Τρίτη, Ιουνίου 15, 2010

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΟΥ ΆΝΤΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ

Στη Μολδαβία συνελήφθη ο φερόμενος ως εκτελεστής του Άντη Χατζηκωστή, διευθύνοντος συμβούλου του εκδοτικού οίκου «ΔΙΑΣ», που μεταξύ άλλων ελέγχει τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ» και την καθημερινή εφημερίδα «Σημερινή» της Κύπρου ανακοίνωσε η κυπριακή αστυνομία.
Ο Άντης Χατζηκωστής πυροβολήθηκε με κοντόκανο κυνηγετικό όπλο στις 11 του περασμένου Ιανουαρίου ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο σπίτι του.
Για το φόνο κατηγορήθηκαν ως ηθικοί αυτουργοί η παρουσιάστρια της τηλεόρασης Έλενα Σκορδέλη, 42 ετών και ο αδελφός της Τάσος Κρασοπούλης, 36 χρόνων, καθώς και ο Ανδρέας Γρηγορίου.
Η δίκη τους άρχισε στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας την περασμένη εβδομάδα και διακόπηκε για να συνεχισθεί στις 15 Ιουλίου.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας της Κύπρου δήλωσε ότι οι αρχές της Μολδαβίας διαβίβασαν αργά χθες βράδυ την πληροφορία ότι συνέλαβαν τον Γρηγόρη Ξενοφώντος 28 ετών, ο οποίος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε δύο φορές τον Άντη Χατζηκωστή.
Ο Γρ. Ξενοφώντος είχε διαφύγει στο εξωτερικό λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία και κατεζητείτο.

Η Αστυνομία της Κύπρου είχε πληροφορίες ότι ο Γρ. Ξενοφώντος κατέφυγε στη Μολδαβία από όπου κατάγεται η σύζυγός του.
Η σύλληψή του έγινε δυνατή ύστερα από παρακολούθηση πολλών ημερών, στην οποία μετείχε και αξιωματικός της κυπριακής αστυνομίας.
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα κινηθούν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες έκδοσης του υπόπτου στην Κύπρο.
Αν δεν φέρει ένσταση στην έκδοσή του θα βρίσκεται στην Κύπρο σε 10 ημέρες περίπου ενώ σε περίπτωση που προβάλει ένσταση η διαδικασία θα απαιτήσει μέχρι 40 ημέρες.
Η σύλληψη του φερομένου ως δράση της δολοφονίας είναι δυνατό να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Και τούτο διότι ο ύποπτος δεν έχει ακόμη ανακριθεί και δεν έχει δώσει την εκδοχή του.

Η υπόθεση εναντίον του στηρίζεται σε μια κατάθεση ατόμου που μετείχε στην εκτέλεση, του Φάνου Χατζηγεωργίου, ο οποίος χρησιμοποιείται ως μάρτυρας κατηγορίας.
Ο Φ. Χατζηγεωργίου ισχυρίζεται ότι φυγάδευσε το δράστη με τη μοτοσικλέτα του μετά το φόνο.
Επίσης, ισχυρίζεται ότι τη δολοφονία σχεδίασε η Έλενα Σκορδέλη, με τη βοήθεια του αδελφού της.
Σύμφωνα με το μάρτυρα, αιτία της δολοφονίας ήταν το γεγονός ότι ο Άντης Χατζηκωστής είχε απολύσει την Έλενα Σκορδέλη, παρά το γεγονός ότι η οικογένεια της κατέχει το 30% των μετοχών του "ΣΙΓΜΑ".
Εν τω μεταξύ, αναμένεται να εγερθεί θέμα διακοπής της δίκης, με την καταχώρηση αναστολής δίωξης των κατηγορουμένων και τη διατύπωση νέου κατηγορητηρίου εναντίον όλων των φερομένων ως ενεχομένων στο φόνο.

ΠΡΕΖΑ TV
15-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: