ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ OFFSHORE ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΤΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΟ. ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΟΥ ΣΙΩΚΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ. ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΕΦΥΡΟΣ ΜΙΝΕΡΒΑ Κ.Α. ΚΥΡΙΕ ΣΙΩΚΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΜ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ''ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ''?? ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ? ΧΡΕΩΘΗΚΑΝ 150 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ,ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΕΙ-ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ,ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ-ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΓΚΡΟΥΠ ΑΠ'ΤΟ ΙΡΑΚ ΡΕ....ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ?ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ?? ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΕΝΑ ΛΥΠΑΤΑΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΑ **** ΤΗΣ.ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΓΕΝΙΚΩΝ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ-ΜΑΝΑΤΖΑΡΑΙΩΝ-ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ-ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΠΑΘΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ!!! ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.