Πέμπτη, Μαΐου 20, 2010

29 ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΝΤ...

Την απαίτηση του ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση να «ανοίξει» τα σύνορα της εγχώριας αγοράς στην εκπαίδευση, αίροντας όλους τους περιορισμούς που εμποδίζουν την προσέλευση ξένων ενδιαφερομένων, αποκάλυψε ο γ.γ. της Εκπαιδευτικής Διεθνούς, Fred van Leeuwen, προσκεκλημένος στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, χθες, εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.
«Τα μέτρα είναι απίστευτα σκληρά», τόνισε ο κ. Leeuwen αναφερόμενος στη γενική οικονομική πολιτική καταγγέλλοντας πως το ΔΝΤ επιχειρεί να παρέμβει και στον χώρο της εκπαίδευσης. Επισημαίνοντας ότι έχει στην κατοχή του σχετικό έγγραφο, ζητεί από τις οργανώσεις «να ανατρέψουν την επιχειρούμενη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης». Σύμφωνα πάντως με τις καταγγελίες του γ.γ. της Εκπαιδευτικής Διεθνούς -που εκπροσωπεί 30.000 εκπαιδευτικούς από 402 οργανώσεις σε 173 χώρες στον κόσμο-, προκαλεί εντύπωση η άνευ όρων και προϋποθέσεων υπόδειξη για το «άνοιγμα» της ελληνικής αγοράς με δεδομένα τα συνταγματικά εμπόδια (βλ. άρθρο 16), ειδικά σε ό,τι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η επένδυση είναι το κλειδί για την ανάκαμψη, τόνισε ο γ.γ. της Εκπαιδευτικής Διεθνούς, για να αποδώσει τη γενική αντίληψη σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει και τις περικοπές στην εκπαίδευση. «Είναι αδιανόητο να γίνονται περικοπές στην εκπαίδευση», τόνισε για να επισημάνει: «Σύμφωνα με υπολογισμούς της Εκπαιδευτικής Διεθνούς, κάθε ευρώ που επενδύει μια χώρα στην εκπαίδευση επιστρέφει με τόκο 12%».
Για κλειστά σχολεία αλλά και για νόμους που μένουν στα χαρτιά μίλησαν οι πρόεδροι των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: