Τετάρτη, Απριλίου 14, 2010

ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟΝ YRE πΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ

Την είσοδο της οργάνωσης YRE, η οποία δραστηροποιείται εναντίον του ρατσισμού, «επέλεξαν» επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, την περασμένη Κυριακή, για να πραγματοποιήσουν ελέγχους στα χαρτιά μεταναστών και προσφύγων μελών της οργάνωσης.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η αντιρατσιστική οργάνωση, στις 19:00 το απόγευμα, μετά το πέρας σύσκεψης της οργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 50 μετανάστες και πρόσφυγες, οι άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ είχαν λάβει θέση μπροστά στην είσοδο της Οργάνωσης που ασχολείται με τα δικαιώματα των μεταναστών, ζητώντας σε όποιον έβγαινε τα χαρτιά του.
Εκπρόσωπος της αντιρατσιστικής οργάνωσης αντέδρασε αμέσως ζητώντας από τους αστυνομικούς να εξηγήσουν τους λόγους του ελέγχου. Ο επικεφαλής της δύναμης δήλωσε πως είχαν δεχτεί σχετική κλήση, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις και τονίζοντας ότι οι σχετικοί έλεγχοι αποτελούν μέρος της αντεγκληματικής τους δράσης. Ζήτησε μάλιστα από την εκπρόσωπο της οργάνωσης να ζητήσει από τους υπόλοιπους μετανάστες να εξέλθουν από το κτίριο προκειμένου να περάσουν από τον έλεγχο των εγγράφων. Η εκπρόσωπος αρνήθηκε, ξεκαθαρίζοντας επιπλέον ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στα γραφεία της οργάνωσης, εφόσον αυτό ζητηθεί.

«Πολλοί άνθρωποι χωρίς χαρτιά είναι μέλη σε αντιρατσιστικές οργανώσεις. Γι’ αυτό ακριβώς καταφεύγουν σε μία αντιρατσιστική οργάνωση. Δεν πρόκειται για ανθρώπους που προβαίνουν σε εγκληματικές ή παραβατικές συμπεριφορές αλλά επιχειρούν να αποκτήσουν ένα νόμιμο καθεστώς. Τις περισσότερες φορές δε, είναι αιτούντες άσυλο, εν δυνάμει πρόσφυγες», επισημαίνει μέλος της οργάνωσης YRE στο tvxs.
Για του λόγου το αληθές: «όσοι συμμετείχαν στην συγκεκριμένη σύσκεψη ήταν Σριλανκέζοι. Άνθρωποι που προέρχονται από μία χώρα με τριακονταετή πόλεμο που επίσημα τελείωσε το Μάιο του 2009. Ανάμεσά τους είναι Ταμιλέζοι που αποτελούν μειονότητα, ενώ κάποιοι υπήρξαν αρνητές στράτευσης». Κάποιοι από αυτούς προσπαθούν, από το 2009, και με την υποστήριξη της οργάνωσης να αιτηθούν άσυλο στο Αλλοδαπών. Σύμφωνα με την οργάνωση η διαδικασία ασύλου έχει, επί της ουσίας, καταργηθεί καθώς τα ραντεβού που δίνονται είναι 20 κάθε Σάββατο και οι ουρές των αιτητών είναι χιλιάδες.

Μετά από επίμονη πίεση που άσκησε η εκπρόσωπος της οργάνωσης η ομάδα ΔΕΛΤΑ αποχώρησε χωρίς να πραγματοποιήσει ελέγχους.
«Πρόκειται για προκλητική παρενόχληση της λειτουργίας και δράσης μιας γνωστής αντιρατσιστικής οργάνωσης, ακριβώς στην έδρα της, η οποία πιστεύουμε πως είναι γνωστή. Με τον έλεγχο των μελών αντιρατσιστικών ή άλλων οργανώσεων θα χτιστεί η αντεγκληματική αξιοπιστία της ΕΛΑΣ;» αναφέρεται στη σχετική με το συμβάν ανακοίνωση της YRE.

ΠΡΕΖΑ TV
14-4-2010


http://tvxs.gr/node/56446

4 σχόλια:

vlaxopodas είπε...

AΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΑΠΟΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ? ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΟ ΘΕΣΜΟΘΕΤΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ?

Ανώνυμος είπε...

pw pw vlaxopodas__goustarw dike mu

pes ta__MPAZARA mu !:)

vlaxopodas είπε...

"πολλοι χωρις χαρτια καταφευγιυν σε αντιρατσιστικες οργανωσεις" διλαδη παραδεχεται η εν λογω οργανωση οτι καθοδηγει τους λαθρομετανατες..η παρανομη εισοδο στην χωρα ειναι ποινικο αδικημα ναι η οχι αν ναι τοτε οι εν λογω κυριοι ειναι συνενοχοι..και κατι ακομα το καθεστως του πρφυγα το δικαιουνται μονο οσοι προερχονται απο χωρες με στρατιωτικες δικτατοριες και με χωρες που ειναι σε πολεμο οι σενεγαλεζοι που αναφεροι το αρθρο δεν ανηκουν σε καμια απο τις δυο κατηγοριες ουτε ομως και οι αφγανοι και οι πακιστανοι καθως οι ταλιμπαν που δρουν στις εν λογω χωρες δεν θεωρουνται απο τις ντοπιες κυβερνισεις "εχθροι" αλλα "τρομοκρατες" αρα δεν δικαιουνται πολιτικο ασυλο και επειδη τι ξερουν πετουν τα χαρτια τους στην θαλασσα πριν τους πιασει το λιμενικο και λενε μετα οτι ειναι απο την παλαιστινη οπου οι παλαιστινιοι ναι δικαιουνται το καθεστως του προσφυγα..

Ανώνυμος είπε...

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο : ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ και ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ.


Την ίδια ώρα στη γιάφκα της πλατεία συντάγματος με την κωδική ονομασία Κοινοβούλιο, οι τρομοκράτες της οργάνωσης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Ε σχεδιάζουν και ψηφίζουν τους αντικοινωνικούς νόμους για την φορολογία.

Είναι το πολλοστό τρομοκρατικό χτύπημα των συγκεκριμένων γνωστών αγνώστων διαχειριστών της πολιτκής εξουσίας, με την κωδική ονομασία βουλευτές. Πριν το "φορολογικό", οι συγκεκριμένοι τρομοκράτες είχαν πραγματοποιήσει αναρίθμητα άλλα αιματηρά χτυπήματα κατά του κοινωνικού συνόλου στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε χτυπήματα σε συνταξιούχους, στους φοιτητές, στους εργαζόμενους, στους φορολογούμενους, σε μετανάστες, κοινωνικοπολιτικούς χώρους. Στα χτυπήματα της, η τρομοκρατική οργάνωση "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Ε" καθώς και οι συγγενικές τρομοκρατικές οργανώσεις "ΚΡΑΤΟΣ" και "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" , χρησιμοποιούν διάφορα μέσα όπως νόμους, δικαστήρια, καταστολή , επιτήρηση, εκμετάλλευση.