Παρασκευή, Μαΐου 28, 2010

ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Νέες καταγγελίες για ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή της Αγριάς έχουν θορυβήσει τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, η οποία προχωράει σε νέους ελέγχους.
Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στα χέρια της αρμόδιας αντινομάρχη Νατάσσας Οικονόμου, μόλις χθες 27 Μαΐου στην περιοχή της Αγριάς και μάλιστα σε τρία σημεία καταγράφηκαν περιστατικά ρύπανσης.
Ειδικότερα στην καταγγελία ζητείται να διενεργηθεί αυτοψία στη θέση «Λιμανάκι», καθώς όπως αναφέρει το έγγραφο πριν από μερικές μέρες από έναν από τους τρεις αγωγούς που καταλήγουν στην θάλασσα ανάβλυζαν και κόχλαζαν νερά χρώματος σταχτιού εντός της θάλασσας μαζί με ανθρώπινα περιττώματα και ούρα. «Η ενέργεια αυτή γίνεται περιοδικά και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, ενώ υπάρχουν και υπόνοιες ότι κατά πάσα πιθανότητα λειτουργεί και κόφτης, αφού η ροή των νερών αυτών δεν είναι συνεχόμενη», αναφέρει η καταγγελία.

Παράλληλα στην καταγγελία αναφέρει πως επί της οδού Δημάρχου Παραθύρη στην παραλία Αγριάς και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Παραθύρη και Παπαγιαννοπούλου υπάρχουν σχεδόν μόνιμα στάσιμα νερά, αποπλύματα πλυντηρίου, που εκβράζονται τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στο ρείθρο του πεζοδρομίου και επί της οδού εκπέμποντας ανυπόφορη δυσοσμία.
Στην ίδια καταγγελία επισημαίνεται πως επί της οδού Πορφυρογένη, από την θέση Foula Beachκαι νοτιοδυτικά της παραλίας, οι λειτουργούσες πολυκατοικίες σχεδόν πάνω στον αιγιαλό δημιουργούν πολλές φορές και ενίοτε συνέχεια δυσοσμία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι διερχόμενοι από την παραλία αυτή να την χρησιμοποιήσουν για τη λήψη των θαλάσσιων λουτρών τους, ενώ και τα νερά που πλένονται οι αυλές και τα μπαλκόνια καταλήγουν στη θάλασσα.
Μετά και την καταγγελία η αρμόδια αντινομάρχης κ. Οικονόμου ανέφερε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί οι αναγκαίες ενέργειες και θα διενεργηθεί ο απαραίτητος έλεγχος, ενώ θα συνταχθεί και νέο ΚΕΠΠΕ. Οι καταγγελίες έρχονται να προστεθούν στις τελευταίες καταγγελίες περίπου ένα μήνα πριν, οι οποίες οδήγησαν τη Νομαρχία Μαγνησίας να επιβάλλει στο δήμο Αγριάς το ανώτατο δυνατό πρόστιμο για ρύπανση ύψους 60.000 ευρώ.

Σε αντίθεση με το σταθμό μέτρησης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που κατέγραψε προχθές Τετάρτη ρεκόρ στα μικροσωματίδια, στις 2.35 μετά το μεσημέρι είχαν αγγίξει τα 884 mg, ο σταθμός μέτρησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας δεν σημείωσε καμία υπέρβαση.
Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε η κ. Οικονόμου, για την Τετάρτη 26 Μαΐου δεν μπορεί να δώσει στοιχεία, καθώς για κάποιες ώρες δεν έδωσε μετρήσεις ο σταθμός, ενώ σημείωσε πως οι υπερβάσεις στο σταθμό του Πανεπιστημίου μπορεί να οφείλονται σε συγκεκριμένη πηγή, καθώς βρίσκεται στο πεδίο του Άρεως κοντά στην περιοχή όπου αναπτύσσονται και οι δραστηριότητες του λιμανιού του Βόλου.

Συντάκτης: Αλίκη Φωτιάδου

ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: