Παρασκευή, Μαΐου 21, 2010

ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ SMS-ΑΠΑΤΗ ΥΨΗΛΗΣ ΧΡΕΩΣΗΣ...

«ΚΟΚΚΙΝΟ» ΣΤΗΝ πληρωμή παράνομων χρεώσεων από γραπτά μηνύματα που αποστέλλονται από εταιρείες- φαντάσματα μέσω των λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας, ανάβει η Κομισιόν.
Η Κομισιόν μάλιστα διευκρινίζει ότι οι εταιρείες δεν έχουν δικαίωμα να διακόπτουν τη σύνδεση ή να αφαιρούν τον αριθμό του τηλεφώνου από τους συνδρομητές που αρνούνται να πληρώσουν τέτοιες χρεώσεις.
Οι απαντήσεις της αρμόδιας επιτρόπου Νέλι Κρόες σε σχετικές ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή με θέμα τις παράνομες χρεώσεις, υπό την ανοχή των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, είναι χαρακτηριστικές. Μεταξύ άλλων η κ. Κρόες ξεκαθαρίζει ότι: «Η συνεχής και ανεπιθύμητη εμπορική άγρα πελατών μέσω SΜS (π.χ. καλώντας τους πελάτες να τηλεφορτώσουν διάφορες πολυμεσικές υπηρεσίες) θεωρείται επιθετική πρακτική και απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την Οδηγία 2005/29/ΕΚ για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές».

Η ίδια Οδηγία, σύμφωνα με την κ. Κρόες, «απαγορεύει επίσης την πώληση “αυτόκλητων υπηρεσιών” και οι εταιρείες δεν έχουν το δικαίωμα να ζητούν άμεση ή μεταγενέστερη πληρωμή για προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχουν, τα οποία δεν είχαν ζητηθεί από τον καταναλωτή». Οσον αφορά τον κίνδυνο να χάσει ο συνδρομητής το δικαίωμα της σύνδεσης, αλλά και της διατήρησης του ίδιου αριθμού τηλεφώνου, η Επίτροπος υπογραμμίζει: «Με την επιφύλαξη της συμβατικής συμφωνίας μεταξύ των εξαπατημένων καταναλωτών και της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, το άρθρο 20 της οδηγίας για την καθολική υπηρεσία προβλέπει ότι οι συνδρομητές που υποβάλλουν σχετική αίτηση, διατηρούν τον αριθμό τους, ανεξάρτητα από την επιχείρηση που παρέχει την υπηρεσία».

ΠΡΕΖΑ TV
21-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: