Πέμπτη, Μαρτίου 25, 2010

ΕΚΤΟΣ MIG ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟKOΜΙΚΑ ΤΗΣ VIVARTIA...ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...

Mετά τη συμφωνία για την εξαγορά του κλάδου αρτοσκευασμάτων και ζαχαρωδών (πρώην Chipita) της Vivartia που ελέγχεται από τη ΜΙG από τον σαουδαραβικό όμιλο Οlayan και τον νυν διευθύνονται σύμβουλο της Vivartia κ. Σπ. Θεοδωρόπουλο , σειρά παίρνει ο κλάδος των γαλακτοκομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμφωνία για την Chipita - που ακόμη είναι προφορική - θα προβλέπεται ο όμιλος Οlayan και ο κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος να έχουν δικαίωμα προτίμησης για τους υπόλοιπους τρεις κλάδους της Vivartia, γαλακτοκομικά, κατεψυγμένα και εστίαση, σε περίπτωση που η ΜΙG αποφασίσει να τους παραχωρήσει.
Δεν πρόκειται απλώς για έναν τυπικό όρο που είθισται να αναγράφεται σε τέτοιου τύπου συμφωνίες, αλλά για μια πραγματική επιθυμία του κ. Θεοδωρόπουλου να αποκτήσει και τον συγκεκριμένο κλάδο, αφού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η πρόθεση της ΜΙG να τον πουλήσει, αν βεβαίως εκτιμήσει ότι το τίμημα την ικανοποιεί. Πρόκειται για μια συμφωνία του κ. Α. Βγενόπουλου της ΜΙG με τον κ. Θεοδωρόπουλο που δεν πρόκειται ωστόσο να υλοποιηθεί άμεσα, αφού προέχει η απόκτηση της Chipita και η εξασφάλιση νέας χρηματοδότησης για τον κλάδο των γαλακτοκομικών.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Vivartia επισπεύδουν την ημερομηνία απόσχισης των τεσσάρων κλάδων. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η αλλαγή της ημερομηνίας ισολογισμού μετασχηματισμού για την απόσχιση των τεσσάρων κλάδων της εταιρείας από 30.6.2010 σε 30.4.2010, ώστε από την 1.7.2010 να είναι εφικτή η ανεξάρτητη λειτουργία των τεσσάρων θυγατρικών της Vivartia και επομένως η πώληση του κλάδου αρτοποιίας και ζαχαρωδών.
Οταν αποσχιστεί ο κλάδος αρτοποιίας και ζαχαρωδών θα πουληθεί το 100% στον όμιλο Οlayan, στον κ. Σπ. Θεοδωρόπουλο, αλλά και σε άλλους επιχειρηματίες που έχουν κατά καιρούς πουλήσει στη ΜΙG τις εταιρείες του, όπως ο κ. Αχ. Φώλιας (Goody΄s) και ο κ. Λ. Φρέρης (Εverest). Η συμφωνία όμως θα προβλέπει το δικαίωμα της ΜΙG να πάρει πίσω σε πέντε χρόνια το 30% της εταιρείας. Το τίμημα για το 100% της εξαγοράς του κλάδου, συν η ανάληψη των δανειακών υποχρεώσεων, θα φθάσει τα 750 εκατ. ευρώ. Κυρίαρχος στο νέο σχήμα θα είναι ο όμιλος Οlayan.
Ο τομέας γαλακτοκομικών και ποτών της Vivartia παρουσίασε το 2009 μειωμένες πωλήσεις σε αξία κατά 12,1% και σε όγκο κατά 7,2%. Η ποσοστιαία μείωση των πωλήσεων σε αξία είναι μεγαλύτερη από την ποσοστιαία μείωση των πωλήσεων σε όγκο λόγω της μείωσης της τιμής του φρέσκου γάλακτος ΔΕΛΤΑ στην οποία προχώρησε ο κλάδος τον Απρίλιο του 2009.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ VIVARTIA ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΘΙΓΟΎΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ;;; ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
25-3-2010

1 σχόλιο:

yannidakis είπε...

αλλο ενα επεισοδιο λοιπον στο απισευτο ρεσιταλ του κυριου Βγενοπουλου που ως αστραφτερη βιτρινα των αραβων πουλαει κι αγοραζει ιστορικες ελληνικες επιχειρησεις απο εντελως διαφορετικους μεταξυ τους, κλαδους της ελληνικης βιομηχανιας :[