Με τον Γ. Κεφαλογιάννη, υπουργό Μεταφορών στην Οικουμενική κυβέρνηση, άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων πολιτικών προσώπων στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens. Θα ακολουθήσουν, από την ερχόμενη εβδομάδα, πρώην υπουργοί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε να κληθούν οι Γ. Βουλγαράκης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, Β. Πολύδωρας, Πρ. Παυλόπουλος, Π. Χηνοφώτης, Χρ. Βερελής, Μ. Λιάπης, Κ. Χατζηδάκης, Ευρ. Στυλιανίδης, Αλ. Βούλγαρης, Σπ. Βούγιας, Εμ. Στράτακης, Αν. Νεράτζης και Μ. Μπεκίρης. Η ΝΔ πρότεινε να καταθέσουν τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής που εισηγήθηκε στο ΚΥΣΕΑ την προμήθεια του C-4I που έως σημερα δεν έχουν καταθέσει (Ε. Μαλέσιος, Κ. Καρτάλης, Δημ. Ευσταθιάδης, Γιάννης Σπανουδάκης - ο Ι. Τραυλός έχει ήδη καταθέσει), καθώς και οι Χρ. Βερελής, Θ. Τσουκάτος, Αν. Μαντέλης και Γ. Παπαντωνίου.
Ανοιχτό έμεινε το ενδεχόμενο να προστεθούν και νέα ονόματα στον κατάλογο.
Γ. Κεφαλογιάννης: Μητσοτάκης, Παπανδρέου, Φλωράκης πίεζαν για τα ψηφιακά κέντρα
Όσον αφορά στην κατάθεση του Γ. Κεφαλογιάννη, ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο είχε διαφωνήσει με την απευθείας ανάθεση για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων στον ΟΤΕ, η οποία όμως εγκρίθηκε από«εξωθεσμικούς υψηλούς πολιτικούς παράγοντες», δηλαδή τους Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Μητσοτάκη και Χαρίλαο Φλωράκη. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ποιος από τους τρεις "πίεσε" περισσότερο, είπε ότι ίσως να το αποκαλύψει στο μέλλον σε βιβλίο.
Εν τω μεταξύ, απαισιοδοξία επικρατεί για το αν οι αριθμοί λογαριασμών που ήλθαν από την Ελβετία θα οδηγήσουν σε πολιτικά πρόσωπα. "Η Siemens δωροδοκούσε μέσω ένα πλέγματος off-shore εταιριών μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές για να μην μπορεί να βρεθεί τίποτα", δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης.
ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2010
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου