Πέμπτη, Μαΐου 20, 2010

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ «ΠΑΓΩΜΑ» ΤΟΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΚΑΤΣΕΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;;;

Την τροπολογία με την οποία «παγώνουν» τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη χρονιά 2010-2011 ενώ επιτρέπει αυξήσεις 40 ευρώ ανά μαθητή για το κόστος μεταφοράς τους,ι παρουσίασε στη Βουλή η Λούκα Κατσέλη.
Αναφέρεται πως σε όλες τις τάξεις των νηπιαγωγείων, των δημοτικών, των γυμνασίων και λυκείων δεν επιτρέπεται καμία αύξηση για το 2010/11 σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά. Τονίζεται πως για κανένα λόγο (π.χ. αύξηση ωρών διδασκαλίας) δεν δικαιολογείται αύξηση, πέρα αυτής των 40 ευρώ ανα μαθητή για έξοδα μεταφοράς.
Η παρουσίαση έγινε στο περιθώριο της ψήφισης επί της αρχής και επί των άρθρων στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, του σχεδίου νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης εταιρειών.
Ακόμη η υπουργός Οικονομίας παρουσίασε τροπολογία που επιβάλλει μεταβατικό σύστημα υπολογισμού των τιμών των φαρμακευτικών προϊόντων μέχρι να προσδιοριστεί το νέο σύστημα και επιτρέπει μείωση της τιμής των φαρμάκων έως 30%.
Τέλος παρουσιάστηκε τροπολογία με την οποία οι εκλογές των επιμελητηρίων που ήταν να πραγματοποιηθούν μεταξύ Νοέμβρη και Δεκέμβρη αναβάλλονται για ένα τετράμηνο.

ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: