Τετάρτη, Μαΐου 26, 2010

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ;;;

ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ κάλυψη στον Κων. Καραμανλή για τα γαλάζια σκάνδαλα και μετωπική επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη επιχειρεί η Ρηγίλλης να αντιμετωπίσει την υπόγεια διαμάχη καραμανλικών και μητσοτακικών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ν.Δ.. Η πρώην υπουργός, η οποία ανοίγει τον βηματισμό της για την ίδρυση νέου κόμματος, εξαπολύει πλέον ευθείες βολές κατά της διακυβέρνησης Καραμανλή- με απώτερο στόχο να δημιουργήσει προβλήματα στον Αντώνη Σαμαρά, όπως εκτιμούν επιτελικά στελέχη του κόμματος.

Η κ. Μπακογιάννη, μετά την αναφορά ότι δεν είχε αντιληφθεί το δημοσιονομικό ναυάγιο, καθώς είχε απορροφηθεί από το έργο της στο υπουργείο Εξωτερικών και ταξίδευε διαρκώς, συνέχισε τις βολές κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, αναφέροντας (σε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ») ότι «το πρόβλημα της Ν.Δ. ήταν ο μεγάλος φόβος για το πολιτικό κόστος». Ιδιαίτερα επικριτική ήταν και για τον κ. Σαμαρά, καθώς πρόσθεσε: «Η νέα ηγεσία της Ν.Δ., η οποία βρίσκεται δεξιότερα από ποτέ, θα αναζητούσε έναν λόγο για να με αποκλείσει από το κόμμα, ως φιλελεύθερη...».

Κομματικοί παράγοντες θεωρούν ότι οι επιθέσεις της κ. Μπακογιάννη θα ενταθούν παράλληλα με τις διεργασίες για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Σινιάλο προς αυτή την κατεύθυνση εκτιμούν αρκετοί ότι αποτελεί και η χθεσινή παρέμβαση του πρώην υφυπουργού και βασικού υποστηρικτή της κ. Μπακογιάννη, Αθ. Γιαννόπουλου, ο οποίος ανέφερε (στον Θέμα 98,9) ότι «σήμερα υπάρχει χώρος για ένα νέο κόμμα».

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, η νέα ηγεσία παρέχει κάλυψη προσωπικά στον κ. Καραμανλή για τα σκάνδαλα, όπως το Βατοπέδι, αλλά κρατά σαφείς αποστάσεις από τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του, πιέζοντας παράλληλα τον πρώην πρωθυπουργό να σπάσει τη παρατεταμένη σιωπή του και να αναλάβει το βάρος της «απολογίας» για την περασμένη πενταετία. Ως προαναγγελία της εμφάνισης Καραμανλή ερμηνεύθηκε χθες η δήλωση του Ευρ. Στυλιανίδη: «Η διακυβέρνηση Καραμανλή έχει και σημαντικές θετικές στιγμές, όπως έχει και λάθη και παραλείψεις... Γι΄ αυτόν τον λόγο θεωρώ ότι κάποια στιγμή οφείλει να βγει και να μιλήσει. Το πιστεύω και νομίζω ότι θα το κάνει...», είπε ο πρώην υπουργός (στον Αθήνα 98.4), ενώ το στίγμα των σαμαρικών εξέπεμψε ο πρώην βουλευτής Ι. Μανώλης (στο Κανάλι 1): «Ο Καραμανλής οφείλει στην παράταξη που τον τίμησε και τον έκανε πρωθυπουργό να μιλήσει και θα μιλήσει...». Παράλληλα διεμήνυσε στην κ. Μπακογιάννη «να παραιτηθεί από βουλευτής αν θέλει να κάνει άλλο κόμμα».
Την ίδια στιγμή, τεστ για τη Ρηγίλλης αποτελούν οι εσωκομματικές κάλπες που στήνονται την Κυριακή για τις νέες διοικήσεις στις γαλάζιες νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις, ενώ εμφυλιοπολεμικό είναι το κλίμα στην Κρήτη. Χθες, έξι μέλη του κόμματος από τα Χανιά γνωστοποίησαν το αίτημά τους να διαγραφούν άμεσα «από τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά», ενώ κατά τον πρόεδρο της τοπικής ΝΟΔΕ κ. Βούρβαχη, η οργάνωση έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών από πολλά μέλη και δεκάδων απειλών για αποχωρήσεις.

ΠΡΕΖΑ TV
26-5-2010

1 σχόλιο:

prince serengeti είπε...

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΗΨΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ?ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ?ΣΑΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ.