Κυριακή, Μαΐου 09, 2010

ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 110ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΑΠΟ Ε.Ε ΚΑΙ ΔΝΤ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΦΡΑΓΚΑ...ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΣΟΥΝ ΓΙΑ 3

«Η θωράκιση της ευρωζώνης δεν σχετίζεται μόνο με τα προβλήματα της Ελλάδας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνάντησης των αρχηγών των κρατών της ευρωζώνης την Παρασκευή το βράδυ στις Βρυξέλλες. «Δείξαμε ότι θα δουλέψουμε μαζί για τη διαφύλαξη της σταθερότητας του ευρώ και της ευρωζώνης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι ηγέτες της ευρωζώνης επικύρωσαν και τυπικά το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ ύψους 110 δισ. ευρώ για τρία χρόνια. Η εκταμίευση του ποσού, είπε ο Γ. Παπανδρέου, θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε χωρίς την αβεβαιότητα των αγορών το πρόγραμμα για την ανάκαμψη της οικονομίας. «Πήραμε αποφάσεις δύσκολες για να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή», επέμεινε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ακόμα ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη της οικονομίας και επέμεινε ότι αποδείξαμε την αποφασιστικότητα μας για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

Οι χθεσινές «βίαιες» συμπεριφορές των κερδοσκοπικών μηχανισμών απέναντι και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, μετέφεραν όπως ήταν φυσικό το άμεσο ενδιαφέρον των ευρωπαίων ηγετών της ευρωζώνης από την Ελλάδα στην ουσία του προβλήματος, που είναι η διατήρηση του ευρώ και της σταθεροποίησής του απέναντι στις κερδοσκοπικές επιθέσεις.
Με αυτή την έννοια, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ίδια είναι ήδη «προστατευμένη» (ή «τελειωμένη») από επόμενες κερδοσκοπικές επιθέσεις απέναντι στο ευρώ, χάρη στο πρόγραμμα στήριξης που ήδη τίθεται σε εφαρμογή. Η Αθήνα, πάντως, θα βρίσκεται συνεχώς υπό τον αυστηρότατο έλεγχο της Επιτροπής, καθώς οι 16 ηγέτες της ευρωζώνης αποφάσισαν χθες να επιταγχύνουν τις προσπάθειές τους για μείωση των ελλειμμάτων τους τα επόμενα χρόνια, ώστε να επανέλθουν το ταχύτερο δυνατόν στα επιτρεπτά όρια του Συμφώνου Σταθερότητας.

ΠΡΕΖΑ TV
9-5-2010


ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: