Δευτέρα, Μαΐου 24, 2010

ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ "ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ" ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συνέστησε σήμερα στην Ισπανία να προχωρήσει σε "επείγουσες" μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βελτιώσει τη λειτουργία της αγοράς εργασίας και το τραπεζικό σύστημά της, έπειτα από μία αποστολή στη χώρα.
"Η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να επικεντρωθεί σε μία ήπια επανεξισορρόπηση της οικονομίας", ανέφερε το ΔΝΤ σε μία ανακοίνωση, καλώντας σε "μία επείγουσα και αποφασιστική δράση".
Το ΔΝΤ έδωσε τρεις προτεραιότητες: η πρώτη είναι "να καταστεί η αγορά εργασίας πιο ευέλικτη ώστε να ευνοηθεί η απασχόληση και η αναδιανομή της μεταξύ των τομέων", σε μία χώρα όπου το ποσοστό της ανεργίας ξεπέρασε το 20% το πρώτο τρίμηνο.
Η δεύτερη είναι μία "ενίσχυση του προϋπολογισμού ώστε να θέσει τα δημόσια οικονομικά σε μία βιώσιμη βάση". Η κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα λιτότητας που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση 15 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2010 και 2011.
Η τρίτη προτεραιότητα είναι μία "ενίσχυση του τραπεζικού τομέα και μία αναμόρφωση προκειμένου να ενδυναμωθεί η υγεία και η αποτελεσματικότητα του συστήματος", για το οποίο "οι κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι και άνισα κατανεμειμένοι μεταξύ ιδρυμάτων, επικεντρωμένοι κυρίως στα ταμιευτήρια".

ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2010

2 σχόλια:

shamanaman είπε...

Στα επόμενα 2 χρόνια θα παρακολουθήσουμε την ραγδαία πτώση του ''ανεπτυγμένου'' δυτικού κόσμου και την διάληση του πολιτικου,οικονομικου,κοινωνικού οικοδομήματος..
το ίντερνετ ως μία απο τις μεγαλύτερες ανακαλήψεις θα πέξει πολύ συμαντικό ρόλο στο ξύπνημα του κόσμου και την απαρχή της χρυσής εποχής της ανθρωπότητας..της κοσμικής συνείδησης.
τον αύγουστο θα κατακερματιστή η αμερικανική οικονομία και μετά η κατρακύλα παγκόσμια θα είναι όλο και πιο γρήγορη...και ασταμάτητη.αλλά παράληλα μ'αυτό πολύς κόσμος θα επενδύσει στην αυτογνωσία,αυτοοργάνωση,αλλυλεγύη και θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κενουργιας μεταβιομηχανικής ανθροπώτητας.

γνωρείστε τον ευαυτό σας και καλό ταξίδι σε όλους ;)

Ανώνυμος είπε...

Δώστε λίγο χρόνο . . .
Share

Δωστε μου λιγο χρονο,ζητησε ο διαχειριστης μας,λιγο χρονο για να αποδωσουν τα μετρα,ομως επειδη πρεπει να εισαι πυθια για να μαντεψεις τι εννοει οταν λεει κατι,γιατι οταν μιλαει αλλα λεει και συνηθως αλλα εννοει ας μαντεψουμε...

Δωστε μου λιγο χρονο για να τους βγαλω νοκ-αουτ,πηρα οτι αδυσωπητο μετρο μπορουσα να παρω,τους καθηλωσα για δεκαετιες τους μισθους,τους εκοψα δωρα και επιδοματα αδειας,ρωτησα και μου ειπαν οτι επιβιωνουν ακομη.

Τους αυξησα τα χρονια που χρειαζονται για να βγουν στην συνταξη,τους μειωσα στο ελαχιστο τις συνταξεις,τους εκοψα φαρμακα,εταιρειες φαρμακευτικες σταματησαν να........
εισαγουν σημαντικα φαρμακα στην χωρα,ρωτησα και μου ειπαν οτι ζουν ακομη......απελπισια με επιασε,τι αλλο να κανω?

Αυξησα τον ΦΠΑ,την βεζινη να τους κοπουν τα εξω που ειχαν καλομαθει,αδιαφορησα για τις τιμες που ειναι πανω απο 100% ακριβοτερες απο οπουδηποτε αλλου.

Συνεχιζω να τους δινω υποσχεσεις για διχτια και παραγαδια,να ελπιζουν ετσι οτι σε δυσκολη κατασταση θα τρεξω να τους βοηθησω,δεν καταλαβαν οτι και οταν ελεγα οτι"υπαρχουν λεφτα"παλι τις ιδιες ανοησιες οπως το διχτυ ασφαλειας ελεγα?


Στα σχεδια μου ειναι να κοψω επιδοματα και δωρα απο τους ιδιωτικους υπαλληλους,να απελευθερωσω τις απολυσεις,να μειωσω τις αποζημιωσεις απολυσεων,να μειωσω τους μισουν των νεων σε επιπεδα Ουγκαντας,καθε βραδυ δεν κοιμαμαι,σκεπτομαι τι αλλο πρεπει να κανω για να τους εξοντωσω επειδη τοσα χρονια με λεγανε ακαταλληλο και Γιωργακη,να μαθουν τα ζωα.

Δωστε μου λιγο χρονο ακομη.
Δεν λενε να τα τεζαρουν.
Σκεφτομαι τι αλλο μπορω να κανω,δεν θα διστασω.
Θα την σωσω την χωρα.

Χωρις αυτους βεβαια.
flymen