Τετάρτη, Απριλίου 21, 2010

ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,ΤΩΡΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ...

Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και η ενδεχόμενη εμπλοκή του ΔΝΤ ήταν και σήμερα στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στη Βουλή, ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με αφορμή το ν/σ - που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία, σχετικά με την εσωτερική αγορά.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης διέψευσε ότι η ελληνική κυβέρνηση συνομιλεί με το ΔΝΤ, τονίζοντας ότι οι διαβουλεύσεις που ξεκίνησαν σήμερα είναι με κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.
Από την πλευρά της, η ΝΔ επανέλαβε την αντίθεση της στη προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ και υποστήριξε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης οδήγησαν στη σημερινή οικονομική κατάσταση, για να "εισπράξει" την απάντηση ότι η διακυβέρνηση των 5,5 χρόνων της ΝΔ οδήγησαν στην αναξιοπιστία τη χώρα μας.

Έντονα επικριτικά τόσο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, όσο και της ΝΔ, ήταν το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για αδιέξοδες αντιλαϊκές πολιτικές και δηλώνοντας αντίθετα για δανεισμό της Ελλάδας μέσα από το ΔΝΤ.
«Η μόνη επιλογή που είχαμε μέχρι της 25 Μαρτίου ήταν η προσφυγή στο ΔΝΤ. Εμείς δώσαμε μάχη και καταφέραμε να πείσουμε τους εταίρους μας να πάρουν μεγάλες αποφάσεις και να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Το ΔΝΤ δεν το καλέσαμε εμείς, αλλά οι συντηρητικές δυνάμεις της ΕΕ. Και ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν μπλόφαρε με προσφυγή στο ΔΝΤ. Εμείς πιέζαμε, τονίζοντας τις αδυναμίες της ΕΕ να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε ευρωπαϊκή βάση», υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα, επιτέθηκε στη ΝΔ που κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι είναι υπεύθυνο και υπόλογο για τη σημερινή κατάσταση που οδηγεί στην "Προκρούστεια" λύση του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι η χώρα έφθασε εδώ που έφθασε, εξαιτίας της συσσωρευμένης αναξιοπιστίας που δημιούργησε η διακυβέρνηση της σημερινης αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μπορεί τα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας να έχουν βάθος χρόνων, αλλά τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν τα 5,5 τελευταία χρόνια που κυβέρνησε η ΝΔ. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε το καθήκον μας με γνώμονα πάντα να προστατέψουμε το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Σαχινίδης.
Παράλληλα επέκρινε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη που ζήτησε από την κυβέρνηση «να πετάξει έξω από το υπουργείο Οικονομικών τους εκπροσώπους του ΔΝΤ», λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Είναι ώρες ευθύνης. Το εθνικό συμφέρον δεν μας επιτρέπει λεονταρισμούς του τύπου πετάξτε έξω το ΔΝΤ, όπως προτείνει μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Περιμένουμε από τη κυβέρνηση να βρει το θάρρος και να μην κάνει τις βουτιές του παρελθόντος, γιατί δεν συμφέρουν ούτε το ΠΑΣΟ, ούτε και το πολιτικό σύστημα. Το ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογο γιατί αυτό δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία μας. Εμείς αναλάβαμε το μερίδιο ευθυνών που μας αναλογεί», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Ο Μ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο στη προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ, τονίζοντας ότι αυτές είναι "Προκρούστιες" πολιτικές.
Όπως υποστήριξε, «η χώρα μας έχει και τα στελέχη και την ωριμότητα να ασκήσει πολιτικές, ακόμα και επώδυνες, όχι όμως να υιοθετεί λογικές κοντόφθαλμες, για να πάρει ένα δάνειο 10 δις που δεν θα φθάσει μέχρι τον Οκτώβριο".
Ακόμα, επανέλαβε την ανάγκη αλλαγής των δομών του πολιτικού συστήματος τονίζοντας ότι είναι ώρα να το κάνουμε, γιατί όλα τα άλλα είναι αδιέξοδες πολιτικές διαχείρισης, ενώ επιτέθηκε και στα κόμματα της αριστεράς που αντιδρούν, όπως είπε, σε όλες τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και προοπτικές της χώρας.
«Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η ΝΔ άργησε να κατανοήσει την ανάγκη για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Την κατάλαβε μόνο όταν έχασε την εξουσία. Όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε πει ελάτε να ματώσουμε γιατί οι πολίτες θα μας πάρουν με τις πέτρες, τα στελέχη της ΝΔ ειρωνεύονταν. Εύχομαι η σημερινή της στάση να είναι αποτέλεσμα κατανόησης και όχι πολιτικάντικο τέχνασμα από τη διαπίστωση ότι δεν μπορεί να δρέψει καρπούς», σχολίασε ο κ. Σαχινίδης.
«Ναρκοθέτησατε την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, την αναθεώρηση του συντάγματος που θα έδινε στο πολιτικό σύστημα μια διέξοδο να πάει μπροστά. Κάθε φορά που θα πηγαίνετε στο παρελθόν θα είστε υπόλογοι. Για αυτό ελάτε μαζί να δούμε το μέλλον της πατρίδας», ανταπάντησε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Επικριτικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ήταν και ο εισηγητής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, που σημείωσε:
«Είναι απολύτως προφανές ότι συνομιλείτε με το ΔΝΤ. Καλό λοιπόν είναι να καταστήσετε δημόσια τη συζήτηση που κάνετε, για να προσδιορίσουμε και ποιο είναι το θεσμικό και τεχνικό πλαίσιο».
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, αφού επικαλέστηκε το στίχο από το παλιό τραγούδι "μαύρα κοράκια με νύχια κομψά πέσανε πάνω στην εργατιά", πρόσθεσε:
«Αυτά τα κοράκια σήμερα, έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι η κυβέρνηση, η ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, που στο όνομα του εξαπολύουν επιδρομή στα λαϊκά στρώματα, με τη συνδρομή και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και με ομπρέλα ορισμένα ΜΜΕ, που βρίσκονται στα χέρια ολίγων της πλουτοκρατίας».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε για απαράδεκτη, άθλια και μη πειστική προσπάθεια εξωραϊσμού του ΔΝΤ από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.
«Τα επόμενα χρόνια ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών θα είναι υπουργός και υφυπουργός του κ. Ντομινίκ Στρος Κάν, γιατί το ΔΝΤ δεν εισηγείται αλλά επιβάλλει και ελέγχει με το μπαλτά»,συμπλήρωσε ο Δημ. Παπαδημούλης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ μίλησε «για τριχοτόμηση του ΠΑΣΟΚ», που, όπως είπε, έχει συντελεστεί σε επίπεδο βουλευτών και που το ίδιο θα συμβεί, όπως σημείωσε και στη βάση του κόμματος.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής μίλησε για παραδοχή ευθυνών από την ΝΔ, επικαλούμενος δηλώσεις τόσο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Παναγιωτόπουλου όσο και του εισηγητή του ν/σ Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε κρίση χρέους και ελλείμματος και την μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού.-

ΠΡΕΖΑ TV
21-4-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας.

Ελειπα για καποιους μηνες στα καραβια (σαν ναυτικος που ειμαι)
και τωρα γυρισα παλι ελλαδα.

Τι εγινε τελικα?
Ειχα μαθει οτι ο γιωργακης κερδισε τελικα στις εκλογες.

Πως παει?
Εκανε αυτα που ελεγε?

Εδωσε αυξησεις πανω απο τον πληθωρισμο στους μισθωτους και τους συνταξιουχους?

Πολεμησε την αισχροκερδεια και την ακριβεια επιτυχως?

Μειωσε τους αδικους φορους εις βαρος των πολλων και κρατησε σταθερο η μειωσε τον φπα, την βενζινη, τα τσιγαρα-ποτα κτλ?

Κρατησε η μειωσε τους λογαριασμους δεκο δεη κτλ??

Εδωσε δωρα πασχα κανονικα?
και στους συμβασιουχους τους οποιους πιστευω οτι σαν σοσιαλιστης βρηκε μια καλη και συμπονετικη λυση?

Τσακισε το εγκλημα κτλ?
Γιατι ειχαμε γινει σαν την καμπουλ πριν οπως σωστα λεγανε.

Κατι μου λεει οτι τα εκανε ολα γιατι φαινοτανε πολυ ειλικρινης οπου τον ειχα ακουσει προεκλογικα.

Βγαινω τωρα εξω για την πρωτη μου βολτα μετα απο τοσο καιρο μακρια.
Πιστευω η ευχαριστηση, η αισιοδοξια και η καλοπεραση θα ειναι διαχυτα στους δρομους..

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟΣ Ο 7:57!

Ανώνυμος είπε...

το πεπρωμένο των προδοτών ήταν είναι και θα είναι πάντα το ίδιο..........
αργά η γρήγορα έρχεται η ώρα της πληρωμής.