Δευτέρα, Μαΐου 24, 2010

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΒΟΛΟΥ...

Στις πλάτες ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΙΚΑ τα «βάρη» της ένταξης και άλλων ασφαλιστικών ταμείων. Αυξήθηκαν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, την ίδια ώρα όμως τα ιατρεία του ΙΚΑ στο Βόλο ερημώνουν, αφού ούτε προσλήψεις νέων γιατρών γίνονται και για όσους συνταξιοδοτούνται δεν αναπληρώνονται τα κενά.

Και όμως θα μπορούσε να δοθεί λύση. Με 24μήνες συμβάσεις έργου αρχικά και συμβάσεις αορίστου χρόνου νέων γιατρών που επιθυμούν να ενταχθούν στο ΙΚΑ θα μπορούσαν να καλυφθούν τα «εξόφθαλμα» κενά σε νευραλγικές ειδικότητες γιατρών στο Βόλο.
«Αιτήσεις ενδιαφερομένων υπάρχουν και οι θέσεις θα μπορούσαν να καλυφθούν με συνοπτικές διαδικασίες μέσω του νόμου 3232 με 24μήνες συμβάσεις έργου και κατόπιν με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αλλά κανείς δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά. Μία νομοθετική ρύθμιση χρειάζεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ για τις θέσεις που θα προκηρυχθούν ως μόνιμου προσωπικού και το πρόβλημα λύνεται» λένε γιατροί που βιώνουν εκ των έσω το πρόβλημα.
Από το σύλλογο γιατρών του ΙΚΑ Μαγνησίας έχουν γίνει επανειλημμένες εκκλήσεις στη Διοίκηση, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Την ίδια ώρα οι υπάρχοντες γιατροί αδυνατούν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση ιατρικών υπηρεσιών, ενώ την κατάσταση χειροτερεύει το γεγονός ότι δεν καλύπτονται ούτε και οι θέσεις που αδειάζουν λόγω αποχωρήσεων.

ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: