Παρασκευή, Μαΐου 28, 2010

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Ζακύνθου η Νευρολογική - Πνευμονολογική Κλινική έκλεισε και πλέον κινδυνεύει με κλείσιμο και η Παιδιατρική Κλινική λόγω της έλλειψης προσωπικού. Δημιουργήθηκε 1 Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όμως χώρος και νοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει δεν υπάρχουν.
Η Καρδιολογική Κλινική λειτουργεί με έναν καρδιολόγο, που καλείται να καλύψει μόνος του καρδιολογική κλινική, μονάδα εμφραγμάτων, εξωτερικό ιατρείο, επείγοντα και 25 εφημερίες το μήνα.
Δημιουργήθηκαν άλλα 3 αγροτικά ιατρεία και το Αγροτικό Ιατρείο Βολιμών έγινε Πολυδύναμο, όμως στερούνται νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και το μόνο που παρέχουν είναι συνταγογραφία. Από το Κέντρο Υγείας Κατασταρίου αποχώρησε ο διευθυντής και λειτουργεί με ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό που αποσπάστηκε από το Νοσοκομείο.
Πλέον αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της αναστολής της λειτουργίας τους τόσο το Κέντρο Υγείας Κατασταρίου, όσο και το Πολυδύναμο Ιατρείο Βολιμών, αφού το υπουργείο Υγείας δεν ανανεώνει τις συμβάσεις των νοσηλευτριών που εργάζονται στο Νοσοκομείο και έτσι η διοίκηση του Ιδρύματος παίρνει το αποσπασμένο προσωπικό και το μεταφέρει στο Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο λόγω της πλήρους υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι υπερχρεωμένο και υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό. Αυτό παίρνει μόνιμο χαρακτήρα με αποτέλεσμα το κόστος να μετακυλίεται στους ασθενείς.
Δε γίνονται προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού ούτε καν για να καλύψει τις ανάγκες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων δουλεύει σε συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας, που αντικειμενικά βάζουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία. Οφείλονται από το Δεκέμβρη του 2009 μέχρι και σήμερα εφημερίες και δεδουλευμένα.
Η κατάσταση που επικρατεί γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη για την υγεία της λαϊκής οικογένειας τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται.

Ερωτάται η κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:
Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις όλων των ειδικοτήτων με μόνιμο προσωπικό.
Να διασφαλιστεί η λειτουργία της Νευρολογικής - Πνευμονολογικής και της Καρδιολογικής Κλινικής, με την αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή, με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να διασφαλιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό η προμήθεια του απαραίτητου τεχνολογικού - ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και η μέριμνα για τη συντήρησή του ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού.
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο δημόσιο Σύστημα Υγείας και είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή δουλεύουν σε εργολάβους».

Μπάμπης Χαραλάμπους

ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: