Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΠΑΡΟΖΟ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Τη βεβαιότητά του ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα στηρίξουν το πακέτο διάσωσης της χώρας μας εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.
"Το ελπίζω", δήλωσε ο Μπαρόζο σε τηλεδιάσκεψη στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ που διοργανώθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι WDR, προσθέτοντας: "Είμαι σίγουρος ότι θα το δεχθούν όλοι γιατί είναι προς το συμφέρον τους".

Ακολούθως, ο Μπαρόζο επεσήμανε ότι με τη βοήθεια προς την Ελλάδα "βοηθάμε τους εαυτούς μας".
Όσον αφορά στα διδάγματα από την κρίση ο ίδιος δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερος συντονισμός στην πολιτική και τη διακυβέρνηση καθώς η περίπτωση της Ελλάδας ξεκαθάρισε ότι η εθνική πολιτική δεν παραμένει εθνική αλλά έχει επιπτώσεις και στις άλλες χώρες- μέλη της ευρωζώνης.
Σε ερώτηση για το αν υποστηρίζει ο ίδιος την πρόταση της Γερμανίδας Καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ να αλλάξουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες και να περιοριστεί το δικαίωμα ψήφου των λεγόμενων "αμαρτωλών" του ελλείμματος, ο Μπαρόζο δήλωσε ότι προτιμά να καταστούν πιο αποτελεσματικά τα κατασταλτικά σημεία του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο αυτού του συμφώνου.

ΠΡΕΖΑ TV
6-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: