Πέμπτη, Μαΐου 20, 2010

ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΚΟΒΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΟΥΓΓΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ...ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ...ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ...

Το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας επικύρωσε τροποποίηση του Συντάγματος την Πέμπτη για μείωση των βουλευτών κατά το ήμισυ, ξεκινώντας από το 2014.
Έπειτα από πρόταση του κεντροδεξιού κόμματος, Fidesz, που κέρδισε την πλειοψηφία στις εκλογές του Απριλίου υπό την προεδρία του Βίκτορ Ορμπάν, αποφασίστηκε η μείωση των βουλευτών σε 200 από 386 που είναι σήμερα.
Το κυβερνόν κόμμα εξασφάλισε στις εκλογές 263 θέσεις, κερδίζοντας την πλειοψηφία που απαιτείται (τα δύο τρίτα) για τη διεξαγωγή διαρθρωτικών αλλαγών, μέσω τροποποιήσεων του Συντάγματος.
Στις πρώτες προτάσεις του κόμματος, συμπεριλαμβάνονται η μείωση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων σε εθνικό επίπεδο και η δημιουργία μιας νέας κυβερνητικής θέσης, αυτής του αναπληρωτή πρωθυπουργού.
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 29 Μαΐου, το Fidesz δεν έχασε χρόνο, προτείνοντας, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου κοινοβουλίου την Παρασκευή, μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, που σχετίζονται με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2010

1 σχόλιο:

prince serengeti είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΝΑΓΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΓΚΑΝΙΚΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ &ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ?ΜΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ.&ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΣΜΑ:ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝ & 300 ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΙ(ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ)ΑΛΛΑ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.&ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.