Σάββατο, Ιουνίου 19, 2010

ΜΕΤΡΟ: ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Γραμμή επικοινωνίας άνοιξε μεταξύ υπουργείου Υποδομών και των εργαζομένων στο μετρό, το οποίο παρέμεινε εκτός λειτουργίας και χθες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.
Το μεσημέρι αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, από το αποτέλεσμα της οποίας θα εξαρτάτο σε μεγάλο βαθμό αν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, που έχουν δυσκολέψει αφάνταστα τις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα.
Αίτημα των εργαζομένων είναι να ανανεωθούν οι συμβάσεις 250 συναδέλφων τους, ωστόσο στελέχη του υπουργείου Υποδομών τονίζουν εδώ και δύο ημέρες πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Επικαλούμενη το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημ. Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, που εντόπισε σωρεία παρατυπιών στη διαδικασία προσλήψεων στο μετρό, η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά δείχνει διατεθειμένη να ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζομένων, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει κακό προηγούμενο. «Θα ήταν τουλάχιστον παράδοξο, ενώ ο πρωθυπουργός προσκαλεί τον κ. Ρακιντζή στο υπουργικό συμβούλιο και τονίζει την ανάγκη διαφάνειας και αξιοκρατίας, ένα υπουργείο να ακολουθεί εντελώς διαφορετική πολιτική ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το πόρισμα του επιθεωρητή» σημειώνουν κύκλοι προσκείμενοι στο υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μερίδα εργαζομένων στο μετρό πρότεινε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργία και το Σαββατοκύριακο, όμως ώς αργά το απόγευμα χθες δεν είχε ληφθεί κάποια σχετική απόφαση. Το πιθανότερο είναι να επαναληφθούν οι κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα, ενώ για την Τρίτη 24ωρη απεργία έχουν ήδη εξαγγείλει οι ηλεκτροδηγοί.

Νέες κινητοποιήσεις εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με τρεις δίωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη (7-9 το πρωί, 3-5 το μεσημέρι, 10-12 το βράδυ). Η ομοσπονδία θα συμμετάσχει επίσης στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 29 Ιουνίου και θα πραγματοποιήσει άλλη μια 24ωρη απεργία στις 30 Ιουνίου.

ΠΡΕΖΑ TV
19-6-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ta mounia gia na prostateysoun ta galazia paidia pou mpikan paranoma,xwris kamia diadikasia mas exoun afisei xwris metro...