Δευτέρα, Μαΐου 31, 2010

Η ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΡΑΜΠΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Οι εργασίες επισκευής της ράμπας πρόσβασης των λουομένων με κινητικά προβλήματα που είχε υποστεί φθορές από το χειμωνιάτικο θαλάσσιο κύμα χώρο της διαχειριζόμενης από τον δήμο Ελληνικού παραλίας ξεκίνησαν την Κυριακή 30 Μαίου . Την ευθύνη των εργασιών ανέλαβε συνεργείο του δήμου επικουρούμενο από δεκάδες εθελοντές μεταξύ των οποίων και άνθρωποι με αναπηρίες. Το μήνυμα που από κοινού μας μετέφεραν δημότες , άνθρωποι με αναπηρία, δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτική αρχή είναι ότι “ελεύθερη παραλία σημαίνει και προσβάσιμη σε όλους παραλία”. Διότι η κινητοποίησή τους δεν έγινε για το θεαθήναι. Δυστυχώς στην χώρα μας, η διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος ανεμπόδιστης πρόσβασης στις χαρές της θάλασσας εξακολουθεί να συνεπάγεται πράξεις και πρακτικές ημιπαράνομες, στα όρια του επαναστατικού. Ακόμα και αν το προκείμενο αφορά την απλή επισκευή μιάς ράμπας που “οδηγεί ” τον συνάνθρωπο με κινητική αναπηρία/χρήστη αναπηρικού αμαξιδίου στο ειδικό αναβατόριο εισόδου στην θάλασσα...

Πράξη επαναστατική, λοιπόν, η επισκευή μιάς ράμπας, όσο και αν αυτό ακούγεται και διαβάζεται ως περίεργο! Η εξήγηση είναι απλή : Καθώς δεν έχει ακόμη δοθεί η διαχείριση της πλαζ στο δήμο Ελληνικού, κάθε εργασία επισκευής της ράμπας θεωρείται παράνομη, μπορεί να οδηγήσει στο κρατητήριο το συνεργείο που επισκευάζει, και στο εδώλιο του κατηγορούμενου δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που προϊστανται.
Η παραπάνω απειλή μόνο θεωρητική δεν είναι. Οπως μας πληροφορεί η δημοτική σύμβουλος με κινητικά προβλήματα και “ψυχή” της όλης προσπάθειας Γεωργία Αδαμίδου, “όταν πριν λίγες μέρες έγινε γνωστή η πρόθεσή μας να επισκευάσουμε την ράμπα, έκτοτε τοπικό αστυνομικό τμήμα και λιμενικό ξεκίνησαν να εποπτεύουν καθημερινά το χώρο για να αποτρέψουν τις εργασίες επισκευής. Οταν λίγα μέτρα παραπέρα λειτουργούν παράνομα νυχτομάγαζα υπό την πλήρη ανοχή τους”
Ελέω κινητοποίησης, η επισκευή της ράμπας μέσα σε λίγες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί . Μετά όμως τι ; Θα ξαναρχίσουν σε πρώτη ευκαιρία οι οχλήσεις και παρακολουθήσεις μετά απειλών από πλευράς αστυνομίας και λιμενικού ώστε η ράμπα να ... καταδιωχθεί και οι αυτουργοί της να καταδιωχθούν ως παραβάτες του νόμου; Το ερώτημα θέτει και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας σε επερώτησή του στις 28 Μαϊου προς τους υπουργούς εσωτερικών και οικονομικών , αξιώνοντας να δοθεί οριστικό τέλος σε συμπεριφορές και νοοτροπίες που δεν προσβάλλουν μόνο τους ΑμεΑ αλλά συνολικότερα την Ελλάδα ως πολιτισμένη χώρα.
Μοναδικός τρόπος γι’ αυτό είναι η επίσημη ανάθεση της διαχείρισης της παραλίας στον δήμο Ελληνικού, αίτημα το οποίο έχει ξεκάθαρα διατυπώσει εδώ και μιά τριετία η δημοτική αρχή και συνυπογράφει η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών. Μαζί τους και η κοινή ανθρώπινη λογική, το πανανθρώπινο διαχρονικό ένστικτο ελευθερίας .

ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: