Παρασκευή, Απριλίου 30, 2010

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ...

Την εκτίμηση ότι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται με «εντατικούς ρυθμούς» στην Αθήνα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τις ελληνικές αρχές σχετικά με το ύψος και τους όρους της στήριξης προς την Ελλάδα, είναι «ορατή», εξέφρασε ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επιτρόπου Ολι Ρεν.
Τόνισε πάντως ότι δεν είναι «φρόνιμο και υπεύθυνο» εκ μέρους του να μην σχολιάσει το περιεχόμενο τους.
Ερωτηθείς αν οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν το Σάββατο, ο κ. Αλταφάζ απάντησε: "Κάτι τέτοιο βρίσκεται στο χώρο της φαντασίας".
Πάντως, το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης Συνόδου του Eurogroup, το απόγευμα της Κυριακής, εξετάζει ο επικεφαλής του, Ζαν Κλωντ Γιουνκερ.
Σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωζώνης θα κληθούν - μέσω τηλεδιάσκεψης- να συζητήσουν και να επικυρώσουν τη συμφωνία για το πολυετές πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας καθώς και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της οικονομίας.

Η έκτακτη σύγκληση θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των τηλεφωνικών διαβουλεύσεων που έχει ήδη αρχίσει ο κ. Γιουνκερ με τους ομολόγους του της Ευρωζώνης.
Αλλά και η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί σύνοδος των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης το Σαββατοκύριακο.
Παράλληλα και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ ανακοίνωσε από τη Σανγκάη ότι οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα συναντηθούν την Κυριακή στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών, η υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ είχε σήμερα το μεσημέρι "μία τηλεδιάσκεψη με τους ομόλογους της από τη ζώνη του ευρώ".

ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re kariolaia ama apofylakisete ta remakia sas tha exete polemo poleoooooooooooooooooooooooonnnn asto xanaskegthte

Ανώνυμος είπε...

ενα τραγουδι του Μικη στον Ομηρο του Μπηαν λεει:
"Τον Σεπτεμβριο θυμαμαι...."
Τον Σεπτεμβριο λοιπον...
ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ, INSOLVENT, PLEITE,KONKURS.
ΕΧΟΥΝ ΤΥΠΩΘΕΙ ΔΡΑΧΜΕΣ!
ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΧΜΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ