Κυριακή, Απριλίου 25, 2010

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ SIEMENS...Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ,ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΗΘΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ...ΓΙΑΤΙ;;;;

Η «κληρονομιά» του τρόπου με τον οποίο ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Νίκος Ζαγοριανός διενήργησε την ανάκριση για την υπόθεση της Siemens, φαίνεται ότι στοιχειώνει το έργο όχι μόνο της εφέτου-ανακρίτριας, αλλά και της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Τρεις μήνες μετά την έναρξη των εργασιών της, η επιτροπή δεν είναι σε θέση ακόμα να αποφανθεί τι είναι σημαντικό και τι όχι στην υπόθεση αυτή. Ετσι, πρώην στελέχη της Siemens, με γνώση του θέματος, αντιμετωπίζουν με θυμηδία τον τρόπο με τον οποίο «εξετάστηκε» από την επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης σε σχέση με όσους... παρελείφθησαν.

Βασικοί πρωταγωνιστές των συμφωνιών με τον ΟΤΕ, όπως ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, δεν έχουν κληθεί καν, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος, στην αρχή των αποκαλύψεων του «σκανδάλου», είχε εκφράσει την άποψη ότι οι τιμές που είχε «αγοράσει» ο ΟΤΕ το 1997 ήταν απολύτως συμφέρουσες για τον Οργανισμό. Επίσης, πολιτικοί πρωταγωνιστές όπως ο Θ. Τσουκάτος, που κατά τη διάρκεια της απολογίας του μίλησε ανοιχτά για τον «γκρίζο» τρόπο της «πολιτικής χρηματοδότησης», δεν εκλήθησαν, με την απίστευτη αιτιολογία του αντιπροέδρου της επιτροπής ότι είναι κατηγορούμενος, άρα εκτός… αρμοδιότητας της επιτροπής. Αλλά και σημαντικά πρόσωπα από την ιεραρχία του ΟΤΕ, όπως ο κ. Γ. Σκαρπέλης, που αν και κατηγορούμενος, δεν είχε αρνηθεί να καταθέσει στην επιτροπή, ή ο κ. Πέτρος Λάμπρου που είχε ουσιαστική συμβολή στη σύναψη των συμφωνιών.

Αντίστοιχα προβλήματα για διαφορετικούς λόγους αντιμετωπίζει η εφέτης-ανακρίτρια κ. Μαρία Νικολακέα, καθώς η απαγγελία από τον κ. Ν. Ζαγοριανό –εσπευσμένα– κατηγοριών δίνει τη δυνατότητα στους κατηγορούμενους που έχουν γνώση της δικογραφίας να «οχυρωθούν» πίσω από τα «κενά» της και να μην υποκύψουν σε «πιέσεις» για συνεργασία με τις αρχές, εν όψει της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την εβδομάδα αυτή, έγινε στο Μόναχο η δίκη του Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, πρώην στελέχους της Siemens, και δύο ακόμα συνεργατών του. Η Ελλάδα στη δίκη αυτή διαδραμάτισε, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Κουτσενρόιτερ, Λέοναρντ Βαλισέφσκι, περιθωριακό ρόλο, καθώς το σημαντικότερο από τα «μεσαία» στελέχη της Siemens που κάθισε στο «σκαμνί» για την πρακτική των «μαύρων ταμείων» αναφέρθηκε στο δικαστήριο μόνο στα ποσοστά 8% και 2% επί του τζίρου, που εξασφάλιζαν στους κ. Πρ. Μαυρίδη και Μιχ. Χριστοφοράκο τη δυνατότητα να διαθέτουν σημαντικά ποσά για «χρήσιμες πληρωμές» σε παράγοντες της ελληνικής ζωής, αντίστοιχα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε, όπως είπε στην τεκμηρίωση της απόφασής του, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της μητρικής εταιρείας είχε μία «σχιζοφρενική σχέση με τις παράνομες πληρωμές», αλλά, όπως εξήγησε ο κ. Βαλισέφσκι στην «Κ», η τοποθέτηση αυτή του προέδρου του δικαστηρίου αφορούσε αρκετά από τα γνωστά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της μητρικής, αλλά όχι τον μοναδικό κατηγορούμενο στην Ελλάδα κ. Φόλκερ Γιουνγκ.

Πηγή της εισαγγελίας του Μονάχου ανέφερε στην «Κ» ότι «η εισαγγελία δεν διενεργεί ανακριτικές πράξεις κατά του κ. Γιουνγκ, καθώς εναντίον του δεν εκκρεμούν επιβαρυντικά στοιχεία». Η ίδια πηγή επισήμανε ότι ο κ. Κουτσενρόιτερ που καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή και που είχε στενή συνεργασία με τους ανακριτές, επιβαρύνοντας το κεντρικό διοικητικό συμβούλιο, «ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι ο κ. Γιουνγκ είχε ανάμειξη στις πληρωμές προς τον κ. Χριστοφοράκο…». Μόνον ο συνεργάτης του κ. Κουτσενρόιτερ, Μάττες, μίλησε για την ανάμειξη του κ. Γιουνγκ –που κλείνει ήδη εννέα μήνες αναγκαστικής παραμονής στην Πάρο λόγω της απαγόρευσης εξόδου– μνημονεύοντας σημειώσεις του κ. Κουτσενρόιτερ. Oι σημειώσεις αυτές, ωστόσο, δεν παρουσιάστηκαν στη δίκη Κουτσενρόιτερ. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον μάρτυρα Μπερνσάου, που αναφέρει ότι οι σημειώσεις ήταν του κ. Χριστοφοράκου, «για ποσά που χρειάζονταν για την πολιτική τάξη της Ελλάδας».

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ,ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΜΕΤΑΞΥ SIEMENS ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2010


Τάσος Τέλλογλου

8 σχόλια:

apiastos είπε...

bra vo pou t anferte kai ego tin idia aporia eixa

Ανώνυμος είπε...

γιατι αυτουνου δεν εχουν παραγραφει τα αδικηματα οπως των βουλευτων που παραγραφονται στο πιτσ φιτιλι

Ανώνυμος είπε...

ama piasoyne ton kokkali re gamwthn koinwnia soy pws tha kanoyme metagrafes fetos?ai sto diaolo...

Ανώνυμος είπε...

Πριν μερικά χρόνια είχε βγει απαλλακτικό βούλευμα γιαυτόν τον πράκτορα της στάζι και θέλουμε να τον πάνε για κατάθεση? Ποιός ξέρει τι έχει να αποκαλύψει αν τον στριμώξουν. Το κράτος πρόνοιας ληστών του δημοσίου λειτουργεί μιά χαρά.

vive la resistance είπε...

Θρασύπουστα Κόκκαλη θα έρθει και η ώρα σου.Και το παλούκι θα είναι πολύ χοντρό για τον σάπιο κώλο σου.ΟΥΣΤ!

ottokan είπε...

Γιατί μιλάμε για τον τύπο που η περιουσία του έχει γίνει από τα λεφτά των φορολογούμενων με δουλειές του Δημοσίου και άρα εμπλέκονται και πάμπολα πολιτικά πρόσωπα... μην ξεχνάμε και INTRACOM kai INTRALOT κλπ. κλπ.
Γιατί μιλάμε για το απόλυτο ξεφτιλισμένο λαμόγιο που απλά τίποτα δεν το αγγίζει

Ανώνυμος είπε...

Eνα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω εδώ στην Ελλάδα…

Άσχετα με το εάν εμπλέκεται ο Κόκκαλης ή ο κάθε επιχειρηματίας για συναλλαγές με το κράτος το ζήτημα είναι αν θέλουμε στην Ελλάδα μεγάλες επιχειρήσεις για να δουλεύει ο κόσμος και βασικά αυτούς που έχουν πτυχία και το όνειρό τους δεν είναι να διοριστούν στο δημόσιο.
Από πληροφορίες που έχω τουλάχιστον για την ΙNTRALOT, είναι από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρίες στον πλανήτη στο χώρο του στοιχήματος και μάλιστα έχει πάρει πολλούς διαγωνισμούς ειδικά σε πολιτείες στις ΗΠΑ.
Ανταγωνίζεται στα ίσα την αντίστοιχη αμερικανική εταιρία και την έχει κερδίσει κατά κράτος για την οποία αμερικάνικα δικαστήρια, έχουν καταδικάσει για αντιδεοντολογικούς και παράνομους.

Το ίδιο ισχύει και για την ΙΝΤΡΑΚΟΜ DEFENCE, έχει κερδίσει πολλές δουλειές για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, αμερικανικών και γερμανικών εταιρειών.
Όλα αυτά με ντόπιο επιστημονικό προσωπικό, με παιδιά που θέλουν και έχουν όρεξη για δουλειά. Από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που το 70% -τουλάχιστον- των συναλλαγών το κάνει με το εξωτερικό (δηλαδή μπαίνουν ευρώ στην Ελλάδα).

Κατά περίεργο τρόπο μερίδα του τύπου διαχρονικά, καθώς και διάφοροι άλλοι ακόμα και βουλευτές, ευρωβουλευτές κατήγγειλαν το μεγαλομέτοχό της.

Στο ξεκίνημα αυτή η εταιρεία είχε όντως συναλλαγές με το κράτος, και ειδικά όταν ο ΟΤΕ πέρασε στη ψηφιακή εποχή. (θυμούνται οι παλαιότεροι, όταν ήθελες να κάνεις σύνδεση για τηλέφωνο περίμενες μέχρι και δέκα χρόνια), προφανώς ο ανταγωνιστής τότε –Βαρδινογιάννης- εκπροσωπώντας τη γαλλική ALCATEL, έχασε το διαγωνισμό και άρχισε το πανηγύρι (πράκτορας, Στάζι, μίζες κλπ).

Ανεξάρτητα αν ευσταθούν ή όχι διάφορες καταγγελίες για αυτόν, πράγμα που εγώ δεν μπορώ να το κρίνω και βασικά δεν ξέρω, δεν παύει να αισθανόμαστε υπερήφανοι για αυτές τις εταιρείες και τα παιδιά που δουλεύουν εκεί.

Σε όλα τα κράτη (ΗΠΑ, Γαλλία. Γερμανία, Ιταλία) όλες οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας συνεργάζονται με τα κράτη τους. Στην Ελλάδα προφανώς θέλουμε να τις κλείσουμε ή τις πουλήσουμε σε ξένους. Κρίμα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ???ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ???ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΧΑΧΑΧΑ. ΕΔΩ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΤΑΝ ΓΙΑ 15 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΘΟΩΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ. ΠΟΙΟΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΙΣΤΑΝ???ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ!!!ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ? ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ(ΟΝΟΜΑΤΙ ΡΟΚΟ)? ΣΑΠΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ? ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ? ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΩΝ? ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ? ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ? ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ? ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΑΚΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ? ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1991?ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΔΡΑ...
ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ(ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑ...) ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ.
ΥΓ1. ΕΧΕΙ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ
ΥΓ2. Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ (ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΨΩΦΗΣΕΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ) ΕΙΝΑΙ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ...
ΥΓ3. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΠΙΑ-ΑΘΛΙΑ-ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΠΙΝΚ ΠΟΝΚ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ...
ΥΓ4. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ