Παρασκευή, Απριλίου 30, 2010

ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ...ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ...ΘΑ ΚΩΛΟΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!!

Τη σκληρότητά της εξαντλεί η τρόικα των δανειστών, καθώς παραμένει ανένδοτη στην περικοπή μισθών και συντάξεων σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και στην αύξηση των φόρων.
Τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση φθάνουν τα 25 δισ. ευρώ και στοχεύουν στη μείωση του ελλείμματος κατά 10% -πλέον του 4% φέτος (ή 9,7 δισ. ευρώ), ώστε ο προϋπολογισμός να γίνει πλεονασμαστικός στη λήξη του Προγράμματος Στήριξης, δεδομένου ότι το έλλειμμα έχει φθάσει στο 13,6% το 2009 και κινδυνεύει να ξεπεράσει το 14%.
Οι συσκέψεις των τελευταίων ημερών με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ από τη μια και τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης από την άλλη δεν φαίνεται να μεταπείθουν τους εμπειρογνώμονες. Η τρόικα εμμένει στην αρχική της θέση, πως τα κονδύλια που θα εξασφαλιστούν πρέπει να είναι «σίγουρα» και να μην εμπεριέχουν το ρίσκο της μη απόδοσης των ζητουμένων εσόδων.
Η κρισιμότερη σύσκεψη του τελευταίου δεκαπενθημέρου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το πρωί είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου προφανώς για να καθορίσουν τη «γραμμή πλεύσης» της κυβέρνησης. Το κείμενο της συμφωνίας με τους τελικούς όρους δανεισμού γράφονταν από χθες, με σκοπό σήμερα ή το αργότερο την Κυριακή να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση.

Με τα έως χθες διαδραματιζόμενα μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης, τα μέτρα που λαμβάνονται ως αντιστάθμισμα στο πλέον των 120 δισ. ευρώ δάνειο που θα δοθεί για την τριετία 2010-2012, καταλήγουν στο τέταρτο κατά σειράν πακέτο μέτρων της χρονιάς (το πρώτο ήταν το Πρόγραμμα Σταθερότητας του Ιανουαρίου και ακολούθησε το πρώτο συμπλήρωμα του Φεβρουαρίου και το δεύτερο συμπλήρωμα του Μαρτίου), ξεπερνώντας συνολικά τα 34 δισ. ευρώ. Τα κυριότερα «9» μέτρα που πλήττουν το σύνολο του πληθυσμού αφορούν:

1 Κατάργηση ή ενσωμάτωση 13ου και 14ου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αντίστοιχα (βλ. σχετικό ρεπορτάζ).
2 Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης στο Δημόσιο, ενώ αναζητούνταν ώς αργά χθες το βράδυ η φόρμουλα για τον ιδιωτικό τομέα.
3 Νέα αύξηση του ΦΠΑ κατά 10%. Ο υψηλός συντελεστής 21% αυξάνει στο 23%, ο χαμηλός 10% στο 11% και ο μειωμένος 5% στο 5,5%. Εκείνο που διαπραγματεύονταν ακόμα χθες η κυβέρνηση, ήταν η αύξηση να ισχύσει από το 2011 και όχι από τώρα, καθώς μόλις τον περασμένο Μάρτιο ανακοινώθηκε η τελευταία αύξηση 10% από το 19% στο 21%, 9% στο 10% και 4,5% στο 5%.
4 Αυξάνουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στη ΔΕΗ, που για πρώτη φορά επιβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο (5 ευρώ ανά 1.000 κιλοβατώρες).
5 Παίζεται η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης κατά 20% σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα. Η διαπραγμάτευση αφορά και στον χρόνο ισχύος, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να αυξηθούν από το 2011 και όχι από τώρα, δεδομένου ότι είχαμε δύο απανωτές αυξήσεις τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.
6 Η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα αποτελεί βασικό αίτημα της τρόικας και θα προέλθει από τη μείωση του αριθμού των φορέων σε λιγότερους από 5.000 εν συγκρίσει με τους 13.500 σήμερα. Η κατάργηση ή η συγχώνευση φορέων θα φέρει κύμα μαζικών απολύσεων, ξεκινώντας από τους συμβασιούχους και έπονται οι αορίστου χρόνου.
7 Κόβουν 1,5 δισ. ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Στον προϋπολογισμό είχαν εγγραφεί πληρωμές 2 δισ. ευρώ.
8 Περικόπτονται και σε ορισμένες περιπτώσεις καταργούνται οι επιχορηγήσεις σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ μπαίνει μαχαίρι στις προμήθειες, που πλέον θα ελέγχονται κεντρικά.
9 Θα υποβληθεί αίτημα προείσπραξης των εισροών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα οποία για φέτος έχουν προϋπολογιστεί στα 3,5 δισ. ευρώ.

Τελος, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα κατατεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και πάντως όχι πέραν της 6ης Μαΐου, η νομοθετική ρύθμιση για το νέο πακέτο μέτρων που επιβάλλει στην κυβέρνηση η τρόικα (ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ) και τα οποία θα οδηγήσουν στα άκρα τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων.

Επί της ουσίας όμως τα μέτρα-σφαγή που θα έχουν τριετή διάρκεια και που θα προκύψουν μετά τη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας έχουν οριστικοποιηθεί. Η ανακοίνωσή τους αναμένεται να γίνει από μέρα σε μέρα και μέχρι την Κυριακή το αργότερο, καθώς η κυβέρνηση θέλει αφενός μεν να δώσει την εντύπωση ότι διαπραγματεύεται και αφετέρου θα προτιμούσε να μην πέσει η ανακοίνωση πάνω στην εργατική Πρωτομαγιά.

ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2010

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τη γαμήσαμε...
και παρόλα αυτά ο κωλοέλληνας δεν σηκώνεται από τον καναπέ του..

όλοι στους δρόμους ρεεεεεε.

Peirates tou oneirou είπε...

Ας κάνει και ένα καλό το ΔΝΤ!

Ας αλλάξει το όνομα του ΠΑΣΟΚ, σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ & ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Τυχαίο, ναι?

29 Μαρτίου:
http://dalje.com/en-economy/poland-no-longer-needs-imf-credit-line/299894

10 Απριλίου:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8612825.stm

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΜΕ ΔΩΣΕΙΣ...Ο ΘΕΩΔΟΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στη Νέα Υόρκη χθές έγινε διαδήλωση 1.000.000 ανθρώπων κατά των αλητο-τραπεζιτών, των χρηματιστών, των κορακιών τοκογλύφων.

Στην Ελλάδα γιατί δεν κουνιέται φύλλο ??

Αυτοί οι αλήτες πρέπει να επικηρυχθούν ως εγκληματίες πολέμου.

ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ-ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΩΝ.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

"Τρομοκρατία είναι να μην έχεις τα βασικά για να επιβιώσεις, να σου παίρνουν το μισθό και τη σύνταξη, να σου κατάσχει η τράπεζα το σπίτι, να ζεις μέσα στη μόλυνση που σκοτώνει. Τρομοκρατία είναι να ζεις καθημερινά υπό το καθεστώς του φόβου για την επιβίωση".


Αν εξαιρέσουμε τα σημεία με τις βόμβες και φυσικά τον άδικο θάνατο του παιδιού στα Πατήσια,γιατί δεν είχε σημασία αν ήταν Αφγανός ή Έλληνας ή Τούρκος,σε όλα τα υπόλοιπα η ομάδα του Επαναστατικού Αγώνα έχει απόλυτο δίκιο!Αυτό είναι τρομοκρατία!

Τρομοκρατία είναι να μην ξέρεις αν αύριο θα έχεις να φας για να επιβιώσεις!

"Τρομοκρατία είναι...η εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας που έχει κάνει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού να παρακολουθούν μουδιασμένα μέχρι στιγμής από φόβο, μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον τους να βρίσκεται σε εξέλιξη."


Τρομοκράτες είναι οι τραπεζίτες.

Τρομοκρατία είναι να σε παίρνουν κάθε τρείς και λίγο τηλέφωνο γιατί δεν έχεις να πληρώσεις τις τοκογλυφικές τους δόσεις.

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα!

Ζούμε σε ένα καθεστώς και ..καλά δημοκρατικό αλλά μόνο στα χαρτιά!

Πρέπει να ξυπνήσουμε πια από τον λήθαργο που μας έχουν αναγκαστικά βάλει εδώ και 30 χρόνια!Και να ξυπνήσουμε και τους άλλους αλλά όχι με βόμβες και με στέρηση της ζωής πολιτών!Άλλωστε για να παλέψουμε και να τα καταφέρουμε πρέπει πρώτα απ'όλα να είμαστε ζωντανοί!

Κι αυτό δεν έχει δικαίωμα να μας το στερήσει κανένας Επαναστατικός ή μη αγώνας!Πάντως είχαν δίκιο σε ότι είπαν και ας επέλεξαν λάθος τρόπο για να τα πουν!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Θσο ο Τραγκας κωλογλυφε το Πασοκ μπας και παρει καμια δουλιτσα οι πρασινορουφιανοι τον ειχαν στα ωπα -ωπα.
Τπ nownews εξανε4στη σημερα γιατι αποκαλεσε και ορθως τον Παπατζη Τρουχιλιο και τον Αλτζχαιμερ-Προεδρο συνενοχο. Αφ'ενος μεν εχει δικιο, αφ'ετερου ας προσεχαν οταν τον κανακευαν.

vlaxopodas είπε...

"ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

1:03 μμ" συμφωνω με τους παραπανω...οι πολιτικοι μας ειναι ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ..ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΗΡΙΣΕΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΤΕΡΙΣΑΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΑΝ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΑΝ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΑΙΛΟΚ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ..ΙΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΑΤΡΗ ΔΙΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ-ΟΧΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ-ΠΟΥ ΔΕΧΩΜΑΣΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..ΑΥΤΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΥΡΟΔΟΤΙΘΕΙ -ΔΙΚΑΙΩΣ- ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΙ ΝΕΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ..ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ..Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΦΟΡΑ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΦΟΡΟΥΝ..ΑΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ..ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ..ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ 1821!!!!

vlaxopodas είπε...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ REAL FM KΑΙ ΠΡΕΖΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΙΣΕΙ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ!!!!! ΚΑΙ Ο ΜΙΝΕΙΚΟ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ!!! ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!!!!!

vlaxopodas είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=78OcEBJPmgM&feature=related

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΚΕ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΗΣΣ.
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΚΕ
ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ;;;
ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ;;;;
ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ.
ΑΡΑ ΤΟ 6 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ 94% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ .
ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

3:04 Απόσπασμα από συζήτηση με τον ακατανόμαστο.

Μ. Μαΐλης: Σεβαστά για μας είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων που η πολιτική η δική σας και όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα έχουν καταπατήσει. Η κατάσταση δεν είναι δύσκολη για όλους. Είναι δύσκολη για την εργατική τάξη και για τα άλλα λαϊκά στρώματα. Είναι πολύ καλή γι' αυτούς οι οποίοι έχουν θησαυρίσει με τον ιδρώτα και το αίμα εκατομμυρίων εργαζομένων. Από την άποψη αυτή, η υπεύθυνη δική μας στάση έχει να κάνει με αυτών τα συμφέροντα τα οποία, κύριε Μητσοτάκη, δεν τα εκπροσωπεί εκείνος ο οποίος παίρνει ή δεν παίρνει ψήφους. Εκείνος που τα εκπροσωπεί κρίνεται από την πολιτική του γραμμή.

Μητσοτάκης: Η δική μας δημοκρατία, κύριε Μαΐλη, λέει άλλα.

Μ. Μαΐλης: Η δική σας δημοκρατία είναι δημοκρατία τύποις, η δικτατορία του κεφαλαίου.

Πρετεντέρης: Το Σύνταγμα, κύριε Μαΐλη, πρέπει να γίνεται σεβαστό.

Μ. Μαΐλης: Είμαστε αντίθετοι με το Σύνταγμα. Δε συμφωνούμε και το έχουμε καταψηφίσει. Είναι αντιλαϊκό. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μέτρα. Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι, είτε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ είτε όχι, ένα πράγμα νιώθουν: Αγανάκτηση δίκαιη, η οποία όμως πρέπει να γίνει συνειδητή δράση, διότι όχι μόνο για τις σημερινές γενιές αλλά για τις νεότερες που έρχονται τις περιμένει μαύρο μέλλον, αν σήμερα και στη συνέχεια - γιατί ο αγώνας θα είναι μακρύς - δε δείξουν την αντίδραση που πρέπει.

Μη λες ότι παπαρια σου έρθει στο κεφάλι 3:04 και πετάς τη χολή σου δεξιά και κυρίως αριστερά. Αν διαφωνείς με το πλαίσιο μέσα στο οποίο έγινε η συγκεκριμένη δήλωση είσαι πολύ για τα μπάζα. Θεωρίες συνομωσίας, με κόψε ράψε προτάσεις και λέξεις από ολόκληρες τοποθετήσεις, έχουμε χορτάσει δεν θέλουμε άλλες. Όχι άλλο κάρβουνο!

vlaxopodas είπε...

3:04 μμ Εχω ασκησει πολλες φορες κριτικη στο κκε...δεν εφαγε ομως τα λεφτα το κκε..οι προδοτες αστοι τα εφαγαν..και ασπαψουμε πια να χωριζομαστε και να ενωθουμε να διωξουμε τους νεους κατακτητες..τα χειροτερα ερχονται..

Ανώνυμος είπε...

Ποινικοποίηση της κερδοσκοπίας και δήμευση όλης της περιουσίας όσων τραπεζών, οργανισμών και ομίλων ακολούθησαν ή ακολουθούν κερδοσκοπικές τακτικές. Έχουν βγάλει λεφτά το οποία δεν τα έχουν "δουλέψει". Δεν έχουν παράγει τίποτα. Μόνο φανταστική κίνηση χρήματος. Μέσα σε αυτή την κίνηση μας εγκλώβισαν. Είναι περιπτώσεις νομιμοφανούς ληστείας. Να πάρουμε τα κλοπιμαία πίσω!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜ ΕΑΝ ΑΥΡΙΟ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΛΙΓΗ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΜΕ 700 ΕΥΡΩ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΦΡΟΝΥΣΩ !!!!!!! ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΨΩ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΓΑΜΗΣΩ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΠΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΕ ΑΛΛΑ ΓΑΜΗΣΕ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

3.19

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 6%
ΚΑΙ ...ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ 94% ΜΕ ΜΙΣΘΟΥς ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ...ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΠΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟΥΣ.
ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕΣΑ Η ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΜΜΕΣΑ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ.

ΟΨΩΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

3.19
Διαφωνία με το σύνταγμα δεν σημαίνει και μη σεβασμός-τήρησή του.
Εξάλλου όποτε γίνεται αναθεώρηση του συντάγματος, προφανώς αυτοί που το αναφεωρούν διαφωνούν σε κάποια σημεία του. Δεν σημαίνει ότι δεν το σέβονται. Άλλο διαφωνία, άλλο μη σεβασμός. Άλλο αλλαγή-τροποποίηση άλλο κατάλυση.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πραγματικά ότι αυτά τα μετρά θα ανακληθούν μετά από την τριετία??????

ΞΕΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

vlaxopodas είπε...

Διακλαδική επιχείρηση διαμαρτυρίας την Δευτέρα στην Αθήνα από τους αξιωματικούς των Ε.Δ.! Εκτύπωση E-mail
30-04-2010 12:36:02
ImageΔιακλαδική επιχείρηση διαμαρτυρίας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας κατά των εξοντωτικών οικονομικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση στο ήδη πενιχρά αμοιβόμενο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, θα «εκτελεστεί» την ερχόμενη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνα για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων! Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και λοιπά μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προχωρούν σε αυτή την διαμαρτυρία, προάγγελο και άλλων κινητοποιήσεων.

"Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις και τις ενέργειές της υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας», λένε οι ίδιοι και φαίνεται ότι έτσι είναι: Η αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά το "αυτοεμπάργκο" στις αμυντικές επενδύσεις επεκτείνεται στο προσωπικό των Κλάδων. Οι απώλειες στο ετήσιο εισόδημά τους έχει φέρει πολλούς από αυτούς σε κατάσταση απελπισίας: "Θα μου πάρουν το σπίτι ή θα πεινάσουν τα παιδιά μου. Δεν έχω άλλη επιλογή" μας περιέγραφε την οικονομική του κατάσταση αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του Στρατού.

Στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας 03/05 θα συγκεντρωθούν φορώντας κανονικά τις στολές τους όλοι μαζί, ενωμένοι, λοχαγοί, ταγματάρχες, πλωτάρχες, σμηναγοί - όπως θα πολεμούσαν τον εξωτερικό εχθρό - έξω από τον σταθμό μετρό του Μοναστηρακίου σε μία σιωπηλή, αλλά και ταυτοχρόνως βροντερή διαμαρτυρία. "Θα πάμε για καφέ όλοι μαζί. Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει, δεν απαγορεύεται" δήλωσε ανώτερος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού στο defencenet.gr.

Μία διαμαρτυρία που θέλει να δείξει ότι τα στελέχη των τριών Κλάδων είναι "μαζί" και οι πιλότοι δεν αποτελούσαν την «εξαίρεση». «Δεν είμαστε ζώα για να μας φέρονται με αυτό τον τρόπο. Η ζωή μας είναι ταγμένη στη υπηρεσία της πατρίδας και όποτε μας καλέσει η πατρίδα θα την θυσιάσουμε. Αυτό είναι αυτονόητο. Αλλά όπως υπάρχει η εθνική, έτσι υπάρχει και η προσωπική αξιοπρέπεια», δηλώνει στο defencenet.gr ανώτερος αξιωματικός μέλος του ΣΥΣΜΕΔ του επαγγελματικού συνδέσμου των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το defencenet.gr έχει προειδοποιήσει ότι η διαμαρτυρία-«λευκή» απεργία των πιλότων ήταν μόνο η αρχή. Οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να μην έχουν το δικαίωμα απεργίας, έχουν όμως το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται από την πολιτική ηγεσία ως άνθρωποι...

Eπίσης, όπως αναφέρουν πληροφοριες του defencenet.gr, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται σε επαφή με τον έτερο πυλώνα, τους συναδέλφους τους που είναι επιφορτισμένοι με την εσωτερική ασφάλεια, τα στελέχη των Σωμάτων Αφαλείας, για να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Ήδη οι Λιμενικοί έχουν αποφασίσει έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας που τον εμπνεύστηκαν από χώρα της Άπω Ανατολής!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανώνυμος είπε...

αν επαληθευθει η φήμη που ακούγεται οτι και η Ρωσσια και η Κινα ηταν προθυμες να δανεισουν την Ελλαδα με καλυτερους ορους και ο Γιωργακης μας πηγε με φορα στους αδερφομασονους καλυτερα να κανει βαρκουλα και να φυγει γιατι εδω δεν θα βρισκει τρυπα να κρυφτει...

Τριζουν τα κοκκαλα του μπαμπα-ζιβαγκο!!!

Ανώνυμος είπε...

AN KATEBAINE O E.A STIS EKLOGES ΤHA EPERNE 20%

Ανώνυμος είπε...

Η αγανάκτηση έχει φτάσει εκεί που δεν πάει άλλο...
ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι φτάσαμε πάτο, κάποιοι όμως έχουν σκοπό να μας πατήσουν με όλη τους τη δύναμη στο κεφάλι για να μπούμε τελείως μέσα στο χώμα...
Έκοψαν το εισόδημα απο εμένα, τη γυναίκα μου,την αδερφή μου, τους γονείς μου,τα πεθερικά μου...
Δεν έχω πάει ποτέ σε κοινητοποιήσεις, αλλα δεν έμεινε να πάρουν και άλλα...
Άνετα βγαίνω και καίω τράπεζες και υπουργεία κάθε μερα για κανα μήνα σερί...
Και όσοι έχουν κυβερνήσει να δικαστούν αφού δημευθούν οι περιουσίες τους και να μπούν φυλακή.Όπως θα γινόταν αν οποισδήποτε απο εμάς καταχραζόταν κρατική περιουσία..
Αν είναι να μας καταστρέψουν οι Αμερικάνοι ας βάλει το ΔΝΤ τα δις στον κόλο του και να μας αφήσει να βρούμε άλλες λύσεις ή να καταστραφούμε μόνοι μας...
Αρκετά χρόνια τον πήδηξαν ξένοι κατακτητές αυτόν τον τόπο..ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

''Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 6%
ΚΑΙ ...ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ 94% ΜΕ ΜΙΣΘΟΥς ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ...''

Δεν ξερω αν το εχετε καταλαβι αλλα οι μισοι Ελληνες το εχουν απαξιωσει ηδη το συστημα διοτι δεν ψηφιζουν.

Αυτη η δημοκρατια που εχουμε δεν ειναι σε καμια περιπτωση πλειοψηφικη, οσο και αν θελουν να την παρουσιαζουν ως τετοια.

Δεν ειμαι με τον Μαιλη γιατι αυτα τα λεει δεδομενης της καταστασης αλλιως θα τα εκανε γαργαρα αλλα πρεπει να καταλαβουμε οτι ολα κρεμονται σε πολυ λεπτες ισορροπιες.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=s9A51jN19zw

ayto na to doyne osoi ypostirizoyn to kke

Ανώνυμος είπε...

επειδη σε καποιο σχολιο διαβασα για την βομβα που σκοτωσε τον μικρο αφγανο,δεν καταλαβα πώς την συνεδεσε με τον επαναστατικο αγωνα.
εκτος κι αν εμεινε στους φανταστικους διαλογους που ακουγαμε στα καναλια της αποβλακωσης , που ουτε ο Φωσκολος θα γραφε.

επισης, να ξερει ο φιλος,οτι υπαρχει και η αλλη πλευρα ,αυτη του Φιδιου,που ηξερε οτι εκει ψαχνουν σκουπιδια,τσαντες στον δρομο κι οτι αλλο βρουν οι ξενοι που ζουν στην περιοχη.

Ανώνυμος είπε...

επειδη σε καποιο σχολιο διαβασα για την βομβα που σκοτωσε τον μικρο αφγανο,δεν καταλαβα πώς την συνεδεσε με τον επαναστατικο αγωνα.
εκτος κι αν εμεινε στους φανταστικους διαλογους που ακουγαμε στα καναλια της αποβλακωσης , που ουτε ο Φωσκολος θα γραφε.

επισης, να ξερει ο φιλος,οτι υπαρχει και η αλλη πλευρα ,αυτη του Φιδιου,που ηξερε οτι εκει ψαχνουν σκουπιδια,τσαντες στον δρομο κι οτι αλλο βρουν οι ξενοι που ζουν στην περιοχη.

Ανώνυμος είπε...

Ποιό σύστημα απαξιώνουν οι μισοί Έλληνες? Από τη στιγμή που είναι ενταγμένοι σ' αυτό κι έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα απέναντί του απλώς βγάζουν την ουρά τους απ' έξω αυτοί οι μισοί που δεν ψηφίζουν..αν πάρουμε τα βουνά τότε το απαξιώνουμε μέχρι τότε ή τεμπέλιδες και κότες ή χουλιγκάνοι είμαστε..
Το να ψηφίζεις δεν είναι ντροπή.Είναι πολιτική πράξη, όπως και η συμμετοχή στα κοινα ότι αυτό συνεπάγεται (ακόμη και το να πηγαίνεις στη δουλεια σου ή για καφε)οσο αναπνεει ενας ανθρωπος μπορεί να σκεφτεται και να δρα.
Ντροπή μας είναι που ακόμη έχουμε 2 διαφορετικές ιστορίες στο μυαλό μας, ντροπή μας είναι που ακόμη "οι απο δω γαμανέ τους απο κει",που ακομη χωριζόμαστε σε εθνικόφασίστες και σοσιαλφασίστες που ακόμη υπάρχουν οι "δεν ξερω δεν απαντώ" που καπιλευόμαστε τα πάντα αντιδρούμε στα παντα και δεν προτίνουμε τίποτε!!!Ας σοβαρευτούμε κάποτε, ας σεβαστούμε τον εαυτο μας και τον διπλανό μας και τότε ίσως να είμαστε ενταξει στις υποχρεώσεις μας και να απολαμβάνουμε τα δικαιώματα μας και να μη στηνουμε κώλο στης ξενες δυναμεις και να μη γαμάμε τον διπλανό μας!!Δε μου φταίνε οι πολιτικοί ούτε οι μασώνοι ΄δε μου φταίνε οι άλλοι μου φταίμε εμείς!!!!

Ανώνυμος είπε...

TOYRKOSPOROI KAI OXI MONO ELLHNARES TIS P.O.A[PROiN O8OMANIKI AYTOKRATORIA] TA MYALA STA KAGELA TOYS KOLOUS SAS STOUS KANAPEDES TIS IKEA,OI ALLOI KATASKEBAZONTE KAPOY SE KAPOIES XWRES TIS ASIAS APO EKEI DHL. POY ERXONTE OI MATANASTES POY FTINETE.GIAOYRIA...TA AYTOKINITA , TIS DIKOPES, TA TELEIA KINITA KAI AKOYNITA SAS TIS FORESIES TIS DI8EN EPONIMES,KATI SAN TOYS POLITIKOYS POU PSIFIZETE...IDIA ZWA.THN KATADIKH MOYYYYYYYYYYYYYY