Τετάρτη, Μαΐου 26, 2010

ΓΕΝΟΠ: ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΗ...ΚΑΛΑ...ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΣΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ...

Αρνείται να συζητήσει κάθε σκέψη για περαιτέρω μετοχοποίηση ή εκποίηση παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ.
Ετσι, προγραμματίζει κινητοποιήσεις αλλά και δικαστικές προσφυγές για να διαφυλάξει τα δικαιώματα των εργαζομένων στην περιουσία της ΔΕΗ. Η Ομοσπονδία, μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό, αποδεχόμενη κατ' αρχήν τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, «δείχνει τα δόντια» της σε όσους μέσα στο οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται σενάρια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Οπως λέει στην «Ε» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Φωτόπουλος, δεν μπορεί να γίνεται κουβέντα για μείωση του ποσοστού του Δημοσίου, κάτω από το 51%, ή πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, με πρόσχημα το άνοιγμα της αγοράς. Και αυτό, γιατί ήδη λειτουργούν 3 ιδιωτικές μονάδες και άλλες τόσες κατασκευάζονται, ενώ πολλές είναι οι εταιρείες που πουλούν ηλεκτρικό απ' ευθείας σε καταναλωτές.
Τα δύο εναλλακτικά σενάρια φέρεται ότι συζητά το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της πολιτικής των αποκρατικοποιήσεων. Ωστόσο ο επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός μόλις την περασμένη εβδομάδα δήλωνε πλήρη άγνοια και επιχειρηματολογούσε υπέρ της διατήρησης του 51% των μετοχών από το Δημόσιο. Οταν δε ρωτήθηκε ποιες μονάδες θα μπορούσε να πουλήσει η ΔΕΗ σε ιδιώτες, αστειευόμενος είπε ότι «πουλάει» αυτές που πρόκειται να κλείσουν, δηλαδή την 1 και 2 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και τις 1 και 2 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης.

ΠΡΕΖΑ TV
26-5-2010

Μ.Κα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: