Σάββατο, Μαρτίου 06, 2010

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ..ΤΙ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ;;;

12 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ...
ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ,ΩΣΤΕ Η SIEMENS ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
Η SIEMENS ΣΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΒΑΖΕ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΔΙΝΕ ΣΕ ΜΙΖΕΣ...ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ...ΜΟΝΟ Η SIEMENS ΕΔΙΝΕ ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΡΓΑ;;;
ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΥΠΟΥ SIEMENS;;;;

Χωρίς κομματικές γραμμές προχωρά η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του σκανδάλου της Siemens, επί τέσσερις εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι τα δύο κόμματα εξουσίας επιχείρησαν να εστιάσουν κατά το δοκούν: είτε στην περίοδο πριν από το 2004 είτε σ' αυτήν της τότε νέας διακυβέρνησης.
Από τα στοιχεία και από τις καταθέσεις των μαρτύρων πάντως, που έχουν σχεδόν εξαντλήσει το κεφάλαιο του ΟΤΕ (1997 μέχρι σήμερα), αβίαστα προκύπτει πως το σύστημα διαφθοράς και μιζών ήταν στον «αυτόματο πιλότο» είτε επί ΠΑΣΟΚ είτε επί Ν.Δ. από το 1981 και μετά, με τις σκιές να απλώνονται και στην Οικουμενική και ειδικότερα στην προμήθεια των ψηφιακών παροχών από τη διοίκηση Μήνη-Κιουλάφα.

Οι μετέχοντες στην επιτροπή βουλευτές δεν δείχνουν την παραμικρή διάθεση να «υπερασπιστούν» πράσινα ή μπλε οχυρά και μάλιστα ανοιχτά διαβουλεύοντες ακόμα και για την έκδοση κοινού πορίσματος που θα ενσωματώνει και τις όποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις. Σύντομα θα κριθεί αν θα πορευτούν έτσι ή αν θα προκύψουν τα συνήθη πέντε πορίσματα.
Πάντως μέχρι στιγμής ομόφωνα η επιτροπή έχει διακρίνει ότι το κατηγορητήριο για τις προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ με Intracom και Siemens πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις διοικήσεις που δεν εφάρμοσαν τις ρήτρες μείωσης των τιμών, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που έκλεισε τις παραλαβές δίχως να κάνει τον έλεγχο σε βάθος εξαετίας. Ολοι μιλούν για απιστία σε βάρος του ΟΤΕ, του μετόχου Δημοσίου και των ιδιωτών μετόχων, κάτι που πρακτικά σημαίνει επιπλέον εκατό κατηγορούμενοι (πέντε διοικήσεις και πολυάριθμες επιτροπές των προγραμματικών του ΟΤΕ), δηλαδή άβυσσος.

Μέχρι στιγμής η επιτροπή δεν είχε την τύχη να εντοπίσει πολιτικό χρήμα (πέραν αυτό του Θ. Τσουκάτου), ούτε παροχές σε μεμονωμένους υπουργούς ή βουλευτές, με εξαίρεση την περίπτωση του Τ. Μαντέλη. Διαπιστώνει όμως καθημερινά ότι οι μίζες δρομολογήθηκαν από τις πολιτικές αποφάσεις για τις προγραμματικές και από τα προκρίματα των προμηθειών του C4Ι, των τρένων, του ιατρικού εξοπλισμού της ολυμπιακής ανάθεσης του προαστιακού, του GSM-R, των συστημάτων πληροφορικής του Δημοσίου και στις ίδιες πάντα κατευθύνσεις.
Η εξεταστική δεν θα τελειώσει στην ώρα της, καθώς την άλλη εβδομάδα θα αρχίσει με το C4Ι, ενώ έπονται ΟΣΕ, εξοπλιστικά κ.ά.

Από τα μέχρι στιγμής γεγονότα σταχυ0λογούμε τα εξής:
Ο Ζαγοριανός
1 Η απόπειρα μετατροπής της εξεταστικής σε «Δικαστοδικείο» απέτυχε. Ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός, εκτός του ότι προστατεύτηκε από τη συντεχνία του με την απόρριψη του αιτήματος για την παύση του, κατόρθωσε να υπερασπιστεί το έργο του, περιγράφοντας μάλιστα ότι δεν είχε ούτε τη δυνατότητα να τηλεφωνεί στο εξωτερικό! Βεβαίως οι παραλείψεις, οι διακρίσεις, τα ανακριτικά σφάλματα αλλά και η πολιτική τηλεκατεύθυνση της ανάκρισης δεν καλύπτονται μόνο με την επίκληση της νομολογίας. Ας ελπίσουμε ότι θα αποκαλυφθεί η «μπαγκέτα» της όποιας δικαστικής χειραγώγησης, με στοιχεία και όχι με εικασίες.

Στον ΟΤΕ
2 Το πανελλήνιο πληροφορήθηκε διά της εξεταστικής ότι ο super manager του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης είναι κατηγορούμενος για απιστία σε βάρος του ΟΤΕ, εξαιτίας των υπερτιμημένων συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης που έκλεισαν το 2004, ενώ οι Intracom και Siemens πολιορκούσαν τον ΟΤΕ από το 2002. Μαζί του και όσοι χάρισαν εκατομμύρια ευρώ στους εθνικούς προμηθευτές.
3Εντύπωση προκάλεσαν, μέχρι οργής, οι παρελκυστικού τύπου απαντήσεις του κ. Βουρλούμη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ο ΟΤΕ είχε καταθέσει αγωγή κατά της Siemens από το 2006, αλλά δεν ήξερε το απαιτητό ποσό. Ο νομικός σύμβουλος Π. Πασσιάς διευκρίνισε ότι η αγωγή κατετέθη 30/7/2008 και ότι από τη Siemens είναι απαιτητό το αστρονομικό ποσό των 3 εκατ. ευρώ! Ο κ. Βουρλούμης ισχυρίστηκε ότι βρήκε σκάνδαλα και αταξίες σε Armentel και Romtelecom, ωστόσο δεν καταλόγισε ευθύνες, ούτε βέβαια άσκησε έλεγχο στις προγραμματικές συμβάσεις προφανώς καλύπτοντας ό,τι είχε γίνει από προκατόχους του. Φρόντισε πάντως να «θωρακίσει» το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη με ασφαλιστικό συμβόλαιο (Directors and officers Liability) με δαπάνη 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ετσι ο ΟΤΕ πληρώνει τους δικηγόρους ακόμα και όσων κατηγορούνται για απιστία σε βάρος του Οργανισμού!
4 Ο πρώην διευθυντής συντήρησης του ΟΤΕ Ν. Μπαριτάκης αποκάλυψε ότι το 2002 είχαν χρεώσει στη διεύθυνσή του υλικό αξίας 45 εκατ. ευρώ που ουδέποτε παραγγέλθηκε από αυατή και ότι η υπόθεση αυτή είχε αρχειοθετηθεί απο την Εισαγγελία, ενώ το υλικό μεταφερόταν ανά την Ελλάδα για να μην το πιάσει η απογραφή!

Και χρηματιστές
5 Μια παράξενη επιστολή, που έφτασε στην εξεταστική επιτροπή και την υπογάφει κάποιος Γ. Παπαϊωάννου, καρφώνει λογαριασμούς χρηματιστών, οι οποίοι κατά το συντάκτη της μετείχαν στη διακίνηση μαύρου χρήματος στις υποθέσεις Siemens, Βατοπεδίου και ομολόγων.
Ειδικότερα, αναφορά γίνεται σε λογαριασμούς που φέρεται να ανήκαν στους χρηματιστές Ν. Δεβλέτογλου, Σοφοκλή Πρινιωτάκη, Ζαχαρία Πορταλάκη και Παναγιώτη Βοϊλή. Η επιστολή έχει διαβιβαστεί στους ανακριτές της υπόθεσης Siemens, καθώς πιθανολογείται ότι ο αποστολέας είναι με δανεικό όνομα.

ΠΡΕΖΑ TV
6-3-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ασχήμιες δημιουργήθηκαν χθες το μεσημέρι στο τέλος της πορείας που πραγματοποιούσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Χανίων, όταν ομάδα 30-40 ατόμων, σύμφωνα με πληροφορίες, που βρισκόταν στο...

τέλος της πορείας και όταν η αρχή της έφθανε λίγο πιο κάτω από το Δημαρχείο Χανίων και κατευθυνόταν προς την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, εκτόξευσαν αυγά και γιαούρτια πέταξαν δυναμιτάκια και κροτίδες στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επί της οδού Κυδωνίας.
Μάλιστα ορισμένοι απ' αυτούς εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή ανέβηκαν και τη σκάλα προς τα γραφεία, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνο μία καθαρίστρια, και πέταξαν αυγά, αναστάτωσαν το χώρο και αναποδογύρισαν καρέκλες. Τέλος έγραψαν υβριστικά συνθήματα στην κεντρική πόρτα του κτιρίου. Λίγο αργότερα έφθασε στο χώρο αστυνομική δύναμη και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Ανώνυμος είπε...

Τα Χανιά συνεχίζουν την παράδοση που αρχίσανε πρόσφατα, να βρίσκονται δηλαδή στην επικαιρότητα γιά βανδαλισμούς κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Θυμησου Ελληνα
21-4-1967
Επτα χρονια χωρις τρωκτικα-κλεφτες-απατεωνες-προδοτες
Από το ζιβαγκο στις βιλες της Εκαλης..προσκυνημενους
Αλλα με δουλεια,αξιοπρεπεια.εντιμοτητα

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ
ΠΟΤΕ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ?
ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ?
ΠΟΤΕ ΠΗΓΕ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ?
ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ?
ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ?
ΠΟΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ?
ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΗΤΑΝ ΝΑΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΡΟ ΠΡΕΖΑΚΗΔΩΝ -ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ?
Αυτά δεν αρεσαν στους Αμερικανους ,στους πολιτικους οι οποιοι πουλουσαν την πατριδα για την εξουσια και εγινε η μεγαλη προδοσια
ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ,ΧΑΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ.
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ
ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ
Ο αγωγος του Μπουργκας και οι υπολοιποι αγωγοι είναι ολη η ιστορια
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΟΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ . (Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ.
Με τον μηχανισμο και τους νεους «ελληνες» εφιαλτες ετοιμαζουν να κλεισουν τα μειζονα εθνικα θεματα Τουρκια Θρακη-Αιγαιο
Αλβανια εγκαταλειψη μειονοτητος και θεμα Τσαμουριας.
Σκοπιανο .

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ
21-4-1967