Οι διαβουλεύσεις των ελληνικών αρχών με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με το μηχανισμό στήριξης, αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο στην Αθήνα και να διαρκέσουν δύο με τρεις εβδομάδες.
Αυτό δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επιτρόπου Ολι Ρεν. Κληθείς να σχολιάσει την πρωτοβουλία της Ελλάδας να ζητήσει την έναρξη διαβουλεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Αμαντέου Αλταφάζ τη χαρακτήρισε ως «φρόνιμη» επιλογή, επισημαίνοντας ότι εάν και όταν κριθεί αναγκαίο να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός θα είναι όλα έτοιμα για την υλοποίησή του, ενώ σε περίπτωση που δεν χρειαστεί η ενεργοποίησή τότε τα διδάγματα που θα αντληθούν θα είναι σημαντικά «σε ακαδημαϊκό επίπεδο».
Σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρει ότι κατά την άποψη του επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank και μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Αξελ Βέμπερ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα ίσως χρειαστεί οικονομική βοήθεια ύψους έως 80 δισ. ευρώ, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αφού υπενθύμισε ότι η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup προβλέπει τη διάθεση 30 δισ. ευρώ για τον πρώτο χρόνο μέσα από διμερή δάνεια, ποσό στο οποίο θα προστεθεί ενίσχυση και από το ΔΝΤ σε ένα συνολικό τριετές κοινό πρόγραμμα, τόνισε στη συνέχεια ότι κάθε πρόβλεψη για το δεύτερο και τον τρίτο χρόνο είναι αυθαίρετη. Και αυτό γιατί αν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η ενίσχυση τον πρώτο χρόνο, αν η Ελλάδα χρειαστεί το σύνολο την ενίσχυσης αλλά και το τι θα συμβεί τα δύο επόμενα χρόνια.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επανέλαβε ακόμη ότι για το 2010 αυτό που προέχει είναι να εφαρμοστούν πλήρως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ σημείωσε ότι στο πλαίσιο της αξιολόγησης των πεπραγμένων της ελληνικής οικονομίας το Μάιο θα απαιτηθεί μια περαιτέρω διευκρίνιση από ελληνικής πλευράς των μέτρων που θα απαιτηθούν για το 2011 και το 2012, όπου εκτός από τις προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης, έμφαση θα πρέπει να δοθεί και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως είναι η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος αλλά και τα ζητήματα παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Κληθείς τέλος να σχολιάσει δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου σύμφωνα με τα οποία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποστείλει επιστολή στις ελληνικές αρχές με την οποία ζητά, μεταξύ άλλων, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης , ο Α. Αλταφάζ τόνισε ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει τις ανταλλαγές επιστολών μεταξύ των αρμόδιων αρχών των κρατών μελών και των υπηρεσιών της Επιτροπής παρά μόνο τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2010
1 σχόλιο:
Ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.
Κανένας από όσους τον ψήφισαν τον Οκτώβρη δεν του έδωσε εντολή να μας πάει στο εκτελεστικό απόσπασμα του ΔΝΤ.
Άλλα μας είπε πριν και τώρα κάνει τα εντελώς αντίθετα.
Ουδείς όταν τον ψήφιζε δεν του έδινε την εντολή να οδηγήσει τη χώρα χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.
Κανείς δεν του έδωσε τη ψήφο του για να μας περικόβει τους μισθούς, να διαλύει τον ιδιωτικό τομέα, να δημιουργεί εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, να μειώνει τις συντάξεις, να στέλνει τον κόσμο να δουλεύει μέχρι τα 67.
Ούτε οι χειρότεροι δικτάτορες δεν κάνουν τέτοια πράγματα στο φτωχό λαό.
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ή ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Δημοσίευση σχολίου