Τετάρτη, Μαΐου 12, 2010

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ...

«Και τον ρόλο του επικίνδυνου να τον βάζαμε να παίξει σε κάποιο θεατρικό δεν θα ήταν καθόλου πειστικός». Αυτή την απάντηση έδωσε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αμφισσας ο γυμνασιάρχης στη Σχολή Μωραΐτη, Γιώργος Θαλάσσης, όταν εξεταζόμενος από την πολιτική αγωγή (Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου) ρωτήθηκε «αν με βάση τον χαρακτήρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα μπορούσατε να τον φανταστείτε να συμμετέχει σε επικίνδυνο επεισόδιο, όπως ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι». Ο εκπαιδευτικός, μιλώντας νωρίτερα στο δικαστήριο για τον 15χρονο που γνώριζε καθ' όλα τα γυμνασιακά του χρόνια, τον περιέγραψε ως ένα παιδί ντροπαλό, λιγομίλητο, καλοσυνάτο, ευγενικό, με σεβασμό στην ιεραρχία και στους καθηγητές, πολύ δεμένο με την αδελφή του.

Διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της πλευράς Κορκονέα, ότι ο Αλέξανδρος είχε αποβληθεί από το σχολείο, ενώ σε ερώτηση της υπεράσπισης «αν αποκλείετε τη συμμετοχή του Αλέξανδρου και του φίλου του σε επεισόδια» η απάντηση που έδωσε ήταν αποστομωτική:
«Απολύτως. Σε κανένα σημείο η φαντασία μου -και δεν έχω νοσηρή φαντασία, αν είχα θα σας διευκόλυνα- δεν μπορεί να το συλλάβει αυτό».
Ακόμη ο μάρτυρας μίλησε και για τον φίλο του Αλέξανδρου, τον Ν.Ρ., στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο 15χρονος το μοιραίο βράδυ.
Τον περιέγραψε ως παιδί συγκροτημένο, με άποψη, με ιδιαίτερες κοινωνικές και ανθρώπινες ευαισθησίες και με κλίση στη λογοτεχνία.
Εξήγησε ότι ο θάνατος του Αλέξανδρου ήταν το δεύτερο πλήγμα που δέχθηκε ο έφηβος, αφού την προηγούμενη χρονιά είχε πεθάνει άλλος στενός φίλος του.

Για τη μη προσέλευση του Ν.Ρ. στο δικαστήριο υποστήριξε ότι είναι κατανοητό ένας έφηβος με το τραυματικό βίωμα αυτής της απώλειας και της μετέπειτα σπίλωσης στη μνήμη του φίλου του να έχει συσσωρευμένο θυμό και να βιώνει κλονισμό της εμπιστοσύνης του στην κοινωνία και στους θεσμούς. Και απευθυνόμενος στον συνήγορο υπεράσπισης του πρώτου κατηγορουμένου είπε:
«Εκτιμώ ότι αν δεν είχατε κάνει τα σχόλια που έχετε κάνει σε βάρος του Αλέξανδρου και σε βάρος του ίδιου, θα ήταν εδώ».
Σημειώνεται ότι χθες στο «δελτίο μηνύσεων» σε βάρος των συνηγόρων πολιτικής αγωγής προστέθηκε και νέα, η τέταρτη κατά σειρά, μήνυση εκ μέρους του συνήγορου του Επαμ. Κορκονέα.

ΠΡΕΖΑ TV
12-5-2010

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: