ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ...
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου "μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο". Οπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, με το σχέδιο νόμου προτείνονται μέτρα και πολιτικές που έχουν ως στόχο το εθνικό συμφέρον και την προστασία των Ελλήνων πολιτών.
Το πρόγραμμα σταθερότητας που σχεδιάστηκε και τα πρόσθετα μέτρα που προτείνονται με το σχέδιο νόμου θέτουν σε εφαρμογή το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την παροχή χρηματοδότησης ύψους 110 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 80 δισ. ευρώ αφορούν διμερή δάνεια από τις χώρες-μέλη της ΕΕ και τα 30 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το πρόγραμμα για την ανάκαμψη της οικονομίας προβλέπει μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που ανέρχονται σε έντεκα μονάδες του ΑΕΠ ή περίπου 30 δισ. ευρώ έως το 2013, με στόχο το έλλειμμα να είναι κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2014.
Επίσης, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, το μακροοικονομικό σενάριο προβλέπει ύφεση 4% το 2010 και επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012 και μετά.
Με το άρθρο πρώτο του σχεδίου νόμου περιγράφεται και θεσμοθετείται ο μηχανισμός και το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που συμπεριλαμβάνει και το μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής και το μνημόνιο συνεννόησης στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις οικονομικής πολιτικής, το οποίο συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι διατάξεις του άρθρου δεύτερου αποτελούν το νόμο πλαίσιο για την εφαρμογή του προγράμματος.
Με τις διατάξεις του άρθρου τρίτου μειώνονται περαιτέρω τα επιδόματα στο στενό δημόσιο τομέα και οι εν γένει αποδοχές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τα πάσης φύσεως επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές γενικά για τους λειτουργούς υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος μειώνονται κατά 8%.
Επίσης κατά 8% μειώνονται και τα έξοδα παράστασης του προέδρου της Δημοκρατίας, των προέδρων της κυβέρνησης και της Βουλής, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών και των υφυπουργών.
Εξάλλου, τα επιδόματα εορτών, Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και το επίδομα αδείας ορίζονται στα 500, 250 και 250 ευρώ αντιστοίχως για όλους τους δικαιούχους και καταβάλλονται μόνον εφόσον οι πάσης φύσεως μικτές τακτικές αποδοχές, επιδόματα και αμοιβές συνυπολογιζομένων και των επιδομάτων εορτών και αδείας, δεν υπερβαίνουν κατά μήνα τα 3.000 ευρώ (υπολογιζόμενες οι αποδοχές σε δωδεκάμηνη βάση).
Στην περίπτωση που ξεπερνούν το όριο των 3.000 ευρώ περικόπτονται τα επιδόματα αναλόγως.
Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση το επίδομα εορτών, Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας που καταβάλλεται σε όλους τους συνταξιούχους, από το δημόσιο, ή τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας ασφάλισης καθορίζεται στα 400 ευρώ για το επίδομα Χριστουγέννων και τα 200 ευρώ για το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας αντιστοίχως.
Από την παραπάνω εφαρμογή εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ.
Επίσης ορίζεται ότι τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται έως την 31 Δεκεμβρίου 2010, δεν θίγονται από την παραμονή των υπαλλήλων στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές, δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.
Εξάλλου, αναστέλλεται η καταβολή της δεύτερης δόσης της έκτακτης ενίσχυσης που χορηγήθηκε βάσει του νόμου 3808/2009 και ο χρόνος καταβολής του θα επανακαθοριστεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
Με το άρθρο τέταρτο του σχεδίου νόμου αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι, ενώ με το άρθρο 5 επιβάλλεται έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης στα κέρδη των επιχειρήσεων, ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα.
Η έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης θα επιβάλλεται στα κέρδη των επιχειρήσεων, εφόσον υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ.
Επιβάλλεται επίσης ειδικός φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Εξάλλου, σε παράρτημα (ΙΙΙ) που φέρει τον τίτλο "Ελλάδα - μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής" η κυβέρνηση προβλέπει μια εκτεταμένη περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής με ρυθμό ανάπτυξης του πραγματικού ΑΕΠ να μειώνεται το 2010-2011 αλλά να ανακάμπτει σταδιακά στη συνέχεια.
Το οικονομικό πρόγραμμα, προστίθεται, βασίζεται στην υπόθεση αρνητικής ανάπτυξης κατά 4% το 2010 και κατά 2,5% το 2011. Επισημαίνεται επίσης, ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος.
ΠΡΕΖΑ TV
4-5-2010
4 σχόλια:
ΚΑΒΛΙ ΧΟΝΤΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ!!!
ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΓΕΡΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ!!
ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΕΟΣ,Ο ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ!
ΕΜΠΑΙΝΕ ΓΙΩΡΓΑΡΕ ΜΗΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΥΖΟΥΝ!ΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ!!!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!ΖΗΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!
ΝΕΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ.
ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ .....ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΟΥΤΣΙΑ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΔΙΣΕΧΤΟ.
ΘΑ ΘΥΣΑΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΣΑΓΚΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΤΑΡΙΣΤΡΕΣ .
Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ
ΣΤΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΧΩΣΤΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟ
4:43 μμ kala sas taeizoun ta afentika sas skylia e skylia.den tha doioristis pote blaka
Δημοσίευση σχολίου