«Το θυμωμένο πλήθος έβαλε φωτιά στην τράπεζα», είναι ο χαρακτηριστικός υπότιτλος των τουρκικών τηλεοράσεων που μεταδίδουν από το μεσημέρι, με συνεχείς συνδέσεις με την Αθήνα, τα επεισόδια που σημάδεψαν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργάνωσαν τα συνδικάτα.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται ειδικότερα και στις επιθέσεις που δέχθηκαν ξένοι ανταποκριτές μεταξύ των οποίων και Τούρκοι δημοσιογράφοι, καθώς και το συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ΙΗΑ.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε επικοινωνία με την Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και σε συνεννόηση με τις εθνικές αρχές, αναφέρει ότι έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των τούρκων δημοσιογράφων και της διπλωματικής αποστολής που βρίσκονται στην Αθήνα.
Οι αντιδράσεις που σημειώνονται στα μέτρα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, προκαλούν έκπληξη στα μέσα ενημέρωσης και την τουρκική κοινωνία που διατηρεί νωπές ακόμα τις εντυπώσεις από μια ανάλογη κρίση που πέρασε η Τουρκία το 2001. Η μόνιμη επωδός των πολλών συζητήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας στις τουρκικές τηλεοράσεις, είναι ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση από το να πιούμε το πικρό ποτήρι».
«Το κράτος πτώχευσε προσπαθώντας να καλοπιάσει το λαό» , γράφει χαρακτηριστικά ο Ενγκίν Αρντίτς, αρθρογράφος της εφημερίδας Σαμπάχ, που έζησε και εργάσθηκε στην Ελλάδα στη δεκαετία του 90 .
« Ο‘Ελληνας δικαιούται 14 μισθούς , παίρνει σύνταξη στα 40 του χρόνια, οι 74 μεγάλες επιχειρήσεις ανήκουν στο κράτος , μεταξύ των οποίων οι σιδηρόδρομοι που χάνουν 800 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Αυτό που πτώχευσε είναι το δημόσιο», γράφει.
ΠΡΕΖΑ TV
5-5-2010
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου