Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

ΑΝΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΕΛΙΚΑ...

Την απαράδεκτη νέα αναβολή της δίκης ύστερα από 15 συνεδριάσεις (!) αστυνομικού που κατηγορείται για βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ σε πολίτες καταγγέλλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) και σημειώνει ότι τα θύματα του βασανισμού θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να δικαιωθούν.

Το ΕΠΣΕ χαρακτηρίζει «θλιβερή για την ελληνική Δικαιοσύνη» την εξέλιξη στη δίκη του αστυνομικού Χ. Ε. που κατηγορείται για κακουργηματικά βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ των Ιωάννη Παπακώστα και του Γεώργιου Σιδηρόπουλου, τον Αύγουστο του 2002, στον Ασπρόπυργο καθώς χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (ΜΟΔ) συνεδρίασε και προχώρησε κατά πλειοψηφία στην αναβολή της δίκης, έπειτα από 15 συνεδριάσεις, για τις 2 Φεβρουαρίου 2011, δηλαδή οκτώμισι χρόνια μετά το γεγονός! «Ουσιαστικά μέχρι και σήμερα το ΜΟΔ έκανε μόνο τρεις πλήρεις συνεδριάσεις και τρεις σύντομες συνεδριάσεις. Κατά τις υπόλοιπες εννέα συνεδριάσεις το ΜΟΔ Αθηνών αδυνατούσε να συνεδριάσει κυρίως γιατί και οι δύο δικηγόροι του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας και Βασιλική Πανταζή, είναι ταυτόχρονα δικηγόροι του Επαμεινώνδα Κορκονέα που δικάζεται για τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας. Παρά το ότι το ΜΟΔ Αμφισσας γνώριζε τις δικάσιμες του ΜΟΔ Αθηνών, όριζε συστηματικά δικάσιμες την ίδια ημέρα και επί πλέον με ψευδείς βεβαιώσεις ενημέρωνε το ΜΟΔ Αθηνών πως επρόκειτο να δικάζει κάθε εργάσιμη ημέρα με αποτέλεσμα το ΜΟΔ Αθηνών να μην μπορεί να δικάσει τη δική του υπόθεση», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΕΠΣΕ. Για το θέμα αυτό το ΕΠΣΕ έχει εντολή από τα θύματα που ήταν και πολιτικώς ενάγοντες να προσφύγει άμεσα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παραβίαση των άρθρων 6.1 (δίκαιη δίκη μέσα σε εύλογο χρόνο) και 3 (απαγόρευση των βασανιστηρίων) της ΕΣΔΑ, αφού είναι προφανές πως δεν μπορεί να γίνει σοβαρή δίκη ύστερα από οκτώμισι χρόνια (Αύγουστος 2002 - Φεβρουάριος 2011).

ΠΡΕΖΑ TV
6-5-2010

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ Η ΤΡΑΠΑΕΖΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΧΟΣ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΞΟΔΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.
ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΟΠΩΣ Ο ΝΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΕ

ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ.

ΕΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή απο πάνω:
Φταίει η πυροσβεστική που έχουν αμολητούς όλους τους αργόσχολους μαλάκες.
Εντάξει τώρα το κατάλαβα.
Οπότε αν σου γαμήσω το μαγαζάκι φταίει ο πυροσβέστης οχι εγώ,
Αυτοί που πέθαναν όμως δεν πρόλαβαν να το καταλάβουν.
Άλλη φορά να ρωτάς πρώτα "εχετε έξοδο κινδύνου?"

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 2.00 ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ?ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΛΔ?ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΡΑ.

adespotos είπε...

και βεβαια φταιει ρε απο πανω 2.15 εσυ οταν ανοιξεις ενα μαγαζι,αν δεν τα εχεις ολα οκ,δεν σου βαζουν υπογραφη(πυροσβεστικες, υγειονομικα,κλπ) και δεν παιρνεις αδεια λειτουργειας.αυτοι τα ειχαν ολα οπως πρεπει?τι νομιζεις?νεοκλασικο... κλα`ι`ν μαιν. μια εξοδο κινδυνου ηταν δεν θα γκρεμιζαν το κτηριο.και δεν θελω να βγαλω λαδι τωρα αυτους που κανανε τον εμπρισμο-δολοφονια.ομως οι εποχες στην ελλαδα εχουν αλλαξει,η ανθρωπινη ζωη κι εδω δυστηχως εχει χασει κατα πολυ την αξια της.πρεπει ολοι μας να εχουμε το νου μας για το απροβλεπτο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ

Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο να το διαβάσετε

http://olympia.gr/2010/03/26/imf-greece-3/

Ανώνυμος είπε...

kleisto to gamoblog sou preza...vrikame dikaiologia oti den eixe pyrasfaleia..ti malakies einai aytes kai poios tis leei???oi anarxomalakes, to kke kai to fasistosyriza gia na riksoun allou tis eythines..ante na xatheite tomaria

Ανώνυμος είπε...

Δείτε ένα πολύ κατατοπιστικό video για το τραπεζικό σύστημα και για το πως δημιουργείται πλασματικό χρήμα μέσα από τα δάνεια. Ίσως σας λυθούν πολλές απορίες.

Είναι διάρκειας 45 λεπτών και αξίζει να το δείτε.

δείτε το εδώ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΣΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΧΙΓΥΦΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ [ΤΑΡΤΗ]?
'









'



''

Ανώνυμος είπε...

Η απιστευτα μεγαλυτερη και πιο οργισμενη συγκεντρωση ανθρωπων απο την εποχη της πρωτης χουντας εγινε.

Και ακομα τα μετρα ουτε εφαρμοστηκαν..
Εχει να γινει μεγαλος πολεμος..

Παρολα αυτα το αμερικανικο βρωμοσκυλο που λυσσαξε να κυβερνησει, ακομα παλευει με νυχια και δοντια να κρατηθει στην καρεκλα του.
Αλλωστε υποσχθηκε ανταλλαγματα σε αυτους που τον βγαλανε. Αλλιως θα τον καθαρισουν σαν βρωμοσκυλο.

Η δευτερη χουντα, η χουντα του ΠΑΣΟΚ, αρχιζει και τρεμει.
Νομιζε οτι για αλλη μια φορα θα γαμουσε τον λαο, και το κωλοκαναλο της το MEGA θα την εσωζε.

Εχουν πανικοβληθει τα καθαρματα, ετοιμαζουν ελικοπτερα διαφυγης..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥΣ,
Ο ΠΟΥΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ?