Παρασκευή, Απριλίου 16, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ...

Νέες αποκαλύψεις για συνέχεια των βασανιστηρίων και των θηριωδιών εναντίον Αφγανών κρατουμένων στις μυστικές φυλακές της αμερικανικής βάσης Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν φέρνουν στο φως μαρτυρίες Αφγανών, που «φιλοξενήθηκαν» στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ως κρατούμενοι. Οπως αποκαλύπτουν, η πρακτική των βασανιστηρίων και του εξευτελισμού της ανθρώπινης ζωής συνεχίζεται, παρά τις δήθεν δεσμεύσεις για κατάργηση των βασανιστηρίων, υπό την προεδρία Ομπάμα.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σερ Αγκά που κρατήθηκε για έξι μέρες στην Μπαγκράμ, οι κρατούμενοι υποβάλλονται σε βασανιστήρια αϋπνίας, κρύου, αλλά και σωματικής κακοποίησης. Μαρτυρίες που επιβεβαιώνονται από εννιά τουλάχιστον πρώην κρατούμενους στη βάση και αναφέρουν ότι κατά την απελευθέρωσή τους οι κατοχικές δυνάμεις τους συνέστησαν να μην αποκαλύψουν τίποτα από όσα είδαν και βίωσαν στο κολαστήριο των μυστικών φυλακών... Ολα αυτά, τη στιγμή που οι αμερικανικές δυνάμεις παραδέχονται ότι περισσότεροι από το 80% όσων κρατούνται στην Μπαγκράμ αποδεικνύεται ότι δεν είναι «τρομοκράτες», απλά επιβάλλονται στη διαδικασία «εξακρίβωσης»...

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε συνέντευξή του, υπεραμύνεται της προόδου των κατοχικών - ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, που χαρακτηρίζει ως ένα καίριο και πολύ δύσκολο εγχείρημα για την «ασφάλεια του κόσμου», ενώ ισχυρίζεται ότι οι συνθήκες «βελτιώνονται» καθημερινά.
Χθες δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την Κανταχάρ, κοντά σε ξενοδοχείο και κτίρια ξένων επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα τρεις «ξένοι υπήκοοι» και τρεις Αφγανοί στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους, ενώ οκτώ ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Σε άλλη επίθεση κοντά στην Κουντούζ, σκοτώθηκαν και τέσσερις κατοχικοί στρατιώτες της γερμανικής δύναμης.
Στο Πακιστάν συνεχίζεται η προσπάθεια περιορισμού των εξουσιών του προέδρου, καθώς χθες η Γερουσία επικύρωσε την σχετική απόφαση του Κοινοβουλίου, ως προσπάθεια ικανοποίησης της αντιπολίτευσης και περιορισμού των πιέσεων εναντίον του Προέδρου Ασίφ Αλί Ζαρντάρι.
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν φέρονται να «παραδέχονται» τη σφαγή αμάχων του περασμένου Σαββάτου στις περιοχές των φυλών, μιλώντας για 30 περίπου νεκρούς και όχι 73 που καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες, επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, ότι στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του κυβερνητικού στρατού και στις αμερικανικές επιθέσεις τα θύματα σκόπιμα βαφτίζονται μαχητές των «Ταλιμπάν» για τη δημιουργία εντυπώσεων, ενώ στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει πόσοι άμαχοι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους.

ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2010


(Η φωτογραφια ειναι απο βασανιστηρια στο Ιρακ,τα οποια πραγματοποιουσαν πριν απο λιγα χρονια οι Αμερικανοι στις στρατιωτικες τους βασεις στη περιοχη.)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα τους κανουν τους παλιοαραβες. ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΧΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά αρρωστημένα μυαλά υπάρχουν τελικά σε αυτό το κόσμο. Μόνο τα χύσια σκέφτονται και άλλα αηδιαστικά πράγματα. Παρά πολύ μεγάλη έξαρση της ψυχασθένειας "είμαι Έλληνας και λέω ότι γουστάρω".
Καλά κάνει η μισή Ευρώπη και κακολογεί τόσους μήνες την Ελλάδα, εκτός από οικονομικά προβλήματα έχουμε και σοβαρό πρόβλημα στην νοοτροπία και στις αντιλήψεις και απόψεις μας.
Μας αξίζει τελικά...