Τρίτη, Απριλίου 13, 2010

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...

Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, η αδυναμία του γερμανικού τραπεζικού τομέα εμποδίζει την προσφορά πιστώσεων και θα μπορούσε να προκαλέσει πιστωτικό κραχ στην πραγματική οικονομία σύμφωνα με εκτιμήσεις της αναπτυξιακής τράπεζας KfW.
Η εδραζόμενη στη Φρανκφούρτη κρατική τράπεζα επισήμανε πως οι όγκοι των δανείων μειώθηκαν πέρσι φθάνοντας σε ένα "εξαιρετικά ασθενικό" επίπεδο στο δ' τρίμηνο του 2009 ακόμη και εάν λάβουμε υπόψη μας την αδυναμία της οικονομίας.
"Θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς πως η χορήγηση δανείων επιβραδύνθηκε περαιτέρω... από τα ανεπαρκή επίπεδα κεφαλαίων μεταξύ των τραπεζών" τόνισε η KfW συμπληρώνοντας πως η κάμψη δεν θα έπρεπε πλέον να αποδοθεί απολύτως στην κάμψη της ζήτησης για δάνεια εκ μέρους των γερμανικών επιχειρήσεων.
Παραπέμποντας σε μία επισκόπηση γερμανικών εταιριών, η KfW δήλωσε πως "προβλέπει μία όξυνση των πιστωτικών προβλημάτων το 2010" εξαιτίας της ασθενικής κεφαλαιουχικής κατάστασης των γερμανικών τραπεζών, της απειλής νέων διαγραφών χρεών και πιστοληπτικών υποβαθμίσεων.

ΠΡΕΖΑ TV
13-4-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν οι όλοι οι απλοί πολίτες και όλα τα κράτη παγκοσμίως , εξοφλήσουν τα δανειά τους και δεν θα έχουν χρέη , τί θα κάνουν οι τράπεζες ?????????????????