Παρασκευή, Απριλίου 09, 2010

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ...ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΗ ΚΑΨΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ...ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ...ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΣΤΑΥΡΟ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ!!!
ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν τρεις δικηγόροι της Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων η ανάρτηση εικόνων και των άλλων θρησκευτικών συμβόλων στις δικαστικές αίθουσες.
Ο ένας δικηγόρος δηλώνει άθεος και δεύτερος χριστιανός ορθόδοξος, ο οποίος όμως δεν αποδέχεται την εμπλοκή συμβόλων της πίστης στην ενάσκηση της κοσμικής εξουσίας, ενώ η τρίτη δικηγόρος δηλώνει βουδίστρια.
Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης στις 19 Νοεμβρίου 2009 υπέβαλαν αίτηση στα Διοικητικά Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης με την οποία ζητούν να αφαιρεθούν όλες οι εικόνες και τα σύμβολα από τους τοίχους των δικαστικών αιθουσών του εν λόγω δικαστηρίου.
Η διοίκηση του Δ. Εφετείου Θεσσαλονίκης στις 18 Ιανουαρίου 2010 απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων, αναφέροντας παράλληλα ότι μόνη αρμόδια να το επιλύσει είναι η Πολιτεία, καθώς είναι ένα ευαίσθητο θέμα που συνδέεται με την ιστορία του ελληνικού έθνους.
Στην αίτησή τους οι τρεις δικηγόροι υποστηρίζουν ότι η ανάρτηση των εικόνων στα δικαστήρια προσβάλει την συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπικότητά τους, καθώς περιορίζεται το δικαίωμά τους να την αναπτύσσουν ελεύθερα και χωρίς διακρίσεις με βάση το θρήσκευμά τους.
Ακόμη, αναφέρουν ότι η ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων στις δικαστικές αίθουσες, παραβιάζει το δικαίωμά τους στην θρησκευτική ελευθερία, όπως αυτό οριοθετείται στο άρθρο 13 του Συντάγματος και στο άρθρο 9 της ΕΣΔΑ.
Παράλληλα, αναφέρουν ότι για την ανάρτηση εικόνων, σύμφωνα με τον Κώδικα Οργανισμών των Δικαστηρίων, πρέπει να εκδοθεί απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

ΠΡΕΖΑ TV
9-4-2010

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα Βγαλουν τια θρησκευτικα συμβολα και οι μαρτυρες θα ορκιζονται στο ευαγγελιο;

elefterifoni είπε...

KAΛΗΣΠΕΡΑ!
ΝΟΜΙΖΩ,ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ,
ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΕΟ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ
ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΙΣ
ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ; ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΄ΝΑ ΤΙΣ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ;
ΤΩΡΑ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ,ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ
ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙΣ,ΔΙΟΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΟΣ Η ΑΛΛΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ, Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ, Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙΣ,ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι αυτό προστατεύει εσένα ως δικαζόμενο και υποχρεώνει τον δικαστή να σε κρίνει σύμφωνα με τις χριστιανικές αρχές και όχι τις μωαμεθανικές ή τις παγανιστικές ή τις αθειστικές;

Ανώνυμος είπε...

pali parapliroforis fititi ton iek 3 dikigori to zitane min pernis oysies otan grafis royso ise tromera asintaxtos to teleyteo kero

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

εσυ 5:05 που ποσταρεις μπινελικια επανειλημενα, πρεπει να εισε πολυ μαγκας αδέρφι.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε πρέζα, τα μηνύματα που δε σου αρέσουν εξαφανίζονται; Ωραίος δημοκράτης, και κατά τα άλλα οι εικόνες σε πείραξαν...

vlaxopodas είπε...

esy poy vrizeis ti se peirzei diladi i eikona toy xristoy sto dikastirio? ektos an eisai thamonas ton dikastirion opote paso..

Ανώνυμος είπε...

Με πειραζει βλαχοποδα γιατι μισω το Χριστο τους παπαδες και ολα τα σχετικα.