Σάββατο, Μαΐου 08, 2010

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ...

Την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις νοσηλευτών, οι οποίες μάλιστα έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να στελεχωθούν και τα 11 νοσηλευτικά τμήματα που λειτουργούν στο Νοσοκομείο Χίου, τόνισε το σωματείο εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του σωματείου, Γιάννης Κουτσοδόντης, σημείωσε ότι από τα 11 τμήματα στην ουσία μόνο τα δύο παρέχουν ασφάλεια. «Το σωματείο έχει λάβει φέτος αναφορές σχεδόν απ' όλα τα τμήματα ότι οι ασθενείς δεν είναι νοσηλευτικά ασφαλείς. Και αυτό, γιατί δεν φτάνει το προσωπικό. Δεν έχει πάρει ρεπό, άδειες. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν με ένα ή κανένα ρεπό», σημείωσε. Απαντώντας σε ερώτηση για το έγγραφο που «παρέπεσε» σχετικά με την προκήρυξη 19 θέσεων γιατρών στο Νοσοκομείο της Χίου, σημείωσε ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. Αναφέρθηκε και εδώ στα κενά που υπάρχουν στο διοικητικό προσωπικό, το οποίο είναι λιγότερο από το 1986, όταν το Νοσοκομείο της Χίου είχε μόλις 3 νοσηλευτικά τμήματα. Σημείωσε ότι ακόμα και σήμερα μπορεί να γίνει η προκήρυξη των θέσεων, ενώ αναφέρθηκε και στις σημαντικές ελλείψεις σε γιατρούς, που κάνουν τη Μαιευτική Κλινική να λειτουργεί με έναν μόλις γιατρό και τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας χωρίς γιατρό! Ο πρόεδρος του σωματείου εξέφρασε επίσης τις αμφιβολίες τού συλλόγου για το αν θα παραδοθεί τελικά η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου στις 31 Ιουλίου, όπως έχει προγραμματιστεί. «Περιμένουμε να μας παραδοθεί το νέο κτήριο ώστε να μεταφερθούν εκεί κρίσιμες υπηρεσίες και να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν εργασίες, όπως προβλέπεται στο παλιό», σημείωσε. Παράλληλα ζήτησε να γίνει γνωστό για ποιο λόγο διπλασιάστηκε ο αρχικός προϋπολογισμός του έργο, που από 16 εκατομμύρια ανέβηκε στα 32. «Πρέπει να αναρωτηθούμε πού πάνε τα λεφτά; Δηλαδή γίνονται τέτοιες συμβάσεις που δίνουν τη δυνατότητα να διπλασιαστεί το κόστος;», ανέφερε συνδέοντάς το και με την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί σήμερα η χώρα για να καταδικάσει τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η κυβέρνηση.

ΠΡΕΖΑ TV
8-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: