Παρασκευή, Απριλίου 23, 2010

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΤΟ 2004 ΖΗΤΑ Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ...

Τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, στη Βουλή, και την ανάσυρση της υπόθεσης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πρόκειται να ζητήσει ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφερόμενος στην υπόθεση της απαγωγής των 28 Πακιστανών από μυστικές υπηρεσίες το καλοκαίρι του 2005.
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», της «Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος» και της «Συμμαχίας Σταματείστε τον Πόλεμο» επικρίθηκε το δικαστικό βούλευμα, που έκλεισε η υπόθεση των απαγωγών με την απαλλαγή των δυο τελευταίων κατηγορουμένων, του πρώην υποδιοικητή και ενός υπαλλήλου της ΕΥΠ.
«Δεν θα δεχθούμε να συναινέσουν στον στραγγαλισμό της υπόθεσης αυτοί που είχαν ως σημαία τους την καταγγελία της αρπαγής των Πακιστανών», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, αναφερόμενος -όπως εξήγησε- μεταξύ άλλων στην προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Πεδίον του Άρεως.
«Οι απαγωγές αποδείχθηκαν. Εμείς ζητάμε δικαιοσύνη και θα συνεχίσουμε», σημείωσε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στον βωμό της συναίνεσης με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ για τα αντιεργατικά μέτρα θυσιάζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και κουκουλώνουν το σκάνδαλο των απαγωγών. Θα δώσουμε δυναμική απάντηση με συμμετοχή της Ενωσης Μεταναστών Εργατών στην εργατική Πρωτομαγιά, στο Μουσείο, στις 10.30 το πρωϊ».

ΠΡΕΖΑ TV
23-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: