Παρασκευή, Ιουνίου 18, 2010

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ 10 ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗ SIEMENS...ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...

Δέκα πρώην υπουργοί του ΠαΣοΚ και της ΝΔ θα κληθούν από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens να ανοίξουν οικειοθελώς τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, καθώς και εκείνους των μελών των οικογενειών τους. Επειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ των στελεχών των δύο κομμάτων που έχουν επιφορτιστεί να συντάξουν τη λίστα των υπουργών (κ. Α. Μακρυπίδης από το ΠαΣοΚ και κ. Κ. Τζαβάρας από τη ΝΔ), συμφωνήθηκε να ανοίξουν οι λογαριασμοί κατ΄ αρχάς των εξής 10 πρώην υπουργών: των κκ. Αν. Μαντέλη, Α. Τσοχατζόπουλου, Γ. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη και Χρ. Βερελή από το ΠαΣοΚ και των κκ. Γ. Βουλγαράκη , Μ. Λιάπη, Γ. Αλογοσκούφη, Β. Πολύδωρα και Χρ. Μαρκογιαννάκη (ως αναπληρωτή υπουργού) από τη ΝΔ.

Τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα θα λάβουν σχετικές προσωπικές επιστολές από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία θα τους ζητεί να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ώστε να γίνει έλεγχος σε σύγκριση με τις κινήσεις ύποπτων εμβασμάτων συγκεκριμένων ποσών που διακινήθηκαν σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Θα πληροφορούνται δε ότι, αν δεν δεχθούν να ανοίξουν οι ίδιοι τους λογαριασμούς τους, θα κινείται η προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία. Πάντως η λίστα δεν έχει κλείσει, όπως διαβεβαιώνουν και τα δύο κόμματα, και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εμπλουτιστεί καθώς η συμφωνία των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής προβλέπει και υφυπουργούς οι οποίοι εμπλέκονται στην υπογραφή και στην υλοποίηση των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Δημοσίου και Siemens, καθώς και των τροποποιητικών συμβάσεών τους (περίοδος 1997-2006).

Ο κ. Τζαβάρας σχολίασε πως «το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα δεν προδικάζει πορισματική διαπίστωση που να τους εμπλέκει στο σκάνδαλο, ούτε καμία ύποπτη σχέση», ενώ ο όλος χειρισμός προκάλεσε τις αντιδράσεις της Αριστεράς. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Αθ. Παφίλης δήλωσε ότι «ναι μεν αποφασίστηκαν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα ζητηθεί ο έλεγχος των λογαριασμών, αλλά δεν υπάρχει οριστική απόφαση για τα συγκεκριμένα πρόσωπα» . Στο ίδιο μήκος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «ο κατάλογος των ονομάτων που κυκλοφόρησε αποτελεί αυθαίρετη ενέργεια των δύο μεγαλύτερων κομμάτων».

Χθες εξάλλου η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Βασιλική Τσόνογλου προσκόμισε στην Επιτροπή εσωτερικό ενημερωτικό έγγραφο της Siemens με υπογραφή του Μ. Χριστοφοράκου, στο οποίο εμφανίζονται οι τότε (Αύγουστος του 2004) υπουργοί Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης και Μεταφορών Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπης να χαρακτηρίζουν αξιόπιστη την εταιρεία και καταλύτη για την επίλυση προβλημάτων όσον αφορά το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ.

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 30 Αυγούστου 2004, περιλαμβάνεται στην έκθεση της Debevoise και φέρεται να επισημαίνεται σε αυτό η θετική τοποθέτηση των δύο υπουργών υπέρ της συνεργασίας με τη Siemens, ενώ- σύμφωνα πάντα με την κυρία Τσόνογλου- φέρονται να άφηναν εμμέσως να διαφανεί ότι είχαν διασφαλισμένη ελευθερία κινήσεων ως μέλη της τότε κυβέρνησης για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Τέλος, επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Σ. Βαλυράκη απέστειλε χθες ο δημοσιογράφος κ. Π. Τσίμας, ο οποίος αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματός του είτε σε ταξίδια με τον Μ. Χριστοφοράκο είτε σε δώρα που ελάμβανε από τη Siemens στον ονομαστική του εορτή δηλώνει ότι διατηρούσε «φιλική, οικογενειακή σχέση» και ότι το «πλαίσιο της γνωριμίας και της σχέσης μαζί του ανάγεται σε χρόνο ανύποπτο και σε περιβάλλον άσχετο τόσο με την επαγγελματική μου ιδιότητα όσο και με τη δική του». «Ούτε με την εταιρεία Siemens είχα ποτέ καμία απολύτως σχέση, θεμιτή ή, πολύ περισσότερο, αθέμιτη» επισημαίνει ο κ. Τσίμας.

ΠΡΕΖΑ TV
18-6-2010

15 σχόλια:

Νικόλας Μαλγαρινός είπε...

Οχι μόνον των 10 Υπουργών, αλλά πρέπει να ελεγχθούν και:
Πρώην διευθυντάδες Εφοριών,
Τελωνείων,Δασαρχείων, διευθύνσεων συγκοινωνιών, Νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων,Τεχνικών υπηρεσιών δήμων και Νομαρχιών, Επιβλεπόντων μηχανικών μεγάλων δημοσίων έργων, όλων των βουλευτάδων, γραμματέων και γενικών διευθυντών υπουργείων,όλων των Νομαρχών,Δημάρχων και κοινοταρχών.
Και γενικά όλων εκείνων που έχουν ή είχαν σχέση με προμήθειες του δημοσίου, αναθέσεις έργων, από το 1974 και μετά.Τότε και μόνον τότε θα μπουν στο ταμείο του κράτους πάνω από δύο τρισεκατομμύρια euro, τόσα και άλλα τόσα έχουν ροκανίσει.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης να μας ενημερώσουν πως γίνεται το ξέπλυμα της μίζας.
Ένα σεμινάριο ρε αδερφέ στη δωρεάν... παιδεία.
Δεν φοιτήσαμε όλοι σε ιδιωτικά κολλέγια παρασκευής μεταλλαγμένων προιόντων () του καζινοκαπιταλισμού.
Πως λαμβάνεις το χρίσμα; Υπάρχει αξιοκρατία; Πως ορίζεται η σειρά και τα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του Σκευρωβουλίου; Οι εξετάσεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ;
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω μπορώ να συμμετέχω στις συνεδριάσεις της γνωστής λέσχης Μπίλντερμπεργκ και τι προσόντα πρέπει να διαθέτω για να συμβάλλω ως γαλαζοαίματος στον καθορισμό της τύχης των λαών;
Ρωτάω πολλά;

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΛΑΨΤΕ ΕΧΑΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να ανοιχτούν και οι λογαριασμοί συζύγων, τέκνων και λοιπόν συγγενών των πρώην υπουργών !

Δεν είναι χαζός ο κάθε κλεφτο/υπεύθυνος να τα έχει στο όνομά του...!!

Αλλά σιγά μην γίνει...

Ανώνυμος είπε...

kai kati trexei sta gyftika...
As ksekinisoun apo Poleodomia, meta kata topous efories, diaxeiristes dimosiwn ergwn idiaitera Pliroforikis, meta na kanoun mia volta ki apo tous dimosious pou dinoun ta parastatika oloklirwsis ergwn (apaitoyntai gia plirwmi idiwtwn pou pairnoun meros sta dimosia erga) ki an apo to po8en esxes aftwn edw de bgaloun ena akomi AEP, na mou tripisete ti miti.

Ανώνυμος είπε...

Nα ανοιξει και ο τραπεζικος λογαριασμος του Ε.Βενιζελου,να δουμε τι εγινε με το τραμ και αλλα εργα ,οταν ο κυριος αυτος ηταν υπουργος μεταφορων.

prince serengeti είπε...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Η΄΄ΕΣΤΩ ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΚΕΙΜΑΝ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 34/767/2007 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1&ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΡΚΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η΄΄ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε αφελείς, νομίζετε οτι έχουν κάνει το λάθος του Κουτσόγιωργα να υπογράψουν και αποδείξεις για τις μίζες; Ο υπογεγραμμένος ... έλαβα το ποσό των .... τόσων ευρώ ως μίζα; Όλοι αυτοί οι μιζαδόροι έχουν ανώνυμους λογαριασμούς.

Ανώνυμος είπε...

poioi na elegksoun poious re mogolaki?
afou prokeitai gia ta idia prosopa.
kanenas elegxos
ksilo kai poutsa mexri na ta epistrepsoun.

Ανώνυμος είπε...

@11:20 πμ

μαζί σου, αλλά να ξέρεις θα πρέπει να αρχίσουμε τις εξαγωγές κρατρουμένων έτσι και γίνει κάτι τέτοιο. Δε χωράνε όλα τα λαμόγια στις φυλακές μας.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΚΛΕΙΣΑΝΕ (ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝΕ)ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΕΤΡΝΕΤ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗΣ....
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ

prince serengeti είπε...

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΓΡΑΦΕΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΝΑ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΟΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΥΣΤΙΕΣ&ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ&ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ.&ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΜΕ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΑΛΛΑ &ΠΟΛΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΤΕ&ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ.ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΝΑ ΠΛΥΘΕΙ ΘΑ ΛΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ ΣΩΣΤΑ&ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φιλε Γραφέα, τσέκαρε εδώ http://oramiden.blogspot.com/

Ας προσπαθήσουμε να το διαδώσουμε για να σπάσουμε τη χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΟ ΑΣΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ.
ΑΦΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΤΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΚΑΝΕ!
ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ???
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ,ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΘΟΥΝ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ,ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΙΘΕΙ ΠΟΙΝΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
Α-Σ-Υ-Λ-Ο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ=0
ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου πειρατή του γλύκου νερού επαναστάτη!