Τρίτη, Μαΐου 04, 2010

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΚΟΝΕΑ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας κατέθεσε σήμερα η σύζυγος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Μαρία Χοντζέα. «Τον ρώτησα τί συνέβη και μου είπε ότι ήταν στην Ασφάλεια, ότι ήταν περικυκλωμένος, πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και σκοτώθηκε κάποιος» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.
"Με πήρε τηλέφωνο εκείνο το βράδυ. Ακουγόταν λίγο αγχωμένος. Μου είπε να φάμε και ότι θα αργησει να γυρίσει σπίτι γιατί κάτι έγινε στη δουλειά" είπε η Μαρία Χοντζέα. Και συμπλήρωσε: "Τα έχασα. Έκλαιγα. Τον είδα την επόμενη μέρα. Ήταν συγκρατημένος στο τηλέφωνο, ενώ στην Ασφάλεια έκλαιγε. Έλεγε ότι δεν είναι δολοφόνος και να προσέχω τα παιδιά και τον εαυτό μου.
Υποστήριξε ότι ο σύζυγός της δεν μιλούσε πολύ για δουλειά, αν και τον έβλεπε κάποιες φορές "αγχωμένο και στεναχωρημένο" ενώ χαρακτήρισε τον Επ. Κορκονέα "ήρεμο και συμπονετικό".

Κατά την εξέταση της συζύγου του Επ. Κορκονέα από τον εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση, ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλ. Κούγιας αποχώρησε από τη διαδικασία. Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να ζητήσει ο εισαγγελικός λειτουργός τη διακοπή της διαδικασίας για σήμερα.
Προηγουμένως, σχολιάστηκε η κατάθεσης Πούλιου, συναδέλφου των κατηγορουμένων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Κατά το σχολιασμό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου (πολιτική αγωγή) τόνισε ότι προκύπτει πως "ο μάρτυρας κράτησε αποστάσεις και δεν δικαιολόγησε τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων" ενώ συμπλήρωσε ότι: "Οι κινήσεις τους μέχρι τις 11 το βράδυ παρέμειναν άγνωστες".

Στο ίδιο μήκος κύμματος, ο Ν. Κωνσταντόπουλος (πολιτική αγωγή) είπε ότι "επειδή σκοτώθηκε ένα παιδί και το περιστατικό δέσποσε στην κοινωνική συνείδηση, θα έπρεπε να επιδεικνύεται υπευθυνότητα".
Τόνισε ότι δεν συντάχθηκε επίσημο βεβαιωτικό έγγραφο ενώ εκτίμησε ότι "το αστυνομικό τμήμα δεν προσφέρει από την πρώτη στιγμή στοιχεία για την εξακρίβωση των γεγονότων".
Από την πλευρά του, ο Αλ. Κούγιας (υπεράσπιση Κορκονέα) χαρακτήρισε αναξιόπιστο το μάρτυρα που έχει προτείνει ο Βασ. Σαραλιωτης,"με νοοτροπία εντελώς ακατάλληλη για αστυνομικό". Και συνέχισε: "Είπε λίγο πολύ ότι σκοπός του είναι να σώζει τον εαυτό του. Παρ'όλα αυτά κατέθεσε ότι αν κινδύνευε η ζωή του, θα χρησιμοποιούσε το όπλο του".
Ο Ιωάννης Αλετράς, που υπερασπίζεται τον Βασ. Σαραλιώτη επισήμανε: "Αν και δεν ήξερε πραγματικά περιστατικά, είπε ότι η αντίδραση του Βασ. Σαραλιώτη δεν μπορεί να ήταν άλλη, αν είχε βρεθεί σε κίνδυνο".
Εξάλλου, ο Αλ. Κούγιας αιτήθηκε να κληθεί ο αρχιφύλακας στις φυλακες Δομοκού, Αντ.Αραβαντινός, σχετικά με βίαιο περιστατικό μεταξύ των δύο κατηγορουμένων. Όπως διευκρίνισε, στο περιστατικό αναφέρθηκε η πολιτική αγωγή.

ΠΡΕΖΑ TV
4-5-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ηρεμος κ συμπονετικος" ε? Α ρε σφαιρες που θελετε πουστηδες κωλομπατσοι εσεις κ οι οικογενειες σας.

"Κατι εγινε στη δουλεια". ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ κυρα μου δεν εγινε "κατι" οπως λες.

Μπατσοι tv δικαστες εισαγγελεις τον πανε στα πολυ "μαλακα" απ οτι καταλαβαινουμε ολοι...

Τιμη στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

Ανώνυμος είπε...

''Α ρε σφαιρες που θελετε πουστηδες κωλομπατσοι εσεις κ οι οικογενειες σας.''

Aν δέχεσαι τις σφαίρες, με την προϋπόθεση όμως αυτές να πέφτουν στις οικογένειες και τα παιδιά των αστυνομικών, τι σε ξεχωρίζει στην ουσία από αυτούς που αποκαλείς ''κωλόμπατσους'';
Ίδιος είσαι κι εσύ.

Δολοφόνος, που απλώς δεν του δόθηκε ακόμα η ευκαιρία.

Ο σκοπός είναι να μην δέχεσαι σφαίρες από κανέναν προς κανέναν.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ
ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ.