Σάββατο, Απριλίου 03, 2010

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΙΑΣ...ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ

Το πλέον άγνωστο στο πλατύ κοινό έργο είναι η έρευνα που συντελείται σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας.
Σύμφωνα με στοιχεία των πανεπιστημίων, τουλάχιστον 30.000 νέοι ερευνητές δραστηριοποιούνται σε ερευνητικά προγράμματα, υλοποιώντας το 80% της συνολικής έρευνας στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι πέντε ελληνικά πανεπιστήμια, Αθήνας, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πάτρας και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συμμετέχουν στο πείραμα του αιώνα που έχει ξεκινήσει στο γνωστό ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικής Ερευνας CERN στη Γενεύη της Ελβετίας.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών συγκατελέγεται μεταξύ των 300 καλυτέρων πανεπιστημίων στον κόσμο, ενώ στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στα εργαστήριά του βρίσκονται σε εξέλιξη πάνω από 706 νέα ερευνητικά προγράμματα που αφορούν μεγάλα τεχνικά έργα.
Δηλαδή δίκτυα μεταφορών, λιμενικές εγκαταστάσεις, συστήματα περιβαλλοντικής προστασίας, πρωτοποριακά συστήματα πυρασφάλειας και πρόληψης των πυρκαγιών κ.λπ.

Στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης λειτουργούν 250 εργαστήρια. Τα ανασκαφικά ευρήματα της Βεργίνας και του Δίου είναι αποτέλεσμα της έρευνας μελών του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατατάσσεται μεταξύ των 15 καλύτερων πανεπιστημίων διεθνώς, όσον αφορά το συνολικό ερευνητικό έργο των μελών του. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια οι καθηγητές του συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για το βραβείο Nobel στα οικονομικά.
Το Πάντειο Πανεπιστήμιο έχει 23 ερευνητικά κέντρα και 8 εργαστήρια, ενώ το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει σε εξέλιξη 150 ερευνητικά προγράμματα γύρω από τις νέες τεχνολογίες, τη διοίκηση, την επιχειρηματικότητα.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών θεωρείται από τα πιο ενεργά στη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα γύρω από φαρμακευτικά προϊόντα, μεθόδους θεραπείας ασθενειών και νέα χημικά προϊόντα και πρωτοποριακές κατασκευές.
Εντυπωσιακό είναι το έργο που παράγεται από την έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης, ιδιαίτερα στην υγεία, τη βιοϊατρική, τη βιοτεχνολογία.
Το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει κατά κάποιο τρόπο ειδικευθεί στο πρόβλημα του ελέγχου κυκλοφορίας στα αστικά οδικά δίκτυα, ενώ έχει κερδίσει βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό σχεδίασης ηλιακών συστημάτων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στα εργαστήριά του κατασκευάστηκε πρωτότυπο τετράτροχο, μονοθέσιο όχημα πόλης που συνδυάζει τη χαμηλή κατανάλωση, την οδική ασφάλεια και την αυτόματη πλοήγηση

ΠΡΕΖΑ TV
3-4-2010

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΑ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΗ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ.ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ.

Ανώνυμος είπε...

de moy les ke emena na mato pio panepistimio stin elada ine dietnoys embelias

Ανώνυμος είπε...

ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΑΣ.ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

giati pote htan anaba8mismena gia na ypoba8mistoun?
mhn koroideuomaste kai meta3y mas e?

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.
ΡΕ ΜΑΡΙΓΟΥΛΕΣ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΠΟΔ.
ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ 400 ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΜΠ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΝΕΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση στον από πάνω...

τα λεφτά τα τρώνε οι καθηγηταράδες -γέλωτας του υπόλοιπου κόσμου...

yannidakis είπε...

ειναι γεγονος πως η υποχρηματοδοτηση στην Παιδεια αποτελει βασικη πληγη στην αναπτυξη μιας χωρας.
Ειναι ενθαρρυντικο γεγονος πως συμφων με το νεο προγραμμα της κυβερνησης η Παιδεια αποτελει τον μονο κλαδο που προκειται να επωφεληθει στις κρατικες δαπανες αισθητα.
Φυσικα ολα κεινα μενουν να αποδειχθουν στην πραξη. Εχοντας διαβασει το προγραμμα της κυβερνησης για την παιδεια, αναμενω την τηρηση του για πραγματικη αναπτυξη στην παιδεια και κατ' επεκταση στην κοινωνια της χωρας :[