Δευτέρα, Μαΐου 17, 2010

ΑΓΩΓΗ 3ΕΚ.ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ,ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΠΟΔΙ...

Το ποσό των περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ λόγω «ηθικής βλάβης» ζητούν γονείς από ιδιωτικό μαιευτήριο και από γιατρούς του, επειδή, όπως υποστηρίζουν, από λάθος διάγνωση την οποία πραγματοποίησαν κατά τον προγεννητικό έλεγχο, το κοριτσάκι τους ήλθε στο κόσμο χωρίς δεξί πόδι, από το γόνατο και κάτω.Σύμφωνα με τους ίδιους, είχαν προηγηθεί πέντε υπερηχογραφήματα και λοιπές εξετάσεις που έδειχναν ότι όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν με το έμβρυο!

Επιπροσθέτως, στην αγωγή τους (που θα συζητηθεί στις 10 Ιουνίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών) υπογραμμίζουν ότι το «συνταρακτικό αυτό γεγονός τούς απεκρύβη επιμελώς τις πρώτες ημέρες της ζωής του νεογνού», το οποίο «εισήχθη σε θερμοκοιτίδα με δήθεν αναπνευστικά προβλήματα».
Κατά τους ισχυρισμούς τους, αυτό συνέβη «επειδή γνώριζαν την τραγική αμέλεια που είχαν δείξει οι συνεργάτες τους κατά τη διάρκεια των υπερηχογραφημάτων» και φοβούνταν την αντίδραση των γονέων. Τελικώς (όπως αναφέρεται στην αγωγή) την ένατη ημέρα τούς είπαν ότι είναι «αναγκαία η μεταφορά του μωρού σε κρατικό νοσοκομείο».
Οι γονείς υποστηρίζουν ότι εκεί «έμαθαν την τραγική αλήθεια που τους έκρυβαν στο ιδιωτικό μαιευτήριο, αφού ο διευθυντής του τμήματος στο νέο νοσοκομείο γνωμάτευσε στο νεογνό έντονη δυσμορφία στο δεξιό κάτω άκρο, στο γόνατο και στην ποδοκνημική άρθρωση».
Οπως εξιστορούν στην αγωγή οι γονείς, ο εφιάλτης τους κορυφώθηκε όταν στη συνέχεια «από τους ορθοπαιδικούς κρίθηκε ότι πρέπει να γίνει ακρωτηριασμός (επειδή έλειπε μεν το οστό, αλλά υπήρχε το δέρμα στο δεξί πόδι από το γόνατο και κάτω), όσο πιο γρήγορα γίνεται!».

Σήμερα το κοριτσάκι είναι τεσσάρων ετών και βρίσκεται στη διαδικασία πρόσθεσης τεχνητού μέλους. Οπως δήλωσε στο «Εθνος» η δικηγόρος των γονιών κ. Ειρήνη Μαρούπα, «ο πατέρας και η μητέρα του κοριτσιού ακόμη μέχρι σήμερα δεν μπορούν να ξεπεράσουν το σοκ».
Το παιδί τους -συνεχίζει η ίδια- είχε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα αρτιμέλειας και κανένας από τους γιατρούς που εμπιστεύτηκαν δεν το είχε διαπιστώσει, ενώ σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία στους ελέγχους κύησης με υπερήχους (β’ και γ’ επιπέδου) είναι διακριτός ακόμη και ο χόνδρος της μύτης ενός εμβρύου. Πόσω μάλλον τα οστά!».

Οι δύο γονείς ζητούν αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, επειδή, όπως αναφέρουν, «η αμέλεια και οι παραλείψεις των γιατρών είχαν ως αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν έγκαιρα για το πρόβλημα, στερούμενοι της επιλογής να λάβουν υπεύθυνα τις αποφάσεις τους». Τονίζουν, μάλιστα, ότι το παιδί τους, «εξαιτίας της αναπηρίας του, είναι αβέβαιο αν θα μπορέσει να διεκδικήσει το δικαίωμά του για εργασία και αν θα μπορεί να αυτοεξυπηρετείται όταν οι ίδιοι δεν θα μπορούν πλέον να το φροντίζουν».

ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ - ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το παιδί μάλλον είχε Άγιο !!!
Γλίτωσε την έκτρωση-δολοφονία !!!
Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ από την έκφραση "θα πέρναμε υπεύθυνη απόφαση αν ξέραμε νωρίτερα" !!!
Γονείς σας ικετεύω να ευλογείται τον θεό που το παιδί σας ζεί. Η ΖΩΗ έιναι πολυτιμότερη από ένα πόδι... Φροντίστε μόνο να μην του ακρωτηριάσετε και την ψυχή! Έχει ο ΘΕΟΣ, ΑΜΗΝ!

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥ!!!