Τρίτη, Ιουνίου 01, 2010

ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ 14 ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΥΛΙΚΩΝ

Στο υπουργείο Υγείας για πειθαρχικές διώξεις παραπέμπει το Δ.Σ. του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης τους 14 γιατρούς που φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομες προμήθειες υλικών.
Στο μεταξύ, ελέγχους για κατασπατάληση πόρων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου διενεργεί ο διοικητής του ιδρύματος, ο οποίος επισημαίνει ότι εντόπισε να γίνεται προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων ψωμιού, χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά.
Το Δ.Σ. του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης συνεδρίασε χθες για να καθορίσει τη στάση του απέναντι στους 14 γιατρούς. Οπως προέκυψε από την έρευνα που έκαναν οι επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας, γιατροί της Ορθοπεδικής και της Νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου παρήγγελλαν χειρουργικά υλικά από εταιρείες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα προμηθευτών των νοσοκομείων. Κάποιοι από αυτούς δε, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, το έκαναν αυτό κατά σύστημα, συνεργαζόμενοι με συγκεκριμένες εταιρείες και μάλιστα σε μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου (ΨΝΠΟ) αντικείμενο παράνομων προμηθειών είναι το ψωμί. Ο διοικητής του ιδρύματος, Μανώλης Κοσμαδάκης, διαπίστωσε ότι γινόταν υπερβολικά μεγάλη προμήθεια ψωμιού, τόσο για το ίδιο το ίδρυμα όσο και για τις 17 δομές φιλοξενίας που διατηρεί σε άλλες πόλεις. Οπως λέει, προμηθευτές έφερναν πολλαπλάσια ποσότητα ψωμιού στις δομές, χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά. Πολλές φορές μάλιστα, οι προμηθευτές αγόραζαν σε χαμηλή τιμή τις ποσότητες του ψωμιού από μεγάλο σουπερμάρκετ γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας, και το πουλούσαν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας και στις δομές του σε υψηλότερη τιμή.
Ο έλεγχος των προμηθειών στο ψωμί του ΨΝΠΟ συνεχίζεται, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και στον έλεγχο άλλων ειδών τροφίμων που προμηθεύεται το νοσοκομείο και οι δομές του.

ΠΡΕΖΑ TV
1-6-2010


σ.αποστολακης

Δεν υπάρχουν σχόλια: