Πέμπτη, Μαΐου 20, 2010

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ, ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ SIEMENS

Αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η επιστολή του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής Σ. Βαλυράκη για τη Siemens προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου, η οποία ερμηνεύθηκε από τους βουλευτές ως επιχείρηση έκδοσης πορίσματος με προοπτική τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής. Επί της ουσίας, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, η κυβερνητική παράταξη ακολουθεί την ίδια γραμμή, όπως έχει ήδη πράξει στο Βατοπέδι, κατηγορώντας στην περίπτωση αυτή ως φυσικούς αυτουργούς (για το αδίκημα της απιστίας) κρατικούς λειτουργούς για την παραλαβή του συστήματος ασφαλείας C4Ι και ως ηθικούς, τους πολιτικούς τους προϊσταμένους από το 2004 έως το 2008.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές προκειμένου να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους επικαλούνται απόσπασμα της επιστολής του κ. Βαλυράκη -με την οποία περιγράφονται οι ευθύνες του πρώην ανακριτή Ν. Ζαγοριανού και ζητείται περαιτέρω διερεύνησή τους- ότι «οι υπάλληλοι, αν και γνώριζαν ότι δεν έπρεπε να παραλάβουν το έργο χωρίς το στοιχείο της διαλειτουργικότητας, προφανέστατα πιεζόμενοι από στελέχη της κυβέρνησης προσυπέγραψαν την παραλαβή του».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Τζαβάρας μίλησε για εκτροπή της εξεταστικής επιτροπής από τον σκοπό της και για ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, ενώ χαρακτήρισε την επιστολή προάγγελο του πορίσματος των μελών της πλειοψηφίας.
«Για ακόμη ένα επεισόδιο δημιουργίας κλίματος εντυπώσεων», έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, ενώ ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε «για παιχνίδια με στόχο τη συγκάλυψη».

Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις των μαρτύρων, αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε στην επιτροπή ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του «Αθήνα 2004» και νυν σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γ. Σπανουδάκης, ο οποίος, αν και αρχικά είχε συμφωνήσει με τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Ζορμπά για τη μη παραλαβή του συστήματος C4Ι, στη συνέχεια με εισήγησή του τάχθηκε υπέρ της παραλαβής του έστω και τμηματικά.
Ερωτηθείς για τις συχνές επαφές του με τον Μ. Χριστοφοράκο από το 2003 ώς το 2007, όπως αυτές προκύπτουν από το ημερολόγιο του άλλοτε ισχυρού άντρα της γερμανικής εταιρείας, δεν τις αρνήθηκε δηλώνοντας ότι ήταν υποχρεωμένος να έχει επαφές για την πορεία του έργου.
Αναφορικά με την εταιρεία Borders που «έπαιξε» τον ρόλο του συμβούλου στο «έργο» ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσε ότι ο ίδιος ανέθεσε απευθείας το συγκεκριμένο έργο στην εταιρεία, έπειτα από πρόταση της ΔΟΕ. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο «Αθήνα 2004» κατέβαλλε 1.200 ευρώ ημερησίως σε καθέναν από τους 50 συμβούλους που εργάστηκαν για να δώσουν τα «φώτα» τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. *

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: