Τετάρτη, Απριλίου 14, 2010

ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ;;;

Από καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας δεχόταν κλήσεις στο καρτοκινητό του τηλέφωνο ο φερόμενος ως «ηγετικό στέλεχος» του Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης, όπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κατηγορουμένων που αποτελούν πλέον σώμα της δικογραφίας.
Ωστόσο για τις αρχές παραμένει «άγνωστος Χ» το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που στις επικοινωνίες καλούσαν από τα καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ και μιλούσαν ακόμα και σε προχωρημένες ώρες τόσο με τον Ν. Μαζιώτη όσο και με τον συγκατηγορούμενό του Ευάγγελο Σταθόπουλο τηρώντας αυστηρούς κανόνες ασφαλείας.
Στις μεταξύ τους συνομιλίες ποτέ δεν αποκαλούν ο ένας τον άλλον με το όνομά του επιλέγοντας την προσφώνηση «φίλε», ενώ ακόμα και όταν κανονίζουν ραντεβού για να βρεθούν από κοντά αποφεύγουν να δίνουν λεπτομέρειες που μπορεί να τους... προδώσουν για τα ακριβή σημεία των συναντήσεών τους. Πολύ περισσότερο αποφεύγουν να αναφέρονται στο περιεχόμενο των συναντήσεών τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η συνομιλία που έχει καταγραφεί (σ.σ.: και περιλαμβάνεται στη δικογραφία) λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της 29ης Μαρτίου 2010, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 15χρονου Αφγανού Χαμιντουλά Νατζάφι στα Κάτω Πατήσια. Τότε άγνωστος καλεί στο κινητό του τον Ν. Μαζιώτη και συζητούν για το τραγικό γεγονός. «Το παιδί πέθανε;», ρωτά ο κατηγορούμενος τον συνομιλητή του. «Το παιδί αυτηνής, οικογένεια ήτανε, μαζέψανε από κάδο ή πεζοδρόμιο» του απαντά εκείνος δείχνοντας ότι δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για το πού ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός και τι ακριβώς είχε συμβεί.
Ο επίμαχος διάλογος δεν φαίνεται να αποτιμάται ποινικά από τις αρχές και να συνδέεται με ενδεχόμενη γνώση των κατηγορουμένων για την έκρηξη που διαμέλησε το 15χρονο παιδί, καθώς στο κατηγορητήριο τα χτυπήματα που χρεώνονται στην οργάνωση σταματούν τον Σεπτέμβριο του 2009 (έκρηξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών), ενώ στην ασκηθείσα ποινική δίωξη δεν περιλαμβάνεται για κανέναν από τους εμπλεκομένους η κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Επιπλέον, από την ανάγνωση των επίμαχων διαλόγων διαπιστώνεται ότι μόνο μία φορά αποκαλούν κάποιο μέλος της παρέας με την κωδική ονομασία «Χοντρός», ενώ άλλοτε πάλι ο ένας συνομιλητής παροτρύνει τον άλλον στην επικείμενη συνάντησή «να πάρεις και το μπιμπλίκι μαζί σου», που όπως ερμηνεύεται από την Αντιτρομοκρατική αφορά μεταφορά όπλων.

«Οι αυθαίρετες ερμηνείες όμως, που δεν συνδέονται ευθέως με συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις, σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες που αποδίδονται στα φερόμενα ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα», όπως λένε νομικοί εν αναμονή του επιμερισμού των αξιοποίνων πράξεων σε καθένα από τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας καταγράφοντας τη διαφωνία τους με τα «συλλογικά κατηγορητήρια» και τη «συλλογική ποινική ευθύνη».

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ημερομηνία29.3.2010 Εναρξη 01.37.23- λήξη 01.40.04. Από καρτοδέκτη του ΟΤΕ με νούμερο που ξεκινάει από 210-34... προς κινητό Μαζιώτη Α: Ν. Μαζιώτης Β:Αγνωστος Ο τραγικός θάνατος που βρήκε ο 15χρονος Αφγανός όταν έσκασε στα χέρια του ο εκρηκτικός μηχανισμός στα Κάτω Πατήσια, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, είχε αποτελέσει αντικείμενο των συζητήσεων των φερομένων ως μελών της οργάνωσης.

Α: Ναι. Β: Δεν σε ξύπνησα; Α: Οχι είχα πέσει, δεν τρέχει τίποτα.
Β: Βλέπατε ε; Α: Ναι, έχουμε δει. Β: Γ... τα. Α: Εχεις κάνα νεώτερο; Β: Πού έχεις μείνει, ξέρω γω; Α: Δεν έχουν ταυτότητά του, ξέρω γω; Το παιδί πέθανε;
Β: Το παιδί αυτηνής, οικογένεια ήτανε, μαζέψανε από κάδο ή πεζοδρόμιο.
Α: Τι ρε φίλε, σοβαρά; Β: Γ... τα φίλε αν είναι αυτό που λένε...
Α: Και το παιδί πέθανε στο νοσοκομείο...
Β: Το παιδί που πέθανε είναι γιος αυτηνής. Και το κοριτσάκι είναι σοβαρά στο νοσοκομείο... Τη βρήκε το κοριτσάκι και την έδωσε στον αδελφό της.
Α: Τώρα τι να σου πω; Θα τα πούμε από κοντά...
Β: Εχουμε κάνα ραντεβού γενικά αύριο;
Α: Εμείς έχουμε το πρωί... ή το μεσημέρι εκεί πέρα, έχουμε κάποιες αλλαγές ας πούμε, αν μπορούσες κάνα μήνυμα από τη δουλεια κάποια στιγμή να σε έβλεπα.
Β: Θα με πάρεις κάνα τηλέφωνο να πεταχθώ;
Α: Θα σε πάρω τηλέφωνο. Ο «Χοντρός» και το «μπιμπλίκι»
Ημερομηνία 09/04/2010 Εναρξη κλήσης 16.04.15- λήξη 16.04.55. Από καρτοδέκτη του ΟΤΕ με νούμερο από 210/380... στο κινητό του Ευ. Σταθόπουλου Α:Ευ.Σταθόπουλος/ Β:Αγνωστος ΜΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ και συνθηματικές λέξεις που δεν μπορεί εύκολα να αποκωδικοποιηθούν από τρίτους φρόντιζαν να συνομιλούν μεταξύ τους οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι λάμβαναν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, σύμφωνα με την αστυνομία. Στη συγκεκριμένη τηλεφωνική επικοινωνία ο άγνωστος που επικοινωνεί με τον Ευ. Σταθόπουλο μιλά για τον «Χοντρό» ζητώντας του στη συνάντησή τους να «πάρει μαζί και το μπιμπλίκι του».

Α: Τι έγινε; Β: Για πες. Α: Εσύ; Β: Κάνα νέο; Α: Κάνα νέο εσύ; Πήγες; Μετά; Β: Ξανά; Α: Μετά να την πάρεις; Β: Οχι τώρα θα πάω. Α: Τώρα θα πας; Κι εγώ νόμιζα θα πάρεις εσύ να μου πεις κάνα νέο.
Β: Δεν... εσύ με τι έφυγες; Α: Με τέτοιο... εγώ έφυγα... το ΄βγαζα... το ΄βγαζα... πώς το λένε, με τα χέρια και το τσούλησα πολύ, πολύ, πολύ και γενικά όταν το τσούλησα κι αυτά κοίταξα ας πούμε μην ήταν τίποτα. Κανονικά δηλαδή κοίταζα συνέχεια γενικά. Και έφυγα και δεν ξαναπάτησα. Αυτό...
Β: Εμείς δεν ξαναγυρίσαμε μετά. Πήγα πήρα και το άλλο.
Α: Τι; Β: Γυρίσαμε και πήραμε και το άλλο.
Α: Α! Αυτό ήθελα να σου πω βασικά. Εγώ ξέρεις τι ήθελα να σου πω; Αν δεν το ΄κανες αυτό να πηγαίναμε τώρα να το πάρουμε το μεσημέρι.
Β: Στο καπάκι πήγα και το πήρα. Α: Εγώ νόμιζα θα... σκέφτηκε ότι ίσως... αυτό ήθελα να σου πω μήπως ήταν καλύτερα να παίρνατε κατευθείαν αυτό.
Β: Ε... επιχειρήσαμε, το πήραμε ρε. Α: Ωραία, εντάξει, καλά κάνατε. Β: Αυτό... δεν είδαμε τίποτε εκεί πέρα γενικά... στο τέτοιο... Αυτό δεν έχω πάει τώρα, περιμένω... τον Χοντρό να πάω και εγώ να κάνω το πάνω μέρος, να δω και ο άλλος το κάτω.
Α: Και να σου πω να πάρεις και το μπιμπλίκι μαζί σου, αν μπορείς να ψάξεις επί τόπου.
Β: Επί τόπου; Δεν νομίζω ρε συ να... να μπορώ. Θα το κατεβάσω στο κέντρο και εκεί θα το...
Α: Α, εντάξει. Να σου πω και κάτι άλλο; Θα κατέβω κι εγώ. Ο,τι ώρα κατέβεις να ψάξω ότι έχω κι εγώ μαζί μου. Είτε όχημα, είτε τσιαμα (έτσι ακούγεται), είτε μηχανή, είτε οτιδήποτε.
Β: Καλά, θα σε πάρω τηλέφωνο... θα σε ξαναπάρω τηλέφωνο εντάξει;
Α: Εντάξει. Β: Ελα γεια. Με κωδικούς τα σημεία των συναντήσεών τους
Ημερομηνία 08/04/2010 Εναρξη 20.35.37- λήξη 20.37.05. Κλήση από καρτοδέκτη του ΟΤΕ με αριθμό από 210-211... στο κινητό του Σταθόπουλου Α: Ευ. Σταθόπουλος/ Β: Αγνωστος ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ για τα σημεία συνάντησης δεν ήθελαν να αφήνουν οι κατηγορούμενοι όταν μιλούσαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται και να...
κολλάει το μυαλό τους όταν πρέπει να καθορίζουν νέο τόπο συνάντησης.
Α:Ναι.
Β:Ελα παιδί μου, για πες. Α:Μπορούμε να βρεθούμε;
Β:Εεεε, τώρα έχουμε πάρει κάτι να φάμε και ναι, αμέσως μετά ναι.
Α:Σε πόση ώρα;
Β:Σε καμιά ώρα, μια και; Ή νωρίτερα;
Α:Αν γινότανε λίγο έτσι, γιατί θέλω να σου πω κάτι, για πέντε λεπτά.
Β:Ναι, πού θες να βρεθούμε; Α:Εκεί που είχαμε βρεθεί... το πρωί... τα πρωινά... που είχαμε βρεθεί δυο φορές... τώρα... σου κάνει;
Β:Κάτσε να σκεφτώ γιατί έχει κολλήσει το μυαλό μου... κάτσε να σκεφτώ...
Α:Ελα ρε... στη (Β)βήτα...
Β:Εεε... τι; Να σε πάρω σε ένα λεπτό;
Α:Στη βι... το πρωί που δώσαμε ραντεβού ρε;

ΤΟ Ι2, το λογισμικό «υπερόπλο» της Σκότλαντ Γιαρντ, αποτέλεσε το βασικό εργαλείο στην εξέλιξη των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής για τον Επαναστατικό Αγώνα.
Το σούπερ λογισμικό των Βρετανών το οποίο προτάθηκε στην Ελληνική Αστυνομία τον περασμένο Φεβρουάριο από την ομάδα ειδικών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας βοήθησε, όπως υποστηρίζουν ανώτεροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, τις διωκτικές αρχές να σπάσουν τους κώδικες συνωμοτικότητας της οργάνωσης και να αποκαλύψει τις σχέσεις τους. «Τροφοδοτήσαμε το σύστημα με ό,τι στοιχείο είχαμε διαθέσιμο.
Τους αριθμούς των καρτοκινητών, τα στοιχεία από τις κλήσεις από τα καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ, τις κινήσεις των οχημάτων που διαθέτουν οι κατηγορούμενοι και φτιάξαμε το πλέγμα των κινήσεών τους.
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο τρόπος συναντήσεων και επικοινωνίας αποτελούσε για μας ανοικτό βιβλίο», λέει στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η Ελληνική Αστυνομία «πρωτοσυστήθηκε» με το λογισμικό που είχε αναπτυχθεί από τη Σκότλαντ Γιαρντ το 2001, όταν το κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας που ήρθε στην Αθήνα για να συμμετάσχει και να συντονίσει τις έρευνες για τη δολοφονία του Στίβεν Σόντερς το έφερε μαζί του. Η χρήση του τότε στην εξάρθρωση της 17Ν θεωρήθηκε κομβικής σημασίας διότι γρήγορα ένωσε τα κομμάτια του παζλ της τρομοκρατίας.
Η νεώτερη έκδοση του Ι2 αγοράστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. τον Μάρτιο του 2009 όταν είχε αποφασισθεί η εκ νέου πρόσκληση της Σκότλαντ Γιαρντ για την αναδιοργάνωση της διαλυμένης Αντιτρομοκρατικής. Τον Οκτώβριο αποφασίστηκε η αναβάθμισή του στην πιο σύγχρονη έκδοση που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τη δυνατότητα συσχετισμού στοιχείων για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ η κεντρική μονάδα επεξεργασίας είναι εγκατεστημένη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Το ψηφιακό όπλο της Σκότλαντ Γιαρντ έχει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να συσχετίζει κινήσεις ατόμων, οχημάτων, δικύκλων και τηλεφωνικές συνομιλίες. Η πρώτη εγχώρια επιτυχία του Ι2 καταγράφηκε με τον εντοπισμό της γιάφκας στο Χαλάνδρι και των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Τότε συνδυάστηκαν τηλεφωνήματα από κινητά. Στην περίπτωση του Επαναστατικού Αγώνα οι συνθήκες ήταν πιο σύνθετες καθώς οι φερόμενοι ως τρομοκράτες είχαν πολύ αυστηρούς κανόνες επικοινωνίας, αλλά το Ι2 βρήκε το σπίτι του Μαζιώτη και του Σταθόπουλου, και έγινε επίσης δυνατή η σύλληψη του Γουρνά στον δρόμο.
Λογισμική αναβάθμιση όμως πραγματοποιήθηκε και στον σούπερ κοριό της ΕΥΠ, ο οποίος αγοράστηκε το 2006 από γερμανική εταιρεία. Μάλιστα η πρόσφατη επίσκεψη στη Γερμανία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., του διοικητή και του υποδιοικητή της ΕΥΠ, του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής στο Βερολίνο αλλά και του γερμανού ομολόγου του Μ. Χρυσοχοΐδη στην Κατεχάκη σηματοδότησαν μια πιο στενή συνεργασία των γερμανικών αρχών, που φαίνεται ότι γνώριζαν χρήσιμα στοιχεία για την εγχώρια τρομοκρατία.

ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
14-4-2010

2 σχόλια:

vagner είπε...

To θλιβερο της υπόθεσης είναι ότι αυτή η γυναίκα θα γίνει μητέρα..
Με τι αξίες θα γαλουχίσει το παιδί της ?
Τι μηνύματα θα του μεταδώσει ??
Θα το μεγαλώσει με μίσος και μισαλοδοξία και θα το προετοιμάσει για να γίνει αρχι-τρομοκράτης.
Ασφαλώς σε αυτό το μίασμα που λέγεται απο συνηθεία "γυναίκα" δε πρέπει να επιτραπεί να έχει καμία απολύτως επαφή με το παιδί που πρόκειται να γεννήσει. Το μίσος, η έχθρα και ο φθόνος αυτών των ατόμων μόνο ψυχίατρος μπορεί να εξηγήσει και φυσικά - είναι πλέον πασίγνωστο ακόμα κ στις πέτρες- δεν υπάρχει ούτε κόκκος ιδεολογικού υπόβαθρου.
Και ας βαυκαλίζονται οι ψευτοκουμουνιστές υπάλληλοι-τσιράκια του γνωστού Ανθέλληνα ΄Γιωργάκη Σόρου..
Κρίμα στα παιδιά των μεταναστών που είχαν την "ατυχία" να βρεθούν στο δρόμο αυτών των ανθρωπόμορφων κτήνων, που γελούσαν όταν έβλεπαν τα παιδάκια να σκαλίζουν τα σκουπίδια για να βρούν κάτι να φάνε..

Ανώνυμος είπε...

Το πιο θλιβερό είναι η ύπαρξη των "χρήσιμων ηλιθίων" που αν και δεν έπραξαν τίποτα για τη δολοφονία του 15χρονου - ρίχνοντας τις μάσκες τους - τώρα θα αρχίζουν να διαδηλώνουν προσφέροντας αλληλεγγύη στους δολοφόνους του. Αυτό κι αν είναι ΣΥΓΧΥΣΗ.