Σάββατο, Απριλίου 24, 2010

ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ...ΚΙ'ΟΜΩΣ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΩΤΟΒΓΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ...

Ανω- κάτω έχει γίνει η Κουμουνδούρου από την πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος να καθιερώσει κανόνες και όρους στις τηλεοπτικές εμφανίσεις των στελεχών με την απειλή της επιβολής ποινών σε περίπτωση παραβίασής τους.
Στελέχη του ΣΥΝ αντιδρούν πρωτίστως στην εισήγηση του κόμματος για δημόσια αποδοκιμασία εκείνου του στελέχους που θα εμφανιστεί σε κανάλι χωρίς να έχει πάρει την έγκριση του Γραφείου Τύπου του κόμματος και κάνουν λόγο για προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης γνώμης αλλά και για επιχείρηση απομόνωσης στελεχών που έχουν επιρροή στην κοινωνία και στους ψηφοφόρους του Συνασπισμού.
Οι κυριότερες αντιδράσεις προέρχονται από στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας που θεωρούν ότι η πλειοψηφία της Κουμουνδούρου θέλει να επιβάλει κανόνες και να έχει την αποκλειστική ευθύνη της επιλογής των συμμετεχόντων σε τηλεοπτικές εκπομπές για δύο λόγους: «αφενός για να περιορίσει τη δυναμική που έχουν οι εκπρόσωποι της πτέρυγας στους πολίτες και αφετέρου για να αποτρέψει τη διατύπωση άλλων απόψεων από την επίσημη γραμμή του κόμματος» λένε παράγοντες της συγκεκριμένης τάσης.

Στον αντίποδα, η πλειοψηφία του κόμματος εκφράζει μία εντελώς διαφορετική άποψη. Θεωρεί ότι πρέπει να μπει τάξη στις τηλεοπτικές παρουσίες των στελεχών και η επιλογή των προσώπων να γίνεται με βάση τις χρεώσεις τους στα όργανα. Επομένως, π.χ. σε μια συζήτηση για την οικονομία να μην εκπροσωπείται στα τηλεοπτικά παράθυρα ένα στέλεχος που έχει κομματική αρμοδιότητα για την εξωτερική πολιτική. Ολα αυτά θα συζητηθούν αύριο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου κατά πάσα πιθανότητα η πλειοψηφία θα εγκρίνει τη σχετική εισήγηση του γραμματέα του Συνασπισμού Δημήτρη Βίτσα. Οι επίμαχοι κανόνες. Ποιοι είναι όμως οι επίμαχοι κανόνες που προκαλούν εσωτερική αναστάτωση στον Συνασπισμό; Η κριτική όσων διαμαρτύρονται εστιάζεται στα σημεία εκείνα που αναφέρουν ότι οι ατομικά προσκεκλημένοι σύντροφοι σε τηλεοπτικές συζητήσεις ή δελτία ειδήσεων παραπέμπουν τον προσκαλούντα (τηλεοπτικό σταθμό) στο Γραφείο Τύπου. Το τελευταίο έχει την ευθύνη επιλογής των συντρόφων με βάση τη χρέωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή, καθώς και την ειδική χρέωση με βάση τα τμήματα του κόμματος. Για λόγους ισότητας κανένας δεν μπορεί να εμφανίζεται στην τηλεόραση περισσότερες από τέσσερις φορές τον μήνα. Παραβίαση των παραπάνω συνεπάγεται κομματική αποδοκιμασία, που γίνεται γνωστή σε όλο το κόμμα με δημόσια ανακοίνωση και στέρηση του δικαιώματος εκπροσώπησης του κόμματος στα ΜΜΕ για τρεις μήνες. Στις συζητήσεις στα ΜΜΕ το στέλεχος του ΣΥΝ προβάλλει τις θέσεις του κόμματος. Στον βαθμό που τυχόν διαφωνία του δεν του επιτρέπει να υποστηρίξει την άποψη του κόμματος, αντικαθίσταται από άλλο.

ΠΡΕΖΑ TV
24-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: