Σάββατο, Μαΐου 08, 2010

ΕΝΩ ΈΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 3/5, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 1/5

Την αναντιστοιχία μεταξύ των «συντηρητικών» δυνάμεων που πλειοψήφησαν στη Βουλή και στην κοινωνία, περιέγραψε χθες ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα οικονομικά μέτρα.
Οπως είπε ο ίδιος, συμβαίνει κάτι «οξύμωρο». Δηλαδή «ενώ έχουμε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που προσεγγίζει τα 3/5, στην κοινωνία δεν προσεγγίζει ούτε το 1/5. Στην κοινωνία το ποσοστό αυτό είναι πολύ πολύ χαμηλότερο».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, μιλώντας στη ΝΕΤ, είπε ότι δεν έχει καμία προσδοκία. «Και το λέω αυτό -είπε- γιατί αυτή η κυβέρνηση κλίνει σε όλους τους τόνους τη λέξη διαβούλευση - διάλογο και την έχει καταστρέψει. Την έχει τσαλαπατήσει. Οχι μόνο με την κοινωνία και τις πολιτικές, αλλά και με την ίδια της την Κοινοβουλευτική Ομάδα».
Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που πρέπει να κάνουν ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ: «Απέναντι σ' ένα μπλοκ συντηρητικών δυνάμεων που διαμορφώνονται και έχουν σήμερα κοινοβουλευτική πλειοψηφία που δεν ανταποκρίνεται στους κοινωνικούς συσχετισμούς, να υπάρξει ένα μέτωπο που θα θελήσει να αποκτήσει πλειοψηφία και στους πολιτικούς συσχετισμούς». Και μίλησε για «κοινές δράσεις» με άλλες πολιτικές δυνάμεις, προβλέποντας ότι θα υπάρξουν «διεργασίες» στη «μεγάλη δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ».

ΠΡΕΖΑ TV
8-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: