Τετάρτη, Μαΐου 12, 2010

ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ..

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησαν το απόγευμα εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες εξήγγειλαν νέα 24ώρη γενική απεργία στις 20 Μαΐου και συγκέντρωση στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας, στο Πεδίο του Αρεως.
Οι κινητοποιήσεις στρέφονται ενάντια στις «αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση χωρίς να προσφέρουν κοινωνική αποτελεσματικότητα και οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος», όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές.
Οι συνδικαλιστές στις ομιλίες τους καταδίκασαν τα «άδικα, μονομερή και σκληρά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα», απαιτώντας να παρθούν πίσω.
Υποστήριξαν δε, ότι το ασφαλιστικό, ένας οικονομικός και αναπτυξιακός θεσμός αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως οικονομικό πρόβλημα ελλειμμάτων και ότι οδηγείται η χώρα στη δεκαετία του '60 με τις δραστικές περικοπές των παροχών.
Ζήτησαν να αναζητηθούν νέοι πόροι και να μη μετατίθενται τα βάρη στις νεότερες γενιές.
Υποστήριξαν ακόμη ότι δεν προβλέπεται καμία δέσμευση του κράτους για την είσπραξη των καταλογισθέντων εισφορών, για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, για την εξόφληση και καταβολή των οφειλών κράτους και ιδιωτών, καθώς και για την αξιοποίηση των αποθεμάτων και της ακίνητης περιουσίας που αποτελούν τη βασική αιτία των ελλειμμάτων του συστήματος.
Χαρακτήρισαν απαράδεκτη την επαναφορά του ΛΑΦΚΑ και πρόκληση για τους χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, τη διατήρηση της εξαίρεσης των ισχυρών ομάδων με τις υψηλές και πολλαπλές συντάξεις.
Τέλος, εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι το σύστημα μπορεί να γίνει βιώσιμο και αποτελεσματικό εάν υπάρξει η αναγκαία βούληση και αντιμετωπισθούν οι κύριες αιτίες που είναι οι πόροι (τα έσοδα) και όχι οι παροχές που είναι ελεημοσύνης, όπως τις χαρακτήρισαν.
Στην πλατεία Συντάγματος οι διαδηλωτές παρέμειναν για μικρό διάστημα, προκειμένου να ενισχυθεί ο σκοπός της διαμαρτυρίας με έντονα συνθήματα, «κατά των μέτρων και του καπιταλιστικού συστήματος», με έμφαση στην «ενωμένη εργατική τάξη» και στην «αντεργατική πολιτική των Βρυξελλών».

ΠΡΕΖΑ TV
12-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: