Δευτέρα, Μαΐου 17, 2010

ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ...ΠΩΣ ΚΙ'ΕΤΣΙ;;;ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΔΡΑΣΗ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ;;;

Δεν πέρασαν οι «σκληρές» προτάσεις για νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού των αγροτών που έγινε στη Θεσσαλονίκη.Σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βόρειας Φθιώτιδας, Βάιος Γκανής, που είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, είχε προαναγγείλει μαζική κάθοδο αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, στα πρότυπα των Γάλλων που εισβάλλουν στο Παρίσι, ενώ ανέφερε πως υπάρχει «ανοιχτή γραμμή» με αγρότες της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Βελγίου για τον συντονισμό της δράσης τους. «Δεν προχωράει τίποτα απ΄ αυτά που υποσχέθηκε το υπουργείο ότι θα γίνουν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Κι όσα γίνονται είναι αποκαρδιωτικά», είπε.
Τελικά, στη συνεδρίαση, που έγινε στο Ωραιόκαστρο με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων από 17 περιοχές της χώρας, επικράτησαν ψυχραιμότερες φωνές. Μετά μαραθώνια συζήτηση σχεδόν 8 ωρών, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με αίτημα να συναντηθούν μαζί του.

Επίσης, συντάχτηκαν τα κείμενα θέσεων του Πανελλαδικού επί των νομοσχεδίων της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ, το μητρώο αγροτών κ.ά., ενώ δεν ελήφθη καμία απόφαση για κινητοποιήσεις. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πάντως, επεξεργάζεται από κοινού με την ΠΑΣΕΓΕΣ σχέδιο... «Καλλικράτης» και στο συνεταιριστικό κίνημα, με συνενώσεις μεταξύ Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Στη διημερίδα που διοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ στο Πήλιο, η Κ. Μπατζελή κάλεσε τις συνεταιριστικές οργανώσεις «να περάσουν στη νέα γενιά συνεταιρισμών, να καταργήσουν συνεταιρισμούς και μέλη-φαντάσματα» και να προσαρμοστούν στις νέες οικονομικές και κοινωνικές δομές, «σπάζοντας τη σιωπή της αγοράς», όπως είπε. Οι προτάσεις του υπουργείου θα τεθούν προς διαβούλευση στα μέσα Ιουνίου.

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: