«Μήνυμα» έστειλε χθες η Moody’s ότι η υποβάθμιση της Ελλάδας δεν μπορεί να αποκλειστεί. Συγκεκριμένα, η αναλύτρια του οίκου κυρία Σάρα Κάρλσον είπε ότι η εξειδίκευση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την ΕΕ δεν έχει απομακρύνει την πιθανότητα υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, καθώς η στήριξη της ΕΕ θεωρείτο δεδομένη και πριν από την απόφαση της 11ης Απριλίου.Στην κατηγορία Α2 διατηρεί την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας ο οίκος Moody’s, η οποία, να σημειωθεί, είναι η υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με τους άλλους δύο οίκους S&P (BBB+) και Fitch (BBB-).
Μάλιστα, μιλώντας στο Bloomberg, η κυρία Κάρλσον επεσήμανε ότι η Ελλάδα «αντιμετωπίζει σημαντικό κίνδυνο ως προς την εκτέλεση και εφαρμογή» του σχεδίου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος.
«Η διάθεση περισσοτέρων λεπτομερειών για τη φύση της ευρωπαϊκής βοήθειας, στην περίπτωση που κριθεί αναγκαία, θα αποτελούσε τουλάχιστον ενισχυτικό παράγοντα για να καθησυχάσουν οι αγορές», συμπλήρωσε η ίδια και δήλωσε ότι «το ύψος των χρημάτων που δαπανά η κυβέρνηση για την πληρωμή των επιτοκίων, σε σχέση με τα έσοδά της, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που εξετάζουμε και ένα από τα στοιχεία που επηρεάζουν τη σχέση αυτή είναι το κόστος δανεισμού».
Την ίδια στιγμή αναλυτής της Citi χαρακτήρισε «ακριβό» το πακέτο στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
ΠΡΕΖΑ TV
14-4-2010
2 σχόλια:
Νά'ναι καλά ο Καραμανλής που παίζει τώρα το PlayStation3 και χαμογελά με σύνεση και ταπεινότητα.
Η ανασκολόπηση να του λέει κάτι άραγε;
Ακούω συχνά την άποψη ότι για τη σημερινή κατάσταση στην οικονομία φταίει ο πρώην πρωθυπουργος Κ. Καραμανλής.
Και ρωτώ ..
Μονο ο Καραλαμανλής φταίει ?
Όποιος το πιστεύει αυτό είνα βαθιά νυχτομένος και άσχετως με τα οικονομικά.
Τα λάθη ξεκίνησαν προ 3-4 δεκαετιών όταν άρχισαν οι δανεισμοί και οι προσλήψεις στο δημόσιο προκειμένου να εξοφληθούν προεκλογικά γραμμάτια και υποσχέσεις.
Φυσικά και η στάση της αριστεράς έπαιξε σημαντικό ρόλο, διότι δε μπόρεσε να συσπυρώσει το σύνολο της εργατικής τάξης και να παράγει όρθο και σύγχρονο πολιτικό λόγο.
Μόνο αρκέστηκε στις συνήθεις προστριβές στο εσωτερικό της με αποτέλεσμα τη διχοτόμηση και τριχοτόμησή της. Προσωπικές βλέψεις και φιλοδοξίες, σχέσεις με συντεχνίες και συμφέροντα που απο τη φύση τους είναι αντίθετα με την έννοια του υγειούς κουμμονισμού, οδήγησαν σε αυτή τη σημερινή, στείρα και ανίκανη να εκφρασει την εργατική τάξη, πολιτική.
Επίσης, οι Σοσιαλιστές, έχουν ίσως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αφου κυβερνάνε για πάνω απο 30 χρόνια σχεδόν συνεχόμενα, και με σημαία το κοινωνικό συμβόλαιο μιας άλλης εποχής , κατόρθωσαν να διαβρώσουν και να κοροιδέψουν τον κοινωνικό ιστό της εργατικής τάξης και να προωθήσουν τα πιο αντιλαικά μέτρα που είδε ποτέ ο Ελληνικός λαός.
Επίσης, η συρροή αμέτρητων λαθρομεταναστών, που φυσικά με τη σειρά τους επιζητούν μια πιο ανθρώπινη ζωή απο αυτή που ζούσαν στις πατρίδες τους, επιβάρυναν την πραγματική οικονομία με πολλαπλό τρόπο.
Φυσικά, οι διαφθαρμένοι-επίορκοι πολιτικοί που αφαίμαξαν τον πλούτο της χώρας - και συνεχίζουν ανενόχλητοι - οδήγησαν προ τετελεσμένων, την Ελληνική οικονομία.
Τέλος, η απουσία ουσιαστικού κινήματος αντίστασης στην εξουσία, βλ. 17Ν, που με ισχυρό ιδεολογικό υπόβαθρο και κοινωνική ευαισθησία κατά κάποιο τρόπο "έλεγχε" την εκάστοτε εξουσία και προσπαθούσε τουλάχιστον να κρατήσειτις ισορροπιες μεταξύ ενός άκρως διαφθαρμένου κράτος απο τη μία και ενός εξαθλιωμένου και ταλαιπωρημένου λαού που έβλεπε τους καρπους των κόπων του και του ιδρώτα του να τους καρπώνονται άτομα φιλικά προσκύμενα στην εξουσία και την άρχουσα τάξη.
Αυτά κατά τη γνώμη μου είναι τα αίτια της σημερινής μας άθλιας κατάστασης..
Δημοσίευση σχολίου