Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BLOOMBERG...ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΩ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ;;;;

Οι διαδηλώσεις και οι ταραχές στην Αθήνα απειλούν να υπονομεύσουν τον τουρισμό, έναν από τους λίγους τομείς που γνωρίζουν ανάπτυξη στην Ελλάδα (16% του ΑΕΠ) και που αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα για εξομάλυνση του οδυνηρού προγράμματος λιτότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
“Οι άνθρωποι θα το ξανασκεφτούν για να επισκεφτούν την Ελλάδα”, δήλωσε στο πρακτορείο ο Ίαν Γκαμσί, διευθυντής του Otus & Co στο Λονδίνο που συμβουλεύει τα ξενοδοχεία Marriott International και Hilton παγκοσμίως. “Όσοι έχουν κάνει κρατήσεις θα αρχίσουν να καλούν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία. Αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα”.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (World Travel and Tourism Council), τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, ο τουρισμός αποτελεί το 16% του ΑΕΠ της Ελλάδας και περίπου το ένα πέμπτο των θέσεων εργασίας.

Το δημοσίευμα επικαλείται μαρτυρίες που ύστερα από τα χθεσινά επεισόδια, θα το "ξανασκεφτούν" για να ταξιδέψουν στη χώρα μας. Η Μέγκαν ΜακΚούλα που ζει στη Δυτική Βιρτζίνια, εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει τα σχέδια για 10 ημέρες διακοπών στην Πάτμο, επισημαίνεται στο δημοσίευμα. “Η μητέρα μου και ο πατέρας μου με πήραν τηλέφωνο. Ο άντρας μου ανησυχεί ότι αν πάμε εκεί και αναζωπυρωθεί η κατάσταση, μπορεί να κολλήσουμε. Ίσως να μην πάμε”, δήλωσε η ίδια.
Η υφυπουργός Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου ζήτησε τη διευκόλυνση των διαδικασιών για έκδοση βίζας ενώ την επόμενη εβδομάδα ζήτησε από τα ξενοδοχεία τη συγκράτηση των τιμών στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Οι τιμές των ξενοδοχείων στη Δυτική Ευρώπη έχουν ενισχυθεί σε σχέση με πέρσι. Στην Ελλάδα καταγράφεται αύξηση 4% ενώ στη Γαλλία 14%, σύμφωνα με το Travelocity.com.

Η αρνητική δημοσιότητα ενδέχεται να αποτελέσει αποτρεπτικό στοιχείο για τους ταξιδιώτες, που ανησυχούν για την ασφάλειά τους, δήλωσε στο Bloomberg ο Ντρου Πάτερσον, διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού πρακτορείου Jetsetter στη Νέα Υόρκη. “Οι καταναλωτές διαβάζουν τον Τύπο και αντιδρούν. Όταν τα πράγμα εκρήγνηνται, όταν υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις στον Τύπο, θα επιβραδυνθεί ο ρυθμός κρατήσεων”, δήλωσε ο ίδιος.

ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ...ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ...ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ...ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
6-5-2010

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΡΩΣ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανώνυμος είπε...

pes ta re preza gamo to soi tous tous mpastardous

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε 3:04, επιτρέπεται όμως να υπάρχει τομέας που να προοδεύει σ'αυτή τη χώρα;
Θα δίνει το κακό παράδειγμα!

Πρέπει πάση θυσία να δείξουμε σε όλους, ότι εδώ είμαστε άχρηστοι γιά όλα, εκτός από το να βγαίνουμε στους δρόμους.

Όσο γιά τις αφορμές, αυτές δε μας λείπουνε ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ...ΠΟΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ? ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 12ΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ? ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΜΕ 200 ΕΥΡΟ? ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΜΑΖΙΚΟΥ-ΦΘΗΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ...ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ....

Ανώνυμος είπε...

Οικογενειοκρατία καλά κρατεί - ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ


Μυαλό δεν βάζουν οι Έλληνες πολιτικοί. Ειδικά μόλις καταλάβουν και υπουργικό θώκο τότε τα πράγματα ξεφεύγουν...
Ο Υπουργός κος. Μπεγλίτης τι έκανε για να έχει το κεφάλι του "ήσυχο";;;
Απέσπασε στο γραφείο στο υπουργείο την...... γυναίκα του κα. Γάργαλη Μαρία και την κολλητή της από το Υπουργείο Εξωτερικών!!!!!
Στο πολιτικό του γραφείο στην Κόρινθο την αδελφή του Μπεγλίτη..... Κατερίνα από το Τελωνείο Κορίνθου!!!!!
Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Έτσι έχουν μάθει όλα τα χρόνια. Βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Κοντά είναι το τέλος τους. Ούτε κεράκι σε τούρτα γενεθλίων δεν θα σβήσουν.

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΑΤΕ ΖΩΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕΙΝΑΤΕ ΛΙΓΑ ΠΙΑ.

ΟΡΘΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ.

Ειναι σαν ενας αραπης με μια πουτσα 3 μετρα, να μπαινει στο σπιτι σου, να σε βιαζει, να σε κλεβει και να φευγει, και μετα να σου λεει:

φιλε, μην αντιδρασεις ή φωναξεις γιατι θα αμαυρωθει η εικονα σου στην γειτονια, και δεν θα ερχεται και κανενας να σε επισκεφτει στο σπιτι.

ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΖΩΑ?

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΟΠΑΣΟΚ Η ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ, Η ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΝΕ ΘΥΜΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

Αφου δεν τους μειωνουνε σε αριθμο θα τους μειωσουμε εμεις.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 3:39, από τουρισμό μπορεί να μην ξέρεις, αλλά είσαι πονόψυχος: Επειδή υποτίθεται ότι, π.χ.''στα ξενοδοχεία δουλεύουν 12ωρα χωρίς ρεπό'', εσύ θέλεις να μείνουν τελείως άνεργοι , γιά να ξεκουραστούν λιγάκι οι άνθρωποι...

Ανώνυμος είπε...

δουλεύω 15 χρόνια στον ξενοδοχειακό κλάδο οπότε αν μη τι άλλο επέτρεψε μου να γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις...ο τουρισμός στην χώρα αυτή έχει πεθάνει εδώ και δεκαετίες...