Παρασκευή, Μαΐου 28, 2010

ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕΣΩ OFF SHORE ΣΤΗ ΛΙΒΕΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΜΜΑΟΥΣ...ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ!!!

Υποπτες συναλλαγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μέσω off shore εταιρείας στη Λιβερία, προθεσμιακές καταθέσεις και επενδύσεις σε μετοχές-φούσκες εταιρείας που χτύπησε “κανόνι”, αποκαλύπτονται για τη μεγάλη κομπίνα που στήθηκε στη μονή Αναστάσεως του Χριστού - Εμμαούς, στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, και ερευνάται από την εισαγγελία.
Το ΣΔΟΕ έχει συγκεντρώσει δέκα κούτες με στοιχεία για την υπόθεση και σε πόρισμά του αναφέρεται πως μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών το μοναστήρι έχασε ποσό που ξεπερνά τα 17 εκατομμύρια ευρώ.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διωκτικές αρχές, που είχαν κάνει έφοδο στο μοναστήρι στα τέλη του 2008 κατάσχοντας συμβόλαια δανείων για αγορά ακινήτων, εμπλέκουν έναν ηλικιωμένο μοναχό, έναν 45χρονο μοναχό που ορίστηκε οικονομικός διαχειριστής χωρίς να προβλέπεται από το καταστατικό, έναν δικηγόρο και τρεις γυναίκες ιδιώτες, τα ονόματα των οποίων φαίνονται σε κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών. Στο μικροσκόπιο των αρχών, που έχουν ξεκινήσει την προανάκριση της υπόθεσης, έχουν μπει δύο τραπεζικά δάνεια ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αποπλήρωνε το μοναστήρι, με συνέπεια να ζημιωθεί η περιουσία του, όπως φαίνεται και από τα ποσά που διακινήθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
“Ο μοναχός, με το πρόσχημα της οικονομικής ενίσχυσης του ησυχαστηρίου, προσέγγισε πρόσωπα που εκκλησιάζονταν ή είχαν πνευματική σχέση και τους έπεισε να αγοράσουν αγροτεμάχια με τη λήψη δανείου στο όνομά τους, μέρος του οποίου ιδιοποιήθηκε από τον δικαιούχο του, δηλαδή το ησυχαστήριο, αφού με χρήματά του εξοφλήθηκαν ή εξοφλούνται τα δάνεια”, αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες στα συμπεράσματα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ. Επίσης τονίζεται ότι “υπεξαιρέθηκαν τα χρηματικά ποσά που προήλθαν από δάνεια των παρένθετων προσώπων, τα οποία ιδιοποιήθηκαν αφού περιήλθαν στην κατοχή τους με την ιδιότητα των δήθεν εκπροσώπων του ησυχαστηρίου, χωρίς να είναι”.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων, η απάτη σε βάρος του μοναστηριού προσδιορίζεται στο ποσό των 11.587.206 ευρώ και η υπεξαίρεση στο ποσό των 5.624.393 ευρώ.

ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2010


Κώστας Καντούρης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γιατι παω στοιχημα οτι θα αθωωθουν πανηγυρικα οπως ο Εφρεμ ,που εκανε μηνυσεις για συκοφαντικη δυσφημηση σε δημοσιογραφους και τις κερδισε (αυτο ξεχασαν να το πουν τα καναλια και να το γραψουν τα δηθεν ανεξαρτητα blog τυχαια παντα....) οση προπαγανδα και αν κανετε το εργο φαινεται